Kvapni juodųjų serbentų uogienė su šokoladu

AUTORIUS:
Kotryna
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 27)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 27)
Serbentų uogienė su šokoladu
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Puikaus skonio uogienė, kuri labai patinka visiems mūsų šeimos smaližiams! Receptą seniai radau rusiškame žurnale ir verdu tokią uogienę jau kelis metus, iš sandėliuko ji Puikaus skonio uogienė, kuri labai patinka visiems mūsų šeimos smaližiams! Receptą seniai radau rusiškame žurnale ir verdu tokią uogienę jau kelis metus, iš sandėliuko ji visuomet dingsta pirma. Šokoladą jai rinkitės kokybišką, su kuo didesniu kakavos procentu. (...daugiau) Kotryna
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas juodųjų serbentų
500 gramų cukraus
150 gramų juodojo šokolado (kokybiškesnio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Juoduosius serbentus perrinkti, nuvalyti ir gerai nuplauti. Palikti nuvarvėti, ar, kad būtų greičiau, išberti ant rankšluoščio ir švelniai priglausti kitą ant viršaus - taip nusausinti.
2.
Uogas sudėti į storadugnį puodą ir užberti cukrumi. Uždengti dangčiu. Palikti pastovėti bent kelias valandas, o geriau - pernakt, kad išsiskirstų uogų sulčių.
3.
Puodą užkaisti ant nedidelės ugnies ir kaitinti kol užvirus. Kai užvirs, sumažinti ugnį ir pakaitinti dar 10 - 15 minučių. Sudėti smulkintą šokoladą ir maišyti, kol ištirps.
4.
Karštą uogienę išpilstyti į iškaitintus stiklainius ir užsukti steriliais dangteliais.
5.
Stiklainius statyti dangteliais žemyn ir užkloti pūkine antklode, palikti stovėti, kol stiklainiai atvės. Paruoštą uogienę geriausiai laikyti tamsesnėje, vėsioje vietoje.
AUTORIUS: Kotryna
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
anūkė
2022-08-03 18:07
Bet jei neturi pūkinės antklodės tai uogienės net nemėgink virti. Gal kas galit paskolinti pūkinę antklodę? Tik kol atvės uogienė, tada gražinsiu... ATSAKYTI
Indrė
2022-08-04 12:22
Nebūtinai pūkinė antklodė, gali būti storos striukės, pledai ir pan. :) ATSAKYTI
Kristina
2023-07-19 17:46
Prajuokinot, man irgi nenusišviečia išsivirti uogienės: neturiu pūkinės kaldros ATSAKYTI
Justė
2023-07-20 11:24
Juk prieš pat komentarą parašyta, kad galima naudoti storą striukę, pledus ar bet ką, kas leistų uogienei lėtai atvėsti. ATSAKYTI
1
2022-07-30 17:12
O kas jeigu pienišką įdėtume, nesugadins gal skonio? Aš bemintijanti pabandyti su juo.. ATSAKYTI
Nemira
2021-07-20 20:39
Tikrai kvapnus, tikriems gurmanams. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital