Naminiai miško žemuogių ir citrinų ledai

AUTORIUS:
Alma K.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Naminiai miško žemuogių ir citrinų ledai
Desertas, pakeičiantis skaniausius ledus.
Naminiai miško žemuogių ir citrinų ledai
Naminiai miško žemuogių ir citrinų ledai
Naminiai miško žemuogių ir citrinų ledai
Autorius apie receptą: Labai labai skanu, toks idealus ledų desertas šiltai vasaros dienai. Žemuoges galima pakeisti braškėmis arba kitomis uogomis. Beje, dar kitaip šis ledų desertas vadinamas Labai labai skanu, toks idealus ledų desertas šiltai vasaros dienai. Žemuoges galima pakeisti braškėmis arba kitomis uogomis. Beje, dar kitaip šis ledų desertas vadinamas "parfe". (...daugiau) Alma K.
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
8 vienetai kiaušinių trynių
150 mililitrų cukraus
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
0.5 litro žemuogių
0.5 vieneto citrinų
Papuošimui:
8 šaukšteliai balzaminio acto (naudojau Modenos kreminį)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Paruoškite žemuogių sluoksnį. Išplakite 4 kiaušinių trynius su puse cukraus iki baltos, purios masės. Išplakite 200 ml grietinėlęs iki standumo ir sumaišykite su plaktais kiaušinių tryniais. Žemuoges sumaišykite su plakta mase. Viską supilkite į 2 litrų talpos pailgą indą, praskalautą šaltu vandeniu. Žemuogių masė turėtų užpildyti apie pusę indo. Uždenkite indą maistine plėvele ir įdėkite vienai valandai į šaldiklį.
2.
Paruoškite citrinų sluoksnį. Išplakite 4 kiaušinių trynius su cukrumi iki baltos, purios masės. Pridėkite pusės citrinos sultis. Išplakite grietinėlę iki standumo ir sumaišykite su plaktų kiaušinių ir citrinos sulčių mase.
3.
Išimkite žemuogių masę iš šaldiklio. Į indą supilkite citrinų parfė mišinį. Gerai išlyginkite masę, uždenkite indą maistine plėvele ir įdėkite į šaldiklį 3 valandoms arba visai nakčiai.
4.
Prieš patiekiant, desertas turėtų dar 10-15 minučių pabūti šaldytuve. Po to trumpam įmerkite įndą į karštą vandenį ir išverskite ant pailgo padėklo (silikoninės arba stiklinės pjaustymo lentelės). Supjaustykite griežinėliais. Aš dar papuošiau citrinos žievelės drožlėmis ir Modenos balzaminio acto kremu (jo nuotrauka pridėta prie recepto).
AUTORIUS: Alma K.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Rena
2015-07-02 09:43
Noriu. ATSAKYTI
Jokūbas
2015-07-02 08:33
Man tikrai labai patiko, mesk į šalį pirktinius ledus. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital