Agrastų padažas žiemai

AUTORIUS:
Sandra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Agrastų padažas žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skanus agrastų padažas žiemai, kuris tobulai skanus su sūriais, pvz., varškės sūriu, ir paukštiena, ypač vištiena ir kalakutiena. Ruošti jį galima iš bet kurios Labai skanus agrastų padažas žiemai, kuris tobulai skanus su sūriais, pvz., varškės sūriu, ir paukštiena, ypač vištiena ir kalakutiena. Ruošti jį galima iš bet kurios rūšies agrastų. Cukraus kiekį gali reikėti šiek pakoreguoti pagal uogų saldumą, proporcija recepte nurodyta vidutinio saldumo uogom, tad jei Jūsų turimi agrastai rūgštoki, dėkite kiek daugiau cukraus, jei labai saldūs - mažiau. (...daugiau) Sandra
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas agrastų
300 gramų svogūnų
150 gramų cukraus
60 mililitrų vandens
2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus
2 šaukštai baltojo vyno acto (ar paprasto)
1.5 šaukšto druskos (be kaupo)
2 skiltelės česnako
0.5 šaukštelio malto imbiero (arba maltos aitriosios paprikos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Agrastus nuplauti, nuvalyti galiukus ir palikti nuvarvėti.
2.
Svogūnus ir česnaką susmulkinti. Trumpai apkepinti puode įkaitintame aliejuje, o tada užpilti vandeniu ir patroškinti apie 15 minučių, kol svogūnai suminkštės. Troškinti uždengus dangčiu, kad nenugaruotų pernelyg daug skysčio.
3.
Į puodą dėti agrastus, druską ir cukrų. Nuolat maišant troškinti apie 10 minučių. Berti imbierą ir supilti actą. Troškinti dar apie 10 minučių, kol padažas sutirštės.
4.
Paragaukite ir įvertinkite, ar norite daugiau saldumo, sūrumo ar rūgštelės, atitinkamai galima dėti papildomai cukraus, druskos ar acto. Jeigu įdėsite, dar kartą užvirinkite.
5.
Galima sutrinti elektriniu trintuvu ar dėti į stiklainius tokį, koks yra. Jeigu sutrinsite, po to būtinai dar kartą užvirinkite.
6.
Padažą sudėti į iškaitintus stiklainius, užsukti steriliais dangteliais. Sustatyti žemyn dangteliais, šiltai užkloti ir palikti visiškai atvėsti bent kelioms valandoms. Saugoti vėsiame rūsyje. Skanaus!
AUTORIUS: Sandra
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis