Tradicinė mėlynių uogienė

AUTORIUS:
Loreta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 37)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 37)
Mėlynių uogienė
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Mėlynių uogienė pagal labai paprastą, bet senovišką, iš močiutės paveldėtą receptą. Man ji yra pati skaniausia tiesiog tokia paprasta, vien iš cukraus ir mėlynių Mėlynių uogienė pagal labai paprastą, bet senovišką, iš močiutės paveldėtą receptą. Man ji yra pati skaniausia tiesiog tokia paprasta, vien iš cukraus ir mėlynių išvirta, bet galite ir paįdominti įdėdami vanilės, juodojo šokolado, cinamono ar kitų pagardinimų. (...daugiau) Loreta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas mėlynių
900 gramų cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Mėlynes švariai nuplauti ir atidžiai perrinkti, kad neliktų įsimaišiusių lapelių ar kotelių.
2.
Uogas berti į puodą (kuriame ruošiatės virti uogienę) sluoksniuojant su cukrumi. Palikti vėsioje vietoje pastovėti daugmaž parą, kad mėlynės išskirtų sulčių.
3.
Tada puodą su mėlynėmis užkaisti ir pamažu ant nedidelės ugnies užvirinti. Virti ant nedidelės kaitros apie 25 - 30 minučių (iki uogienė sutirštės), vis pamaišant mediniu šaukštu ir nugraibant susidarančias putas.
4.
Karštą uogienę supilstyti į švarius, iškaitintus stiklainius ir užsukti švariais, sandariais dangteliais. Stiklainius apversti ir palikti visiškai atvėsti.
5.
Uogienę laikyti tamsioje, vėsioje vietoje.
AUTORIUS: Loreta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Dana
2018-07-29 18:16
Geras receptas, as dar kartais pabaigoje idedu puse plyteles gero juodo sokolado, nuostabu skoni duoda ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis