Trupininis varškės pyragas su kiviais

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Trupininis varškės pyragas su kiviais
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Autorius apie receptą: Mėgstantiems varškės pyragus, šį tiesiog privalu išsikepti! Kiviai suteikia malonų gaivumą, o mėgstantiems rūgštelę, jų galima dėti ir storesnį sluoksnį. Pyragas Mėgstantiems varškės pyragus, šį tiesiog privalu išsikepti! Kiviai suteikia malonų gaivumą, o mėgstantiems rūgštelę, jų galima dėti ir storesnį sluoksnį. Pyragas iškepa labai žavus, skanus ir aromatingas. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
400 gramų kvietinių miltų (naudojau Ekstra 405D)
2 vienetai kiaušinių trynių (arba 1 M dydžio kiaušinio)
180 gramų sviesto (šalto)
100 gramų cukraus (arba pagal skonį)
1 šaukštelis vanilinio cukraus (arba ekstrakto)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
500 gramų varškės 9%
2 vienetai kiaušinių
2 vienetai kivių (didesnių arba pagal skonį)
100 gramų cukraus (arba pagal skonį)
2 šaukštai kukurūzų krakmolo (arba bulvių krakmolo ar miltų)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įjungti kaisti orkaitę iki 180 C (režimu viršus+apačia, be vėjelio).
2.
Į dubenį berti miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų. Dėti mažais gabalėliais supjaustytą sviestą, dėti kiaušinių trynius, vanilinį cukrų. Viską trinti tarp pirštų, kol neliks sausų miltų ir gausis birūs trupiniai.
3.
Maždaug du trečdalius paruoštų trupinių suberti ant kepimo popieriumi išklotos formos dugno (naudojau 20x20 cm formą). Lengvai paspausti delnais. Kepti įkaitintos iki 180 C orkaitės viduryje 10 minučių.
4.
Kol kepa pagrindas, pasiruošti įdarą. Į dubenį dėti varškę, berti cukrų, kukurūzų krakmolą, įmušti kiaušinius, pilti vanilės ekstraktą ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės (aš maišau blenderiu, kad varškė taptų kremiškesnė, neliktų grūdelių).
5.
Kivius nulupti, supjaustyti griežinėliais.
6.
Ant apkepto pagrindo sukrėsti varškės masę, tolygiai paskirstyti. Išdėlioti kivio griežinėlius ir ant viršaus užbarstyti likusius trupinius.
7.
Pyragą kepti įkaitintos iki 180 C orkaitės viduryje apie 40 min. arba iki viršus gražiai paruduos.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital