Naminiai karameliniai ledai Semifreddo su riešutais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Naminiai karameliniai ledai Semifreddo su riešutais
Naminiai karameliniai ledai Semifreddo su riešutais
Naminiai karameliniai ledai Semifreddo su riešutais
Naminiai karameliniai ledai Semifreddo su riešutais
Naminiai karameliniai ledai Semifreddo su riešutais
Naminiai karameliniai ledai Semifreddo su riešutais
Naminiai karameliniai ledai Semifreddo su riešutais
Naminiai karameliniai ledai Semifreddo su riešutais
Naminiai karameliniai ledai Semifreddo su riešutais
Naminiai karameliniai ledai Semifreddo su riešutais
Naminiai karameliniai ledai Semifreddo su riešutais
Naminiai karameliniai ledai Semifreddo su riešutais
Naminiai karameliniai ledai Semifreddo su riešutais
Naminiai karameliniai ledai Semifreddo su riešutais
Naminiai karameliniai ledai Semifreddo su riešutais
Naminiai karameliniai ledai Semifreddo su riešutais
Naminiai karameliniai ledai Semifreddo su riešutais
Naminiai karameliniai ledai Semifreddo su riešutais
Naminiai karameliniai ledai Semifreddo su riešutais
Naminiai karameliniai ledai Semifreddo su riešutais
Naminiai karameliniai ledai Semifreddo su riešutais
Naminiai karameliniai ledai Semifreddo su riešutais
Autorius apie receptą: Sūdytos karamelės semifreddo tikrai patiks saldžių, sodraus skonio ledų mylėtojams. Čia gardžiai dera ne tik skoniai, bet ir kontrastingos minkštų, burnoje sutirpstančių Sūdytos karamelės semifreddo tikrai patiks saldžių, sodraus skonio ledų mylėtojams. Čia gardžiai dera ne tik skoniai, bet ir kontrastingos minkštų, burnoje sutirpstančių karamelinių ledų ir traškių lazdynų riešutų tekstūros. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Riešutams:
140 gramų lazdyno riešutų (kepintų, be odelių)
100 gramų cukraus
3 šaukštai vandens
Ledams:
400 mililitrų grietinėlė, 36% riebumo (arba 35%)
3 vienetai kiaušinių trynių (didelių)
1 vienetas kiaušinių (didelio)
100 gramų cukraus
3 šaukštai sūdytos karamelės (padažo)
2 šaukšteliai vanilės pastos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Iš pradžių paruoškite karamelizuotus lazdynų riešutus. Skardą išklokite kepimo popieriumi, atidėkite į šalį.
2.
Į nedidelį puodą supilkite vandenį ir cukrų. Kaitinkite ant vidutinės kaitros vis maišydami, kol cukrus ištirps. Užvirinkite ir kaitinkite toliau, bet nebemaišykite – leiskite sirupui kunkuliuoti kelias minutes, kol jis taps sodrios gintarinės spalvos. Puodą nukaiskite, į karštą sirupą suberkite riešutus ir gerai išmaišykite.
3.
Masę iš puodo paskleiskite kepimo skardoje.
4.
Kai masė sutvirtės, sulaužykite gabalais, sudėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite iki norimo dydžio gabalėlių. Jei sutrintumėte iki tyrės, pagamintumėte karamelizuotų riešutų pastą (praline), bet ledams to nereikia.
5.
Paruoškite ledų masę. Pasiruoškite reikiamus ingredientus.
6.
Į dubenį sudėkite kiaušinių trynius, visą kiaušinį, vanilę, cukrų, supilkite sūdytos karamelės padažą. Išplakite iki vientisos masės.
7.
Į nedidelį puodą įpilkite šiek tiek vandens, statykite virš vidutinio dydžio ugnies ir užvirkite. Virš puodo su verdančiu vandeniu įtaisykite dubenį su išplaktais produktais (taip, kad dugnas neliestų vandens) ir kaitinkite virš garų vonelės, nuolat plakdami šluotele, apie penkias minutes. Masė turi sutirštėti, pabalti, tapti purios kreminės tekstūros. Kai tik taip nutiks, nukelkite dubenį nuo puodo su verdančiu vandeniu. Atvėsinkite, toliau lėtai maišydami šluotele.
8.
Grietinėlę elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų.
9.
Pusę plaktos grietinėlės sudėkite į kiaušinių ir cukraus masę. Lengvais judesiais išmaišykite. Sudėkite likusią grietinėlę ir dar kartą lengvai išmaišykite.
10.
Maistine plėvele išklokite kekso kepimo indo (11x25 cm) dugną ir sieneles.
11.
Supilkite trečdalį ledų masės ir ant viršaus tolygiai užberkite trečdalį karamelizuotų riešutų, apšlakstykite trupučiu sūdytos karamelės padažo.
12.
Supilkite antrą trečdalį ledų masės ir vėl pakartokite tą pat: užberkite antrą trečdalį karamelizuotų riešutų, apšlakstykite trupučiu sūdytos karamelės padažo.
13.
Supilkite likusius ledus, apiberkite likusiais karamelizuotais riešutais.
14.
Kepimo indą įsukite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite pernakt.
15.
Išimkite sušalusius semifreddo iš kepimo formos, nuimkite plėvelę ir patiekite nedelsiant. Galite apšlakstykite dar keliais šaukštais karamelės ir papuošti lazdynų riešutais. Pjaustykite riekelėmis ir ragaukite.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital