Saugome uogas žiemai - 29 puikūs uogienių, padažų ir kitų gardumynų receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2018-07-13
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
Saugome uogas žiemai - 29 puikūs uogienių, padažų ir kitų gardumynų receptai
@Shutterstock

Jeigu norite šiek tiek vasariškos uogų gaivos užsukti stiklainiuose, paslėpti rūsiuose, sandėliukuose ar net šaldikliuose, jeigu šviežių uogų prisivalgėte ligi soties, o šakos dar svyra nuo jų gausus, jeigu norite artimuosius per Kalėdas nustebinti rankų darbo dovanomis ar įspūdingomis vaišėms, skubame į pagalbą!

 

Net 29 puikūs LaMaistas.lt ir projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyvių receptai, kaip uogas išsaugoti žiemai - ir saldžiai, ir pikantiškai!

 

Ypatingai kvapni uogienė, kuri patinka ir mažiems, ir dideliems smaližiams! Iš tiesų uogienei nereikia jokių įmantrių ingredientų, tačiau jos kvapas ir skonis tiesiog nuostabūs. Kadangi šokolado skonis uogienėje jaučiamas,jį rinkitės kokybišką, su kuo didesniu kakavos procentu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Klasikinė agrastų uogienė su vienu kiek naujoviškesniu ingredientu - cinamonu. Galbūt skamba neįprastai, tačiau cinamonas šiai uogienei priduoda puikaus aromato ir tikrai labai dera. Taip paruoštoje uogienėje agrastų gabaliukai uogienėje lieka standesni, o odelės minkštos, nesukietėjusios.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Paukštiena tikrai darniai „draugauja“ su įvairiais uogų padažais, o šis nuostabios spalvos, skonio ir aromato raudonųjų serbentų padažas su rūgštumo natele net ir nuobodžią vištienos krūtinėlę pavers šventiniu patiekalu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Jei jau privirėte uogienų, o juodųjų serbentų krūmų šakos dar svyra nuo uogų, siūlome paruošti uogų likerio. Paruošimas gana greitas, vos per savaitę, jis pavyksta labai kvapnus ir švelnaus skonio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai kvapnūs ir skanūs, nesudėtingi raudonųjų serbentų drebučiai žiemai. Paruošti juos neįtikėtinai paprasta, o skonis - nuostabiai gaivus. Žiemą tinka tepti ant batono riekes su sviestu, tiekti prie blynelių ar tiesiog įsidėti šaukštelį drebučių į šiltą arbatą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Klasikinė, gerai iš vaikystės pažįstamo, senoviško skonio uogienė. Paįvairinimui galite papildomai įdėti prieskonių, pvz., vanilės ar cinamono, ar net įtarkuoti apelsino žievelės, bet labai skanu ir be papildomų priedų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikios konsistencijos, švelnus ir klampus vyšnių sirupas žiemai. Tobulai dera su blyneliais, pertepti sausainius ar vaflius, pagardinti arbatą, taip pat klasikiniame derinyje su šokoladu, pvz., naudoti šokoladinių biskvitų tortui drėkinti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Mėlynių uogienė pagal labai paprastą, bet senovišką, kelių kartų išbandytą receptą. Vos iš dviejų ingredientų, be jokių įmantrybių ir tikro vaikystės skonio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nesudėtingai pagaminamas džemas, kurio skanumą sunku nupasakoti. Rekomenduojame ruošti didesnį kiekį, nes jis toks skanus, kad gali ir nesulaukti žiemos.

Receptą rasite čia.

Trumpo virimo uogienėje išliks dar daugiau nudingų uogų medžiagų, o jis bus ne ką mažiau skani! Uogienės paruošimas visai neįmantrus, o rezultatas nudžiugins visus smaližius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dan Sukker

Dar vienas paprastai paruošiamas ir labai skanus naminis likeris. Puikiai tinka pyragų sulaistymui ar kitiems desertams pagardinti, pvz., užpilti ant ledų ar plakti su grietinėle ryškiai spalvai ir švelniam skoniui išgauti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Uogos ne tik desertams ir saldumynams! Labai skanus agrastų padažas žiemai, kuris tobulai dera su sūriais, pvz., varškės sūriu, ir paukštiena, ypač vištiena ir kalakutiena. Ruošti jį galima iš bet kurios rūšies agrastų, o cukraus kiekį gali reikėti šiek pakoreguoti pagal uogų saldumą, proporcija recepte nurodyta vidutinio saldumo uogoms.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ypatinga vyšnių uogienė su švelniu apelsinų aromatu. Taip paruoštos uogienės uogos išlieka standesnės, jų gabaliukai didesni ir vientisesni.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Dar vienas kvapnus ir labai skanus būdas juoduosius serbentus išsaugoti žiemai. Viskas labai paprasta ir nesudėtinga, be įmantrių ingredientų, o rezultatas visuomet maloniai nudžiugina. Išbandykite ir Jūs!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Kvapnus vyšnių kompotas žiemai. Tai puiki idėja, jeigu mėgstate desertus papuošti pilnomis vyšnaitėms! Na, o kompoto skystį, pagal tai, kaip saldžiai mėgstate, žiemą skieskite su vandeniu labai skaniam gėrimui! Beje, jei norite, kad kompotas laikytųsi ilgiau negu metus, reikia iš vyšnių išimti kauliukus.

Receptą rasite čia.

Puikus būdas be virimo išsaugoti agrastus žiemai. Jie lengvai pasaldinti ir išsaugo daugiau vitaminų! Šaldyti juos galima kubeliuose ar didesniame, sandariai uždaromame inde. Naudoti tinka kaip įprastus ledukus gėrimams, pvz., į vandenį, į arbatą, o patirpintus kaip padažą prie desertų, taip pat į trintus kokteilius!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skani uogienė iš cukinijų. Galima virti tiek su raudonosiomis, tiek su geltonosiomis slyvomis. Beje, jeigu jūsų slyvos saldesnės, galite virdami uogienę įspausti citrinos sulčių - ir slyvoms, ir cukinijai jos labai tinka.

Receptą rasite čia.

Labai gardi ir kvapni uogienė... Klasikinis aviečių uogienės skonis kiek kitaip. Išpilsčius uogienę į puošnesnius stiklainius, ją puikiai tiks įteikti kaip dovaną. Ypatingai skanu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Dar viena puiki uogienė, praturtinta šokoladu. Kadangi uogienei naudojamas specialus uogienių cukrus, virti ją pakanka visia neilgai, taip uogos išlieka standesnės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dan Sukker

Galbūt kiek netikėtas, bet labai puikus skonių derinys - mėtos mėlynių uogienei suteikia puikaus kvapo, o citrinos - vasariškos gaivos. Skanių eksperimentų!

Receptą rasite čia.

Nuostabus vyšnių prie paukštienos, kiaulienos ar kitos mėsos. Taip pat skanu su kietuoju sūriu arba tiesiog lietuvišku varškės sūriu. Jeigu norite dar gurmaniškesnio skonio, vietojo obuolių acto galite naudoti balzamiko actą ir drauge su vyšniomis ir svogūnų įdėti šaukštelį tarkuotos apelsino žievelės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Klasikinis slyvų uogienės receptas su keliais papildomais prieskoniais. Pagal šį receptą išvirsite tikrą slyvienę, kurioje liks standūs slyvų gabaliukai. O jeigu norite ne slyvienės, o slyvų džemo, tada slyvų, užpylę cukrumi, papildomai nelaikykite - tiesiog viską berkite į puodą ir iškart virkite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jeigu sode turite tikrų lietuviškų vynuogių, kurios saldumu tikrai negali pasigirti, siūlome iš jų pasidaryti uogienės! Vynuogių skonis yra labai stiprus, todėl derinamas su imbieru, kad būtų dar aitresnis ir gurmaniškesnis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Greta, Wild Spoons

Puikiam slyvų pagardui tiks bet kokios slyvos, svarbu tik, kad jos būtų rūgščios. Renata labiausiai rekomenduoja kaukazines slyvutes, jų skonis labiausiai rūgštus, todėl pagarde labiausiai sudera visi kiti skoniai. Rūgštu, sūru, aštru, gaivu!

Receptą rasite čia.

Skanutėlis dviejų puikių uogų derinys viename stiklainiuke - mėlynes ir avietės. Šį marmeladą virti pakanka visai trumpai, nes naudojamas specialus cukrus marmeladams, kuris padeda uogienei sutištėti be ilgo virimo. Vietoje žaliųjų citrinų galima naudoti ir vieną didesnę geltoną citriną ar net rūgštesnį apelsiną.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dan Sukker

Jeigu uogienė be uogų dar galime įsivaizduoti, pvz., slyvų ar persikų, tai be cukraus tą padaryti sunkiau. Tačiau būtent tokia yra ši puiki uogienė - be pridėtinio cukraus. Tai puikus variantas norintiems savo mityboje išvengti cukraus, tačiau ir mėgstantiems pasmaližiauti.

Receptą rasite čia.

Dar viena puiki aviečių uogienė kiek kitaip - su švelniu imbiero prieskoniu. Neišsigąskite šio skonių derinio, imbieras labai tinka šioje uogienėje, o jokių įmantrių ingredientų daugiau nereikia.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Neringos blogas

Dar viena sveikesnė uogienė su mažesniu cukraus kiekiu. Dalia rekomenduoja serbentų ir aviečių proporciją išlaikyti maždaug apylygią ar naudoti kiek daugiau aviečių, kad uogienė pavyktų ypatingai skani.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Gera virtuvė

Neįprasto skonio uogienė, kuri labai tinka prie blynelių, varškėčių, varškės apkepo ir kur tik sugalvosite. Šią uogienę galima ruošti dviem būdais - vyšnias įdaryti riešutais ar tiesiog viską sumaišyti bendroje uogienėje. Pirmasis, žinoma, puošnesnis, tačiau ir antrasis ne ką mažiau skanu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Kūmutės Virtuvė

Puikaus skonio, įdomesnės, kremiškos tekstūros kriaušių ir mėlynių uogienė. Uogienės spalva ryški, o skonis nuostabus! Ruoškite atsargiai, nes mėlynės gana ryškiai ir ilgam nudažo rankas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Little World

Kvapni, sodri vyšnių uogienė. Jei uogos labai rūgščios, cukraus gali prireikti daugiau. Vietoje likerio tinka naudoti ir konjaką ar romą, tik tuomet reikėtų ilgiau pakaitinti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Gera virtuvė

Kvapni aronijų uogienė, visai kaip uogienė, bet su vienu papildomu slaptu ingredientu, kuris priduoda nuostabaus kvapo ir skonio. Uogos bus švelnesnio skonio, jei iš vakaro jas užšaldysite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Tarp Vėjo Gūsių

Įdomesnis, ne desertams, o kiek pikantiško skonio džemas prie mėsos, paukštienos, varškės ar kietojo sūrio. Nesudėtinga paruošti ir labai skanu!

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital