Natūraliai saldus slyvų džemas, kuriam nereikia cukraus

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Natūraliai saldus slyvų džemas, kuriam nereikia cukraus
Natūraliai saldus slyvų džemas, kuriam nereikia cukraus
Natūraliai saldus slyvų džemas, kuriam nereikia cukraus
Natūraliai saldus slyvų džemas, kuriam nereikia cukraus
Autorius apie receptą: Džemas yra visai be cukraus, o visas jo saldumas yra tik iš datulių. Labai retai užsimanau uogienės, bet jei galiu uogienę išsivirti visai be cukraus tad net ir retas smaguriavimas Džemas yra visai be cukraus, o visas jo saldumas yra tik iš datulių. Labai retai užsimanau uogienės, bet jei galiu uogienę išsivirti visai be cukraus tad net ir retas smaguriavimas yra vertas smaguriavimo. Tiksliau tai yra visai ne uogienė, mat slyvos yra gi ne uoga, o vaisius, tad geriau šį viralą pavadinkime džemu. Cinamonas šiam džemui visai nėra būtinas, bet man šis prieskonis visada suteikia jaukumo, tad įbėriau jo gerą žiūpsnį. Rezultatas tikrai nenuvylė. Tirštos suvirusios slyvos, natūralus datulių saldumas ir cinamono aromatas puikiai dera tarpusavyje, o svarbiausia – šis džemas toks gardus ir visai be cukraus, nors žinoma, slyvų rūgštelė vis gi dominuoja. Šis saldžiarūgštis malonumas labai tiks ant šiltos duonos riekelės, bet ypač šauniai pagardins rytinę varškę, manų ar avižinę košę. (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1.5 kilogramo mėlynųjų slyvų
300 gramų datulių
0.5 stiklinės vandens
1 šaukštelis cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Slyvas nuplaukite, perpjaukite, išimkite kaulus, o puseles supjaustykite dar į dvi tris dalis. Datules stambiai sukapokite.
2.
Suberkite viska į didesnį puodą, apliekite vandeniu, apiberkite cinamonu, uždenkite ir statykite ant vidutinio stiprumo ugnies. Kai užvirs, pamaišykite, sumažinkite ugnį iki minimumo ir kaitinite uždengtame puode maždaug 30 minučių, tada puodą atidenkite ir kaitinkite ant labai lengvos ugnies dar maždaug 1,5-2 valandas, kol džemas kaip reikiant sutirštės. Vis pamaišykite karts nuo karto, kad slyvos nepriliptų prie dugno.
3.
Dar karštą džemą supilkite į sterilizuotus stiklainiukus ir gerai uždarykite.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital