Nostalgiški trupininio Skruzdėlyno pyragaičiai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Nostalgiški trupininio Skruzdėlyno pyragaičiai
Nostalgiški trupininio Skruzdėlyno pyragaičiai
Nostalgiški trupininio Skruzdėlyno pyragaičiai
Nostalgiški trupininio Skruzdėlyno pyragaičiai
Nostalgiški trupininio Skruzdėlyno pyragaičiai
Autorius apie receptą: Nostalgiško vaikystės skonio gardėsis. Be galo skanūs, paprasti pyragaičiai. Galima iš šios masės daryti ir vieną didelį tortą, nebūtinai mažus pyragėlius. Riešutų į Nostalgiško vaikystės skonio gardėsis. Be galo skanūs, paprasti pyragaičiai. Galima iš šios masės daryti ir vieną didelį tortą, nebūtinai mažus pyragėlius. Riešutų į trupinius galima ir nedėti, čia jau kaip kam patinka. Jei nemėgstate riešutų, galite įdėti saulėgrąžų. (...daugiau) Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Trupiniams:
500 gramų kvietinių miltų
250 gramų sviesto (šalto)
150 gramų graikinių riešutų (nebūtina)
100 gramų cukraus
100 gramų grietinės, 30% riebumo
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
397 gramai kondensuoto pieno, saldinto (1 skardinės)
90 gramų sviesto
Pabarstymui:
pagal poreikį aguonų
pagal poreikį kokoso drožlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Dubenyje persijokite miltus su kepimo milteliais ir suberkite cukrų, druską. Susmulkinkite šaltą sviestą, sudėkite į miltus ir su pirštais viską sutrinkite į mažus trupinius. Centre padarykite duobutę, į ją įmuškite kiaušinius, supilkite grietinę ir greitai išminkykite minkštą tešlą.
2.
Tešlą padalinkite į keturis gabaliukus, juos suspauskite į rutuliukus, įvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite 1 val. į šaldytuvą. Prieš naudojant tešlą 15 min. įdėkite į šaldiklį, kad dar geriau sukietėtų.
3.
Tešlai sustingus, ištraukite vieną jos gabaliuką ir jį sutarkuokite per burokinę tarką ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
4.
Trupinius paskirstykite į ploną sluoksnį, kad smarkiai nesuliptų į gumulą.
5.
Kepkite iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, 10-15 min. iki šviesiai auksinės spalvos. Taip pat iškepkite ir likusią tešlą.
6.
Leiskite trupiniams visiškai atvėsti, suberkite juos į dubenį ir tada rankomis sutrupinkite į vidutinio dydžio trupinius, kad neliktų labai sukibusių didesnių gabalėlių. Jei norite, į trupinius galite pridėti pasmulkintų riešutų (prieš tai dar šiek tiek juos pakepinkite sausoje keptuvėje).
7.
Kondensuotą pieną sudėkite į puodą ir pakaitinkite ant nedidelės ugnies, sudėkite sviestą ir išmaišykite, kad masė gautusi vientisa.
8.
Karštą kremą sumaišykite su sausainių-riešutų trupiniais. Gerai išmaišykite, kad masė tolygiai pasiskistytų
9.
Imkite norimos formos taurelę, viduje ją sušlapinkite vandeniu (arba galite įdėti maistinę plėvelę) , šaukšteliu dėkite trupinių masės, paspauskite, kad neliktų tarpelių ir apverskite. O jei naudosite plėvelę, tada paimkime už plėvelės kraštų ir pyragiuką išimkite.
10.
Apibarstykite aguonomis ir kokoso drožlėmis.
11.
Paruoštus pyragėlius išdėliokite ant lėkštės ir palikite 2–3 valandoms kambario temperatūroje. Po to padėkite į šaldytuvą bent porai valandų (o geriausiai - nakčiai), jog jie visiškai sutvirtėtų ir skoniai susigertų. (nors aš į šaldytuvą visiškai nedėjau, jie man kuo puikiausiai sutvirtėjo ir kambario temperatūroje).
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital