Trupininiai pyragai - 29 mūsų mėgstamiausi receptai
AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2024-03-07
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 18)
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 18)
@ Shutterstock
Trupininiai pyragai tiesiog nuostabus gardumynas, kai norisi jaukumo, nostalgiško skonio ir kažko skanaus prie kavos, arbatos puodelio ar stiklinės pieno. Jie gali būti įvairūs - su varške, su uogomis, vaisiais, puikus būdas sunaudoti ir šaldymo kameroje turimas likusias vasaros gėrybes. Geriausia, kad tokie pyragai nesudėtingai paruošiami, be jokių įmantrybių, o pavyksta tiesiog puikūs.
Skubame dalintis nuostabiais receptais, kurie pradžiugins kiekvieną trupininių pyragų mėgėją.
Minkštas, drėgnas, labai skanus obuolių pyragas su varške ir maskarpone. Jis tiesiog tobulas su arbata ar kava. Tinka ir pasimėgauti po pietų, ir šventinėms vaišėms.
Puikiai subalansuoto skonio, lengvai paruošiamas, jaukus ir labai skanus pyragas. Šiame recepte ruošiamas su juodaisiais serbentais, tačiau galite naudoti ir kitas turimas smulkesnes šaldytas uogas kaip kad avietės, mėlynės ar šilauogės.
Fantastiškai gražiai atrodo ir yra labai lengvai pagaminamas, o koks puikus skonis. Jeigu neturite kreminės varškės, paprastą varškę galima tiesiog sutrinti elektriniu trintuvu. O jeigu dalį varškės pakeistumėte maskarponės sūriu, įdaras taptų dar kremiškesnis ir skoniu sužavėtumėte kiekvieną ragaujantį!
Labai skanus ir nesudėtingai paruošiamas trupininis pyragas su uogiene. Tinka ruošti su pačia įvairiausia - vyšnių, aviečių, serbentų ar kitokia. Minkštas pyragas su traškiu trupininiu viršumi - visai kaip vaikystėje! Iškepusį tinka, bet nebūtina, pabarstyti cukraus pudra.
Mėgstantiems varškės pyragus, šį tiesiog privalu išsikepti! Kiviai suteikia malonų gaivumą, o mėgstantiems rūgštelę, jų galima dėti ir storesnį sluoksnį. Pyragas iškepa labai žavus, skanus ir aromatingas.
Šio pyrago recepte susijungia net trys klasikiniai, pamėgti skoniai - varškės, obuolių ir trupininio pyrago. Drėgnas obuolinis sluoksnis su varške ir nuostabiai traškus viršus - tikras atradimas smaližiams.
Šis pyragas nostalgiškas, labai gardus, tokio švelnaus subalansuoto skonio, o serbentų uogienė suteikia papildomos malonios drėgmės ir rūgštelės. Receptas įkvėptas lenkiško trupininio pyrago Skubaniec.
Šio pyrago pasiruošimas užtruks iki 10 minučių, reikės tik palaukti, kol iškeps! Jis labai skanus, o tešla ypatingai paprastai paruošiama. Jeigu norisi, ant varškės sluoksnio papildomai galima dėti tirštesnės uogienės.
Nuostabiai skanus ir labai lengvai paruošiamas obuolių pyragas, kuriam nereikia įmantrių ingredientų, bet jis yra vienas gardžiausių. Jo viršutinis sluoksnis yra tobulo traškumo, o kai dar apšlakstytas karamelės padažu....Viskas taip puikiai dera ir taip skanu, kad kitokio pyrago ir nesinori.
Klasikinis trupininis pyragas su uogomis, visai toks, kaip vaikystėje. Tinka tiek šviežios, tiek šaldytos uogos ar net uogienė, ypač rūgštesnių uogų, tokių kaip vyšnios ar serbentai.
Jei mėgstate keksus ar keksiukus, šis pyragas tikrai maloniai nustebins ir patiks! Iškepa labai skanus ir tiesiog tirpstantis burnoje, o prie arbatos ar kavos puodelio tinka tiesiog tobulai, mėgausitės kiekvienu jo kąsneliu. Beje, iškeptą pyragą labai tinka apšlakstyti tirpintu pienišku ar juodu šokoladu - toks nerealus Snickers šokoladuką primenantis derinys!
Tikras klasikinis trupiniuotis, labai labai labai skanus. Jeigu norite pagreitinti gaminimą, galite vietoje virto kondensuoto pieno naudoti pirktinį Rududu, tik jį truputį pašildykite, kad suminkštėtų. Bet dar skaniau su virtu namuose kondensuotu.
Šis pyragas nesunkiai paruošiamas, tačiau sužavintis savo skoniu bei išvaizda. O juodieji serbentai jam suteiks be galo gardžią, saldžiarūgštę natą, kiekvienas kąsnelis nukels į tobulą skonių oazę.
Šis pyragas pagaminamas labai lengvai, o skonis puikus. Uogas arba vaisius galite rinktis pagal savo skonį, ne tik siūlomus recepte, tinka ir šaldytos.
Koks aromatingas pyragas, kol kepa pakvimpa visi namai jaukumu ir taip norisi bėgti ragauti. O pavyksta labai skanus, nesudėtingai paruošiamas ir gaivus nuo uogų ir vaisių.
Tai tiesiog nuostabus pyragas, jei turite obuolių, bet neturite per daug laiko gaminimui. Be to, tai toks paprastas reikalas kai nebaisu, kad kažkas gali nepavykti. Supjaustai obuolius, sutrini sviestą su miltais ir cukrum ir voila, belieka tik iškepti.
Skalsus, toks sodraus, bet subalansuoto skonio. Minkštas ir labai skanus, tiesiog tobulas prie kavos ar arbatos puodelio rudens popietę. Beje, vietoje obuolių šiam pyragui labai tinka ir kriaušės, tik jų galite nekaramelizuoti, o tiesiog sumaišyti su trupučiu cinamono.
Rabarbarų sezonui prasidėjus, tiesiog privaloma iškepti gardų, lengvai paruošiamą pyragą. Rabarbarų rūgštelė ir braškių aromatas patiks visiems mėgstantiems ne per saldžius kepinius.
Pyragas pavyksta labai skanus su drėgnu įdaru! Tinka mėlynės, šilauogės, avietės, braškės, vyšnios, taip pat ir šaldytos, tik jas reikėtų atitirpinti ir gerai nuvarvinti.
Labai skanus ir gaivus pyragas! Jei ragausite šiltą, galite tiekti su ledais. Beje, šį pyragą tinka gaminti ir su mėlynėmis, avietėmis ar juodaisiais serbentais ar net vaisiais (obuoliais, abrikosais, persikais). Drąsiai duokite laisvę fantazijai!
Gaminant šį pyragą yra visiškai nesvarbu ar naudosite šviežias, ar atitirpdintas avietes. Be to, neturint aviečių jas galima pakeisti mėlynėmis ar kitomis mėgstamomis uogomis. Taip pat labai tiks net ir aviečių, mėlynių ar juodųjų serbentų uogienė.
Sodraus kakavos skonio su švelniu varškės sluoksniu ir rūgščiu vyšnių uogienės pertepimu. Visi šie ingredientai tarpusavyje dera tobulai, todėl pyragas tiesiog negali būti negardus! Pyragui puikiai tiks ir kitokia mėgstama uogienė, pvz., serbentų, mėlynių ar kitokia.
Kremiška varškė ir gaivios slyvos - puikus skonių derinys, šis pyragas tą kuo puikiausiai įrodo! Pyragas maloniai saldžiarūgščio skonio, tikrai labai gardus ir kiekvienas jo kąsnelis tirpsta burnoje.
Nostalgiško vaikystės skonio gardėsis. Be galo skanūs, paprasti pyragaičiai. Galima iš šios masės daryti ir vieną didelį tortą, nebūtinai mažus pyragėlius. Riešutų į trupinius galima ir nedėti, čia jau kaip kam patinka. Jei nemėgstate riešutų, galite įdėti saulėgrąžų.
Minkštas ir labai skanus pyragas su gaiviu serbentų sluoksniu ir traškiu trupininiu viršumi. Suaugę šį pyragą valgo su kava, o vaikai jį labai mėgsta su stikline pieno. Ruošti galima tiek su juodaisiais, tiek su raudonaisiais serbentais.
Tikriausiai, rudens neįsivaizduojame be obuolių pyrago, o šis dar ir pagardintas kriaušėmis. Gabalėlis pyrago ir kaušelis ledų - kiekvienas kąsnelis sutirps burnoje.