Trupininis varškės pyragas su avietėmis ir kokosu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 87)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 87)
Trupininis varškės pyragas
Trupininis varškės pyragas
Trupininis varškės pyragas
Autorius apie receptą: Gaminant šį pyragą yra visiškai nesvarbu ar naudosite šviežias, ar atitirpdintas avietes. Be to, neturint aviečių jas galima pakeisti mėlynėmis. Taip pat labai tiks ir Gaminant šį pyragą yra visiškai nesvarbu ar naudosite šviežias, ar atitirpdintas avietes. Be to, neturint aviečių jas galima pakeisti mėlynėmis. Taip pat labai tiks ir aviečių, mėlynių ar juodųjų serbentų uogienė. Pyrago gaunasi tkrai nemažai, todėl užteks didesnei grupelei žmonių. Matavimui naudoju 240 ml stiklinę. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
1 ir 1/4 stiklinės miltų (naudoju 250 ml stiklinę)
125 gramai sviesto (šalto)
0.5 stiklinės kokoso drožlių
1/4 stiklinės cukraus
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus
1/4 šaukštelio kepimo miltelių
1/4 šaukštelio sodos
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
450 gramų varškės 9%
200 gramų aviečių (šviežių ar atitirpintų)
125 gramai grietinės
2 vienetai kiaušinių
2/3 stiklinės cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įkaitiname orkaitę iki 200 C.
2.
Tešlai viename inde sumaišome miltus, kokoso drožles, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską. Sudedame kubeliais supjaustytą sviestą ir suminkome rankomis. Minkome tol, kol iš tešlos susiformuos trupiniai. Dedame į šaldytuvą.
3.
Įdarui kitame inde išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Plakame elektriniu plakikliu kelias minutes, kol gauname kreminę, gelsvą masę. Tada sudedame varškę ir grietinę, išplakame elektriniu plakikliu.
4.
Į kepimo indą aukštesniais kraštais patiesiame kepimo popierių. Aš naudojau stačiakampį stiklinį kepimo indą (30 cm x 19 cm).
5.
Į kepimo indą sutrupiname ¾ tešlos, prispaudžiame prie dugno. Supilame varškės įdarą, tolygiai išdėliojame avietes ir ant viršaus sutrupiname likusią tešlą.
6.
Pyragą kepame 30 min. įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį pyragą atvėsiname ir patiekiame.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (13)
Milda
2023-12-31 00:10
Padariau su šilkiniu tofu vietoj varškės ir su veganišku sviestu ir labai gerai gavosi. Iškepė per 30 min, atvėso ir sustingo puikiai. Sunku buvo viso nesuvalgyti vienai. ATSAKYTI
Jelena
2023-08-08 10:37
Superinis. Tokį, kokį kažkada valgiau kavinėje.. Ačiū, už receptą, ilgai ieškojau jo ir to grįžimo į skonį, kurį kažkada jaučiau. Prieš valgant jį, būtų gerai jį įdėti į šaldytuvą, tuomet sutvirtėja ir dar malonesnis gomuriui. Varškę miksavau su maskarpone. Gavosi tobula kombinacija. ATSAKYTI
Zivile
2021-02-27 23:31
Labai geras receptas, bet reikia tiksliai sekti. Kepti 200c nes turi tešla greitai apskrusti, nes zemoj temperaturoj sviestas lėtai issileis ir liks tik suzliuge miltai. Pyragą kepti tik 30 ir atvėsinti visiškai. Net įdėti į šaldytuvą, nes šiltas atrodo, kad varškės masė visai neiskepe. Kai visiškai atvesta ir dar po kokio 30 min šaldytuve, šis pyragas yra nerealus. Trapus biskvitas ir lengvas varškės įdaras su avietėmis, kurios labai atgaivina skonį. Labai patiko! ATSAKYTI
Indrė
2020-11-19 20:27
Visiškai nesąmoningas receptas, ta miltų masė iškepus ir liko miltais, nes akivaizdžiai per mažai sviesto. Tik produktų gadinimad ATSAKYTI
Eglė
2020-07-09 20:30
Man irgi neiškepė. Varškės masė kuo puikiausiai gavosi, bet miltai-kokius įdėjau į orkaitę, tokius ir ištraukiau... receptas, tikrai neblogas, tik kažkas ne taip su miltų mase, kitą kartą gal ir aš dėčiau daugiau sviesto. ATSAKYTI
Z
2021-02-27 23:32
Miltų masė turėtų išlikti salta, tad sudėkite sluoksnius greitai ir iškart į 200 c orkaitę, karštis greitai apskrudins pyrago masė, o nepaleis sviestą ir liks tik miltai pazliuge ATSAKYTI
Kepeja
2020-01-23 15:39
Nesamoningas receptas,reikia kepti 1 val.be to per mazai sviesto pagrinde. ATSAKYTI
Ilona
2020-01-23 16:03
Pyragas dedamas į 200 C laipsnių įkaitintą orkaitę, tad tikrai viskas iškepa, kai atvėsta, varškė sutvirtėja ir pyragas iškepa labai gardus. Tai receptas labai sąmoningas :) ATSAKYTI
Liucija
2020-03-22 01:40
Laba Kepeja, pyragas iškepa kuo puikiausiai per 30 minučių, tik turėkite omenyje, kad įdaras yra labai lengvas, skystas, tad iškepęs dar bus labai minkštas, bet po to paliktas šaldytuve sustengsta ir sutvirtėja. Jei kepsite 1 h, tuomet pyragas perkeps ir gausite visiškai kitokią pyrago konsistenciją, t.y. jis bus perkepęs.
Kas liečia sviestą pagrinde, galite naudoti ir daugiau, bet tuomet pagrindas bus labai riebus ir vėlgi, skonis bus visiškai kitoks, negu koks gautųsi naudojant nurodytą produktų kiekį. Iš sumaišytų ingredientų turėtumėte gauti trupinius, o ne vientisą masę. Skanaus, jei nuspręsite kepti :) ATSAKYTI
Vile
2019-07-29 22:26
Na nereikia zmoniu apgaudineti, kad pyragas kepamas 30minuciu , maziausiai reikia kepti valanda laiko, po 30miuciu pyrago vidus visiskai skystas ir neiskepes. ATSAKYTI
Simona
2019-07-30 09:19
Visos orkaitės skirtingos, todėl ir kepimo laikas gali šiek tiek skirtis. Bet čia ne tas atvejis :) Pyragas dedamas kepti į iki 200 C laipsnių jau įkaitintą orkaitę, todėl tikrai iškeps. O iškepusį reikia palikti visiškai atvėsti, kaip ir parašyta recepte, kad varškės įdaras sutvirtėtų :) ATSAKYTI
Siga
2019-03-14 15:20
Nerealus varškės ir aviečių pyragas ATSAKYTI
antanas
2022-04-26 12:16
pagal recepta tešla per sausa ,o varškė gavosi per skysta-grimsta trupinukai i varske netikes receptas ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital