Trupininis kakavinis pyragas su varške ir uogiene

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Trupininis kakavinis pyragas su varške ir uogiene
Trupininis kakavinis pyragas su varške ir uogiene
Trupininis kakavinis pyragas su varške ir uogiene
Trupininis kakavinis pyragas su varške ir uogiene
Autorius apie receptą: Tai vienas skaniausių mūsų šeimoje pyragų: sodraus kakavos skonio su švelnaus varškės sluoksniu ir rūgščiu vyšnių uogienės pertepimu. Visi šie ingredientai Tai vienas skaniausių mūsų šeimoje pyragų: sodraus kakavos skonio su švelnaus varškės sluoksniu ir rūgščiu vyšnių uogienės pertepimu. Visi šie ingredientai tarpusavyje dera tobulai, todėl pyragas tiesiog negali būti negardus! Ir puikiai tinka posakis, kad kartą paragavęs, prašai pakartot dar gabalėlio. O dabar skubu pasidalinti receptu ir tikiuosi, kad šis pyragas ir jums bus vienas iš mėgstamiausių. Esu tuo įsitikinusi beveik visu 100%. Beje, gaminau 26 cm skersmens tortinėje nusegamais šonais, tai gavosi beveik tortas. Patį receptą radau internete, tik jį pakoregavau pagal save. (...daugiau) Audronė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
300 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto
200 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
360 gramų varškės 9%
200 gramų vyšnių uogienės
3 vienetai kiaušinių
100 gramų grietinės
80 gramų cukraus
40 gramų krakmolo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Dubenėlyje ištirpinti sviestą, palikti šiek tiek atvėsti.
2.
Kai sviestas pravės, įmušti kiaušinius, supilti cukrų ir viską gerai išplakti.
3.
Į išplaktą masę persijoti miltus kartu su kepimo milteliais, suberti kakavą. Užminkyti tešlą.
4.
Tešlą padalinti į 2 dalis ir suvynioti į maistinę plėvelę. Padėti į šaldymo kamerą valandai.
5.
Įdarui sumaišyti varškę, grietinę, įmušti kiaušinius, supilti cukrų, krakmolą.
6.
Kepimo skardą ar tortinę ištiesti kepimo popieriumi.
7.
Iš šaldymo kameros išimti vieną tešlos gabalą, sutarkuoti burokine tarka ir suberti ant tortinės dugno. Ant viršaus sudėti varškės masę, ant jos - vyšnių uogienę.
8.
Antrą tešlos gabalą, sutarkuoti ir apibarstyti pyrago viršų.
9.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 - 60 min.
10.
Kai pyragas iškeps, leiskite jam atvėsi ir tuomet pjaustykite.
11.
Pyrago viršų galima papuošti tirpintu šokoladu ir riešutais.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (8)
Loreta
2023-02-22 18:47
Ar kepti su vėjeliu ir kokio dydžio tūri būti forma? ATSAKYTI
Jule
2023-02-23 09:02
Atsakymu ko gero negausime ATSAKYTI
Agnė
2023-02-27 17:01
Recepto aprašyme autorė paminėjusi, kad gamino 26 cm skersmens tortinėje nusegamais šonais. Tokie pyragai dažniausiai kepami be vėjelio, kitaip turbūt būtų paminėta :) ATSAKYTI
Regina
2023-02-19 14:38
Kaži vyšnių uogiene pakeitus juodųjų serbentų irgi būtų tobulo skonio ATSAKYTI
Inga
2023-02-20 11:42
Galima naudoti tokią, kokią mėgstate :) ATSAKYTI
Goda
2021-07-27 13:03
Kepant orkaitėje reiktų kepti naudojant funkciją kaitinimą iš viršaus ir apačios ar su ventiliatoriumi? ATSAKYTI
Jolita
2021-04-28 11:40
Pyragas tobulo skonio. Tikrai rekomenduoju išmėginti receptą. Ačiū Audronei, bei www.lamaistas.lt ATSAKYTI
Natalija
2021-02-21 20:54
Viskas gavosi puikiai! Tikrai labai skanus! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital