Mangų ir kokosų Semifreddo - itališkas naminių ledų desertas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Mangų ir kokosų Semifreddo - itališkas naminių ledų desertas
Mangų ir kokosų Semifreddo - itališkas naminių ledų desertas
Mangų ir kokosų Semifreddo - itališkas naminių ledų desertas
Mangų ir kokosų Semifreddo - itališkas naminių ledų desertas
Mangų ir kokosų Semifreddo - itališkas naminių ledų desertas
Mangų ir kokosų Semifreddo - itališkas naminių ledų desertas
Mangų ir kokosų Semifreddo - itališkas naminių ledų desertas
Mangų ir kokosų Semifreddo - itališkas naminių ledų desertas
Mangų ir kokosų Semifreddo - itališkas naminių ledų desertas
Mangų ir kokosų Semifreddo - itališkas naminių ledų desertas
Mangų ir kokosų Semifreddo - itališkas naminių ledų desertas
Mangų ir kokosų Semifreddo - itališkas naminių ledų desertas
Mangų ir kokosų Semifreddo - itališkas naminių ledų desertas
Mangų ir kokosų Semifreddo - itališkas naminių ledų desertas
Mangų ir kokosų Semifreddo - itališkas naminių ledų desertas
Mangų ir kokosų Semifreddo - itališkas naminių ledų desertas
Mangų ir kokosų Semifreddo - itališkas naminių ledų desertas
Autorius apie receptą: Šis ledų desertas – pats gaiviausias iš visų trijų. Pagardintas kokosų pienu ir šviežių mangų gabalėliais, jis ir sustingsta šiek tiek tvirčiau, tad skaniausia desertą Šis ledų desertas – pats gaiviausias iš visų trijų. Pagardintas kokosų pienu ir šviežių mangų gabalėliais, jis ir sustingsta šiek tiek tvirčiau, tad skaniausia desertą iš šaldymo kameros išimti penkiolika ar dvidešimt minučių iki patiekiant, kad tiek ledų masė, tiek mangų gabalėliai šiek tiek suminkštėtų. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Ledams:
400 mililitrų kokosų kremo
310 gramų grietinėlė, 36% riebumo
1 vienetas mango vaisiaus
3 vienetai kiaušinių trynių (didelių)
100 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių (didelio)
1 vienetas žaliųjų citrinų (reikės nutarkuotos žievelės)
1 šlakelis žaliųjų citrinų sulčių (išspaustų iš 0.5 citrinos)
2 šaukšteliai vanilės pastos
Patiekiant:
1 vienetas mango vaisiaus
1 sauja kokoso drožlių
pagal skonį mėtų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kokosų kremo skardinę pernakt palaikykite šaldytuve, kad atsiskirtų tvirtoji kokosų kremo dalis ir kokosų vanduo.
2.
Į dubenį sudėkite kiaušinių trynius, visą kiaušinį, vanilės pastą, suberkite cukrų. Išplakite iki vientisos masės.
3.
Į nedidelį puodą įpilkite šiek tiek vandens, statykite virš vidutinio dydžio ugnies ir užvirkite. Virš puodo su verdančiu vandeniu įtaisykite dubenį su išplaktais produktais (taip, kad dugnas neliestų vandens) ir kaitinkite virš garų vonelės, nuolat plakdami šluotele, apie penkias minutes. Masė turi sutirštėti, pabalti, tapti purios kreminės tekstūros. Kai tik taip nutiks, nukelkite dubenį nuo puodo su verdančiu vandeniu. Atvėsinkite, toliau maišydami šluotele.
4.
Iš šaldytuvo išimkite kokosų kremo skardinę. Atsargiai iš skardinės į plakimo dubenį išimkite tik tvirtąją dalį (kokosų kremą). Kokosų vandens šiam receptui neprireiks – atidėkite ir panaudokite kitam. Į tą patį plakimo dubenį supilkite grietinėlę. Elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų.
5.
Pusę plaktos grietinėlės sudėkite į kiaušinių ir cukraus masę. Lengvais judesiais išmaišykite. Sudėkite likusią grietinėlę ir dar kartą lengvai išmaišykite.
6.
Įmaišykite nutarkuotas žaliosios citrinos žieveles, įspauskite citrinos sultis, įmaišykite nedideliais kubeliais supjaustytą mangą (apie 300 g).
7.
Maistine plėvele išklokite kekso kepimo indo (11x25 cm) dugną ir sieneles. Supilkite ledų masę, paviršių išlyginkite. Kepimo indą įsukite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite pernakt.
8.
Išimkite sušalusius semifreddo iš kepimo formos, nuimkite plėvelę ir patiekite nedelsiant. Galite papuošti mangų kubeliais, džiovintų kokosų riekelėmis, žaliosios citrinos riekelėmis, mėtų lapeliais.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital