Autorius apie receptą:
Labai greitai ir lengvai pagaminami ledai! Tereikės 4 ingredientų ir jau turite ledų masę, belieka tik palikti sustingti šaldytuve. Argi ne šaunu? Tai visų smaližių
Labai greitai ir lengvai pagaminami ledai! Tereikės 4 ingredientų ir jau turite ledų masę, belieka tik palikti sustingti šaldytuve. Argi ne šaunu? Tai visų smaližių džiaugsmas! Šiems ledams galite naudoti savo mėgstamiausias uogas, taip pat ledus galite pagardinti šokoladu, karamele ir pan. Žodžiu, fantazijai ribų nėra. Ledai taipogi labai skanūs dar nė nespėję gerai sušalti, čia užuomina tiems, kas turi mažai kantrybės.
(...daugiau)(...mažiau)Liucija
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
500 mililitrų
grietinėlės, 35% riebumo
450 gramų
braškių
(tinka ir šaldytos)
397 gramai
kondensuoto pieno, saldinto
250 gramų
mėlynių
(tinka ir šaldytos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Jei naudosite šaldytas braškes, tuomet jas atitirpinkite ir nuvarvinkite skystį.
2.
Į didelį indą supilame grietinėlę ir kondensuotą pieną. Plakame elektriniu plakikliu, kol masė sutirštėja. Tik neperplakite grietinėlės, kad nesušoktų į gabalėlius. Išplakta grietinėlė turi nekristi nuo plaiklio šluotelių, tad pabaigoje plakimo vis patikrinkite grietinėlės standumą.
3.
Braškes sutriname trintuvu arba šakute.
4.
Šaukštu į grietinėlės masę lėtai įmaišome 2/3 mėlynių (jei naudojate šaldytas mėlynes, jų atitirtpinti nereikia) ir braškių tyrę. Masę supilame į formeles, kuriose šaldysite ledus. Ant viršaus užbarstome likusias mėlynes, galite jas truputį įspausti į ledus. Ledus dedame į šaldiklį ir šaldome pernakt. Galite ledus skanauti ir po 3-4 h, tik tuomet jie bus dar truputį minkšti, bet irgi labai skanūs.
5.
Ledus galite šaldyti ir vienoje, didelėje formoje. Braškių tyrę galite tik vos vos sumaišyti su grietinėlės mase, tuomet gausite gražias braškių tyrės linijas, kai ledai sustings. Vietoje mėlynių galite naudoti bet kurias kitas mėgstamas uogas.