Trupininis pyragas su maskarpone ir uogomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Trupininis pyragas su maskarpone ir uogomis
Trupininis pyragas su maskarpone ir uogomis
Trupininis pyragas su maskarpone ir uogomis
Autorius apie receptą: Pyragas pavyko labai skanus su drėgnu įdaru! Šilauoges galima pakeisti mėlynėmis, avietėmis, braškėmis, vyšniomis. Naudojau 23 centimetrų skersmens apvalią atsegamą Pyragas pavyko labai skanus su drėgnu įdaru! Šilauoges galima pakeisti mėlynėmis, avietėmis, braškėmis, vyšniomis. Naudojau 23 centimetrų skersmens apvalią atsegamą torto formą. (...daugiau) Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
415 gramų kvietinių miltų
150 gramų sviesto (šalto)
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas citrinų (reikės žievelės, nebūtina)
70 gramų cukraus
65 gramai rudojo cukraus (šviesiai)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1/4 šaukštelio druskos
Įdarui:
250 gramų maskarponės sūrio
225 gramai kreminio sūrio (aš naudojau „Philadelphia“)
200 gramų mėlynių (arba kitų uogų)
115 gramų cukraus (smulkaus)
2 vienetai kiaušinių
2 šaukštai bulvių krakmolo (arba kukurūzų)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Glajui:
0.5 stiklinės cukraus pudros
3 šaukšteliai pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai į dubenį suberkite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, druską, rudąjį cukrų, cukrų ir citrinos žievelę. Burokine trintuve įtarkuokite šaltą sviestą ir viską gerai patrinkite pirštais.
2.
Tada įmuškite kiaušinius, įpilkite vanilės ekstraktą ir suminkykite tešlą.
3.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, įdėkite 2/3 tešlos ir tolygiai pirštais išlyginkite, padarykite 4-5 centimetrų kraštelius. Likusią tešlą dėkite į šaldytuvą, tai bus trupinių sluoksniui.
4.
Įdarui į dubenėlį sudėkite maskarponės sūrį, kreminį sūrį, vanilės ekstraktą, cukrų, krakmolą, įmuškite kiaušinius ir trumpai išplakite elektriniu plakikliu, iki vientisos masės, bet nepersistenkite.
5.
Ant paruošto pyrago pagrindo supilkite pusę sūrio mišinio įdaro, berkite uogas, ir supilkite likusį sūrio mišinį. Likusią tešlą išimkite iš šaldytuvo ir sutrupinkite rankomis ant pyrago viršaus.
6.
Kepkite 175 C laipsnių orkaitėje apie 65–75 minutes. Jei pyrago viršus pradės per daug ruduoti, uždenkite folija.
7.
Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku - jis, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, turi būti švarus.
8.
Iškepusį pyragą atvėsinkite formoje, tuomet išimkite iš jos, perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite visiškai.
9.
Sumaišykite cukraus pudrą su pienu. Paruoštą glajų užpilkite ant pyrago.
Patarimai:
Daugiau apie kreminį sūrį rasite šiame straipsnyje..
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital