Trupininis varškės pyragas su bananais ir uogomis

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Trupininis varškės pyragas su bananais ir uogomis
Autorius apie receptą: Šis pyragas pagaminamas labai lengvai, o skonis puikus. Uogas arba vaisius galite rinktis pagal savo skonį. Naudojau 24x24 kvadratinę torto formą. Šis pyragas pagaminamas labai lengvai, o skonis puikus. Uogas arba vaisius galite rinktis pagal savo skonį. Naudojau 24x24 kvadratinę torto formą. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
360 gramų kvietinių miltų
120 gramų cukraus
120 gramų sviesto (šalto)
1 vienetas kiaušinių (M dydžio)
4 šaukštai vandens (ledinio)
20 gramų apelsino žievelės
1 šaukštelis kepimo miltelių (naudojau su šafranu, bet tinka ir paprasti)
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį vanilės
Įdarui:
270 gramų varškės
130 gramų tepamo sūrelio (arba varškės)
120 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
2.5 šaukšto kukurūzų krakmolo
pagal skonį vanilės
250 gramų mėlynių
1 vienetas bananų (gerai prinokusio)
3 šaukštai šokolado (drožlių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenėlį suberti miltus, cukrų, vanilę, druską, kepimo miltelius.
2.
Labai gerai nuplauti apelsiną, nutarkuoti žievelę ir suberti į dubenį su miltais, gerai išmaišyti.
3.
Šaltą sviestą supjaustyti nedideliais gabaliukais, sudėti į dubenį su miltais, rankomis viską sutrinti į trupinius. Viduryje padaryti duobutę.
4.
Išplakti kiaušinį. Jį ir vandenį supilti į padarytą duobutę tešloje. Trumpai suminkyti tešlą, iš jos suformuoti vieną gražų kamuoliuką.
5.
Tešlą padalinti į dvi skirtingo dydžio dalis. Viena turi būti mažesnė, kita didesnė. Abi apvynioti maistine plėvele ir padėti į šaldymo kamerą maždaug 50 - 60 minučių. Ji turi gerai sušalti.
6.
Įdaro ruošimui, į dubenį sudėti varškę, sūrį, įmušti kiaušinius, suberti cukrų, krakmolą, vanilę ir gerai išplakti.
7.
Bananą supjaustyti griežinėliais, mėlynes nuplauti ir gerai nusausinti.
8.
Kepimo formos dugną iškloti kepimo popieriumi, sušalusią didesnę tešlos dalį sutarkuoti stambia tarka į kepimo formą. Tarkuotą tešlą palyginti, kad būtų vienodo storio sluoksnis, bet spausti nereikia.
9.
Ant tešlos sluoksnio užpilti varškės kremą, išdėlioti bananą, mėlynes. Patarkuoti šokolado ir pabarstyti šokolado drožlėmis.
10.
Paimti mažesnį tešlos gabaliuką ir jį sutarkuoti ant pyrago viršaus.
11.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 - 35 minutes.
12.
Pjaustyti pyragą tik jam visiškai atvėsus.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
desertai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital