Greiti bananų ir abrikosų ledai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Greiti bananų ir abrikosų ledai be pieno
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės
Autorius apie receptą: Abrikosų rūgštelė tobulai dera su bananų saldumu ir bent man šis skonis labai labai. Žinoma, šie ledai greiti su sąlyga, kad šaldyklyje būsite pasiruošę šaldytų Abrikosų rūgštelė tobulai dera su bananų saldumu ir bent man šis skonis labai labai. Žinoma, šie ledai greiti su sąlyga, kad šaldyklyje būsite pasiruošę šaldytų gėrybių, bent aš vasaros metų jų turiu visada. Kai tik bananas ar kitas vaisius kėsinasi pernokti, iškart pjaustau, užšaldau ir visada turiu iš ko pagaminti puikius, greitus, sveikus ir gaivius ledus :) Nemeluosiu, per pastaruosius metus ledus greitukus visokiausiais deriniais esu gaminusi bent porą šimtų kartų. Vasarą jie būna tobuli greiti ir maistingi pusryčiai, bet net ir žiemą dažnai jiems neatsilaikau :) (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
150 gramų bananų (gerai prinokusių)
150 gramų abrikosų (galite keisti persikais, mangais, braškėmis)
150 mililitrų kokosų pieno (jeigu neturite, žr. patarimus apačioje)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Bananus supjaustau daugmaž 1 cm storio riekelėmis. Abrikosus pjaustau smulkiau - nedideliais kubeliais (nes jie sušala kiečiau už bananus). Vaisius paskleidžiu ant kepimo popieriumi išklotos lentelės ir dedu į šaldiklį bent 4-6 valandoms (o dar geriau, nakčiai), kad visiškai sustingtų.
2.
Tada į trintuvą pilu kokoso pieną, dedu bananus, ant jų - abrikosus. Trinu, vis nustumdama vaisius nuo sienelių link ašmenų iki kol viskas virsta puikiais minkštais ledais (svarbu - darbuokitės greitai, nes per ilgai trinami ledai ims tirpti).
3.
Prisipažinsiu, 9 atvejais iš 10 sutrintus ledus iškart verčiu į dubenėlius ir mėgaujamės. Bet jeigu noriu “pasisackinti”, ledų masę sukrečiu į negilią formelę ir dar palaikau šaldiklyje 20-30 min, kad taptų tvirtesni ir galėčiau suformuoti dailius kamuoliukus :)
Patarimai:
Vietoje abrikosų puikiai tinka persikai, mangai, kiviai, ananasai, braškės ar rūgštelės turintys vaisiai/uogos. Tik jeigu naudosite uogas, kokosų pieno pilkite mažiau (80-100ml), nes uogos turi daugiau skysčio.
Ledams “greitukams” gaminti aš paprastai naudoju tokio tipo trintuvą kaip šiame video, bet jeigu gaminu pvz. vieną porciją tik sau, puikiai suveikia ir tiesiog rankinis blenderis (esu bandžiusi ir su 600w, ir su 1000w galingumo). Šiai fotosesijai ledus irgi tryniau blenderiu, tiesa, pakankamai galingu (1000w). Jeigu jūsiškis silpnesnis, trinkite per du kartus - sudėkite pusę ingredientų į platesnį dubenį, sutrinkite iki ledų, padėkite į šaldiklį, o tada sutrinkite likusius ingredientus.
Bananus ledams rinkitės gerai prinokusius, su juodais taškeliais ant odelės - tokie būna saldžiausi. Aš paprastai nusiperku bananų kekę, palaikau ant palangės iki ansiranda taškeliai, o tada visus vienu kartu užšaldau.
Šie ledai yra gaivaus, maloniai saldžiarūgščio skonio. Jeigu mėgstate saldžiau (arba jeigu naudojate ne taip gerai prinokusius bananus), galite arba padidinti bananų proporciją (ir sumažinti abrikosų), arba papildomai įdėti šiek tiek medaus ar klevų sirupo.
Kokosų pieną rinkitės pilno riebumo (17-19g/100g) ir geriausia tokį, kurio sudėtyje būtų tik kokosai ir vanduo, be jokių papildomų tirštiklių ar konservantų. Toks bus pats skaniausias ir ledams suteiks kremiškumo. Nenaudokite visokių kokoso gėrimų, nes jie skysti ir paprastai būna su daug priedų.
Su kokoso pienu man šie ledai patys skaniausi, bet jeigu jo neturite/nemėgstate, galite pakeisti grietinėle, maskarpone, jogurtu (tiks tiek paprastas, tiek graikiškas, tiek belaktozis ar kokosų jogurtas) ar net kremine varške.
Tokiam ingredientų kiekiui aš paprastai pilu 150 ml kokoso pieno, nes man labai patinka kremiškumas, kurį jis suteikia ledams. Bet jeigu norite saldžiau, galite pilti ir mažiau, tad bus koncentruotesnis vaisių skonis. Iš tiesų ledai susitrina ir tiesiog vien iš vaisių, be jokio skysčio, bet trintuvui tai būna didesnis iššūkis. Skystis pagreitina ledų gamybą.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital