Trupininis braškių pyragas

AUTORIUS:
Liana
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Trupininis braškių pyragas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skanus ir labai vasariškas pyragas! Jei ragausite šiltą, galite tiekti su ledais. Beje, šį pyragą tinka gaminti ir su mėlynėmis, avietėmis ar juodaisiais serbentais ar net Labai skanus ir labai vasariškas pyragas! Jei ragausite šiltą, galite tiekti su ledais. Beje, šį pyragą tinka gaminti ir su mėlynėmis, avietėmis ar juodaisiais serbentais ar net vaisiais (obuoliais, abrikosais, persikais). Drąsiai duokite laisvę fantazijai! (...daugiau) Liana
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Įdarui:
250 gramų braškių
100 gramų cukraus
1 šaukštas citrinų sulčių
Tešlai:
300 gramų miltų
200 gramų sviesto
100 gramų cukraus
2 šaukštai vandens (ledinio)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įdarui braškes perpjauti pusiau ir sumaišyti su cukrumi bei citrinų sultimis. Leisti pastovėti, kol gaminsite tešlą.
2.
Dubenyje sumaišyti miltus, druską ir cukrų, vanilinį cukrų. Sudėti šaltą sviestą ir rankomis trupinti su miltų mišiniu iki tešla bus panaši į smulkius duonos trupinius. Tada supilti ledinį vandenį (jo gali reikėti ir kiek daugiau ar mažiau) iki tešla sulips kai ją suspaudžiate pirštais, netrupės. Tešlą padalinti į dvi dalis - vieną didesnį gabalėlį (daugmaž 2/3 tešlos) ir vieną mažesnį bei abu gabaliukus padėti pusvalandžiui į šaldytuvą.
3.
Didesnį tešlos gabalą iškočioti ir juo iškloti kepimo popieriumi išklotos formos dugną, suformuojant aukštesnius kraštelius. Ant viršaus sudėti uogas ir paskleisti daugmaž tolygiu sluoksniu. Mažesnią tešlos dalį užtarkuoti ant uogų viršaus arba tiesiog užtrupinti pirštais.
4.
Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes. Ištraukus iš orkaitės palikite truputį atvėsti, o tada mėgaukitės!
AUTORIUS: Liana
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital