Trupininis pyragas su vaniliniu pudingu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Trupininis pyragas
Autorius apie receptą: Labai gardus ir lengvai pagaminamas pyragas. Labai gardus ir lengvai pagaminamas pyragas. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
400 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
180 gramų sviesto
130 gramų cukraus (arba pagal skonį)
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai grietinės
1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
500 mililitrų pieno
500 gramų braškių (naudojau šaldytas, žr. patarimus)
80 gramų vanilinio pudingo milteliai
1 šaukštas krakmolo
pagal skonį vanilės (nebūtina)
pagal skonį cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į puodą suberti pudingą, įpilti pieno, virti ant mažos kaitros porą minučių nuolat maišant. Nuimti nuo kaitros, uždengti maistine plėvele, kad liestų pudingą. Palikti atvėsti.
2.
Tešlai stambia tarka sutarkuoti sviestą jį vis pavoliojant miltuose. Suberti miltus, sutrinti į trupinius.
3.
Į kitą dubenį įmušti kiaušinius, įdėti grietinės, įberti cukraus, įdėti vanilės, suberti kepimo miltelius. Išplakti ir supilti į dubenį su su miltais ir sviestu, suminkyti tešlą. Ji neturi lipti prie rankų. Nuo paruoštos tešlos atpjauti 1/3 dalį, įdėti į maišelį ir dėti į šaldymo kamerą, kad sukietėtų.
4.
Iš likusios tešlos, ant kepimo popieriaus, rankomis suformuoti 24x24 kvadratą. Tuomet sudėti į kepimo formą.
5.
Ant paruošto tešlos lakšto sudėti atvėsusį pudingą, išlyginti per visą plotį.
6.
Braškes perpjauti pusiau, suberti į dubenį, įberti krakmolo ir išmaišyti. Uogas padalinti ant pudingo sluoksnio.
7.
Iš šaldymo kameros išimti tešlą, stambia tarka užtarkuoti ant braškių sluoksnio.
8.
Kepti įkaitintoje iki 170 - 175 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45 - 55 minutes. Pyragas turi gražiai apskrusti. Kai iškeps, leisti atvėsti formoje, o tuomet galima pjauti ir ragauti prie kavos ar arbatos puodelio.
Patarimai:
Vietoje šaldytų uogų galima rinktis ir uogiene. Tik tuomet reikėtų į tešlą berti mažiau cukraus ir krakmolo nereikės. O jei braškės rūgščios, galima jas pabarstyti cukrumi arba vanilinį pudingą daryti saldesnį.
Naudota 24x24 kvadratinė forma.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital