Trapūs vafliai - senas geras receptas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 51)
Porcijų skaičius: 23
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 51)
Trapūs senoviniai vafliai
Autorius apie receptą: Vafliai tikai labai skanūs ir traškūs! Pagal šį receptą iškepiau net 23 vafliukus. Vafliai tikai labai skanūs ir traškūs! Pagal šį receptą iškepiau net 23 vafliukus. Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 23
6 vienetai kiaušinių
200 gramų sviesto
200 gramų cukraus
200 gramų miltų
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sviestą ištirpinkite ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.
2.
Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Elektriniu plakikliu išplakite baltymus su druska iki standžių putų. Tada sudėkite trynius į išplaktus baltymus ir išplakite iki vientisos masės. Berkite cukrų ir vanilino, išplakite. Supilkite sviestą, išplakite. Palaipsniui įsijokite miltus ir lengvai išplakite. Turi būti tiršta, vientisa tešla (tokia, kad sunkiai, bet krenta nuo šaukšto).
3.
Kepkite įkaitintoje vaflinėje, kol gražiai apskrus. Dar karštus susukite į ragelį.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (12)
Kepėja
2021-05-11 11:12
Susimaišiau komentare. Antras sakinys turėjo būti "Recepte rašoma, kad turi vos kristi nuo šaukšto, tačiau toks patarimas galioja tik pyragams." ATSAKYTI
Romasis
2020-05-03 21:35
Aciu uz recepta,gavosi 27vafliai labai skanus ATSAKYTI
Rasa
2020-04-02 20:37
Man isejo skanus, bet labai stori. Dejau visus produktus tokio svorio ar kiekio kaip parasyta. Tesla isejo labai tirsta. Sekanti karta desiu maziau miltu, kad tesla nebutu tokia tirsta ir manu vafliai bus plonesni ir trapesi. Miltai juk skirtingi. Iskepiau 12 vafliu, ty dvigubai maziau nei nurodyta. Manau viskas del miltu. ATSAKYTI
Kepėja
2021-05-11 11:12
Šiaip tokiems vafliams tešla neturi būti labai tiršta. Recepte rašoma, kad turi vos kristi nuo šaukšto, tačiau toks patarimne pačios riebiausios grietinės tirštumo. as galioja tik pyragams. Vaikystėje daugybę kartų mačiau, kaip kepami tokie vafliai, ne kartą kepiau pati, tai tešla turi būti ne pačios riebiausios grietinės tirštumo. :) Dar pravartu žinoti, kad vienam vafliui daug tešlos nereikia - pusė valgomojo šaukšto. ATSAKYTI
Danute
2020-04-02 13:04
kepiau skanus bet suminkštejo ,kas negerai ATSAKYTI
Aldona
2020-03-30 22:26
Kepu tokius, bet tešlą darau nelabai tirštą, nes tada bus stori, gaunasi gerai ir skanūs. ATSAKYTI
Kepėja
2021-05-11 11:14
Visada receptuose nurodyti kiekiai yra orientaciniai, tad drąsiai galima eksperimentuoti. :) ATSAKYTI
Rasa
2018-12-21 01:52
Nerealus receptas, ypac su naujoviska vafline ATSAKYTI
Ignas Diakunas
2017-11-16 19:22
Sveiki norėčiau pasiteirauti, ar šie vafliai skanūs? ATSAKYTI
Goda
2017-11-17 08:42
Mano mėgstamiausi vafliukai, jeigu mėgstat traškius trapius vafliukus, tikrai patiks ATSAKYTI
Fausta
2017-11-24 07:16
Liežuvį nusikasit ATSAKYTI
skanu
2018-07-02 08:23
Kepu tik pagal šį receptą, vafliai nuostabūs! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital