Trupininis obuolių pyragas su maskarpone

AUTORIUS:
Jolanta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Trupininis obuolių pyragas su maskarpone
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Minkštas, drėgnas, labai skanus obuolių pyragas su varške ir maskarpone. Jis tiesiog tobulas su arbata ar kava. Tinka ir pasimėgauti po pietų, ir šventinėms vaišėms. Minkštas, drėgnas, labai skanus obuolių pyragas su varške ir maskarpone. Jis tiesiog tobulas su arbata ar kava. Tinka ir pasimėgauti po pietų, ir šventinėms vaišėms. Jolanta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Trupiniams:
300 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto (šalto)
50 gramų cukraus
Įdarui:
360 gramų varškės 9%
250 gramų maskarponės sūrio
2 vienetai obuolių
3 vienetai kiaušinių (didelių)
120 gramų cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sviestą stambiai sutarkuoti. Sudėti į miltus, suberti cukrų. Viską trinti ir minkyti pirštais, kol susiformuos stambūs trupiniai. Netrinti pernelyg ilgai, kad neištirptų sviestas. Dubenį su trupiniais dėti 30 minučių į šaldytuvą.
2.
Įdarui varškę, maskarponę, kiaušinius, cukrų ištrinti iki vientisumo. Galima trinti elektriniu trintuvu, bet netrinkite pernelyg ilgai, kad masė nebūtų itin skysta.
3.
Kepimo formos (naudojau 24 cm skersmens), nusegamais kraštais, dugną iškloti kepimo popieriumi. Suberti 2/3 (du trečdalius) į formą, paskirstyti dugne, paspaudant ir suformuojant kraštelius.
4.
Obuolius perpjaut perpus, išpjauti sėklalizdžius, obuolius supjaustyti smulkiais kubeliais ir pabarstyti ant dugno.
5.
Atsargiai supilti varškės masę, išlyginti. Viršų pabarstyti likusiais trupiniais.
6.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (kaitinimas be vėjelio) apie 70 minučių.
7.
Atvėsinti kambario temperatūroje, tuomet dėti į šaldytuvą, kol visiškai atšals. Prieš patiekiant tinka pabarstyti cukraus pudra.
AUTORIUS: Jolanta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Lina
2020-09-20 13:05
Kepu šį pyragą - labai skanus :) Ačiū už receptą :)
ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital