Karameliniai naminių ledų sumuštiniai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Karameliniai naminių ledų sumuštiniai
Karameliniai naminių ledų sumuštiniai
Karameliniai naminių ledų sumuštiniai
Karameliniai naminių ledų sumuštiniai
Karameliniai naminių ledų sumuštiniai
Karameliniai naminių ledų sumuštiniai
Karameliniai naminių ledų sumuštiniai
Karameliniai naminių ledų sumuštiniai
Karameliniai naminių ledų sumuštiniai
Karameliniai naminių ledų sumuštiniai
Karameliniai naminių ledų sumuštiniai
Karameliniai naminių ledų sumuštiniai
Karameliniai naminių ledų sumuštiniai
Karameliniai naminių ledų sumuštiniai
Autorius apie receptą: Saldūs karameliniai ledai, įtaisyti tarp dviejų karamelinių vaflių, patiks pačių saldžiausių desertų gerbėjams. Visiems, kurie nė nemirktelėję sakytų: karamelės Saldūs karameliniai ledai, įtaisyti tarp dviejų karamelinių vaflių, patiks pačių saldžiausių desertų gerbėjams. Visiems, kurie nė nemirktelėję sakytų: karamelės nebūna per daug! Svarbus momentas: karamelinius ledus galite pasigaminti iš anksto, tačiau sumuštinius formuokite tik prieš patiekdami; nešaldykite karamelinių vaflių, nes sustingę jie tampa itin kieti. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį karamelinių vaflių (arba mėgstamų sausainių)
pagal poreikį juodojo šokolado
pagal poreikį pabarstukų
Ledams:
500 mililitrų grietinėlė, 36% riebumo
1 šaukštelis vanilės pastos
1 skardinė kondensuoto pieno, saldinto (397 g)
260 gramų sūdytos karamelės (naminės arba pirktinės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Grietinėlę ir vanilės pastą supilkite į plakimo dubenį. Elektriniu plaktuvu išplakite iki minkštų, formą laikančių putų.
2.
Supilkite ir palengva įmaišykite saldintą sutirštintą pieną.
3.
Įmaišykite 100 gramų sūdytos karamelės padažo.
4.
Kekso kepimo formą (ar kitą panašaus dydžio šalčiui atsparų indą) išklokite kepimo popieriumi. Supilkite maždaug pusę ledų masės. Ant viršaus užpilkite pusę likusio sūdytos karamelės padažo. Pamaišykite šakute, kad pasiskirstytų tolygiau.
5.
Supilkite likusią ledų masę, ant viršaus – likusį sūdytos karamelės padažą. Paviršių pamaišykite šakute. Karamelė tolygiau pasiskirstys leduose, o sušalusių ledų viršus atrodys gražiau.
6.
Uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldiklyje apie 5-6 valandas (arba ilgiau).
7.
Sumuštinius su karameliniais vafliais ruoškite prieš pat patiekdami.
8.
Šokoladą ištirpinkite virš garų vonelės. Maišydami šiek tiek atvėsinkite.
9.
Išėmę ledus iš šaldiklio, kelias palaikykite kambario temperatūroje, kad šiek tiek suminkštėtų.
10.
Semkite po kaušelį ledų ir dėkite tarp dviejų karamelinių vaflių. Lengvai paspauskite, suformuodami gražų sumuštinį.
11.
Ledų sumuštinio kraštelį merkite į kiek atvėsusį tirpintą šokoladą.
12.
Apvoliokite norimuose pabarstukuose, pavyzdžiui, smulkintuose riešutuose (arba cukriniuose pabarstukuose, kokosų drožlėse ar pan.)
13.
Trumpam grąžinkite į šaldiklį, kol šokoladas sutings ir ledai šiek tiek sutvirtės. Nelaikykite vaflių šaldiklyje ilgai, nes sustingus juose esančiai karamelei, jie taps itin kieti.
Patarimai:
Kaip ruošti su sausainiais? Šiame recepte rasite, kaip ledų sumuštinius paruošti su sausainiais vietoje vafliukų.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital