Pistacijų ir aviečių Semifreddo - itališkas naminių ledų desertas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Pistacijų ir aviečių Semifreddo - itališkas naminių ledų desertas
Pistacijų ir aviečių Semifreddo - itališkas naminių ledų desertas
Pistacijų ir aviečių Semifreddo - itališkas naminių ledų desertas
Pistacijų ir aviečių Semifreddo - itališkas naminių ledų desertas
Pistacijų ir aviečių Semifreddo - itališkas naminių ledų desertas
Pistacijų ir aviečių Semifreddo - itališkas naminių ledų desertas
Pistacijų ir aviečių Semifreddo - itališkas naminių ledų desertas
Pistacijų ir aviečių Semifreddo - itališkas naminių ledų desertas
Pistacijų ir aviečių Semifreddo - itališkas naminių ledų desertas
Pistacijų ir aviečių Semifreddo - itališkas naminių ledų desertas
Pistacijų ir aviečių Semifreddo - itališkas naminių ledų desertas
Pistacijų ir aviečių Semifreddo - itališkas naminių ledų desertas
Pistacijų ir aviečių Semifreddo - itališkas naminių ledų desertas
Pistacijų ir aviečių Semifreddo - itališkas naminių ledų desertas
Pistacijų ir aviečių Semifreddo - itališkas naminių ledų desertas
Pistacijų ir aviečių Semifreddo - itališkas naminių ledų desertas
Pistacijų ir aviečių Semifreddo - itališkas naminių ledų desertas
Pistacijų ir aviečių Semifreddo - itališkas naminių ledų desertas
Pistacijų ir aviečių Semifreddo - itališkas naminių ledų desertas
Pistacijų ir aviečių Semifreddo - itališkas naminių ledų desertas
Pistacijų ir aviečių Semifreddo - itališkas naminių ledų desertas
Autorius apie receptą: Pistacijų ledai – klasika, o jų derinys su avietėmis yra vienas tų, kurie nepalieka abejingų. Saldumas ir gaivumas šiame ledų deserte dera labai subalansuotai: pistacijų Pistacijų ledai – klasika, o jų derinys su avietėmis yra vienas tų, kurie nepalieka abejingų. Saldumas ir gaivumas šiame ledų deserte dera labai subalansuotai: pistacijų riešutai suteikia sunkumo, sodrumo, tuo tarpu avietės – gaivumo ir lengvumo. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
200 gramų aviečių
50 gramų cukraus
Ledams:
400 mililitrų grietinėlė, 36% riebumo (arba 35%)
100 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių trynių (didelių)
1 vienetas kiaušinių (didelio)
2 saujos aviečių (šviežių)
75 gramai pistacijų pasta
50 gramų pistacijų (nesūdytų, kapotų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Iš pradžių paruoškite avietes. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.
2.
Avietes ir cukrų trintuvu susmulkinkite iki visiškai vientisos masės. Perkoškite per sietelį ir pašalinkite sėklytes. Atidėkite į šalį.
3.
Paruoškite ledų masę. Pasiruoškite reikiamus ingredientus.
4.
Į dubenį sudėkite kiaušinių trynius, visą kiaušinį, suberkite cukrų. Išplakite iki vientisos masės.
5.
Į nedidelį puodą įpilkite šiek tiek vandens, statykite virš vidutinio dydžio ugnies ir užvirkite. Virš puodo su verdančiu vandeniu įtaisykite dubenį su išplaktais produktais (taip, kad dugnas neliestų vandens) ir kaitinkite virš garų vonelės, nuolat plakdami šluotele, apie penkias minutes. Masė turi sutirštėti, pabalti, tapti purios kreminės tekstūros. Kai tik taip nutiks, nukelkite dubenį nuo puodo su verdančiu vandeniu. Atvėsinkite, toliau lėtai maišydami šluotele.
6.
Į kiaušinių masę įplakite pistacijų pastą.
7.
Grietinėlę elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų.
8.
Pusę plaktos grietinėlės sudėkite į kiaušinių ir pistacijų pastos masę. Lengvais judesiais išmaišykite. Sudėkite likusią grietinėlę ir dar kartą lengvai išmaišykite.
9.
Maistine plėvele išklokite kekso kepimo indo (11x25 cm) dugną ir sieneles.
10.
Supilkite trečdalį ledų masės. Viršų apšlakstykite keliais šaukštas trintų aviečių, užberkite saują šviežių aviečių ir trečdalį kapotų nesūdytų pistacijų.
11.
Supilkite antrą trečdalį ledų masės ir vėl pakartokite tą pat: apšlakstykite trintomis avietėmis, užberkite saują šviežių aviečių ir antrą trečdalį kapotų pistacijų.
12.
Supilkite likusius ledus, apiberkite likusiomis kapotomis pistacijomis.
13.
Kepimo indą įsukite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite pernakt.
14.
Išimkite sušalusius semifreddo iš kepimo formos, nuimkite plėvelę ir patiekite nedelsiant. Prieš patiekdami apšlakstykite likusiomis trintomis avietėmis, papuoškite šviežiomis avietėmis, pistacijų riešutais ir mėtų lapeliais.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital