Raudonųjų serbentų džemas - mano pats skaniausias

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Raudonųjų serbentų džemas uogienė
Raudonųjų serbentų džemas uogienė
Raudonųjų serbentų džemas uogienė
Raudonųjų serbentų džemas uogienė
Raudonųjų serbentų džemas uogienė
Autorius apie receptą: Internete yra begalė receptų kaip pasigaminti tokį džemą, aš iš visų po truputį atradau savąjį. Šis džemas nesunkiai pagaminamas, o skonis mmm koks puikus, tiesiog sunku Internete yra begalė receptų kaip pasigaminti tokį džemą, aš iš visų po truputį atradau savąjį. Šis džemas nesunkiai pagaminamas, o skonis mmm koks puikus, tiesiog sunku nupasakoti. Visai šeimai jis taip patiko, kad per dieną neliko nei dviejų iškeptų batonų, nei pusės stiklainiuko džemo. (...daugiau) Justyna, Baltoje lėkštėje
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
1 kilogramas raudonųjų serbentų
1 kilogramas cukraus
90 mililitrų vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Raudonuosius serbentus nuskabome nuo šakelių ir švariai nuplauname vandeniu.
2.
Suberiame į puodą ir įpilame vandens. Užviriname, o tada nuimame nuo ugnies ir trumpam paliekame pastovėti, kad iš uogų išsiskirtų kuo daugiau sulčių. Tada perkošiame per sietelį ir gerai išspaudžiame likusi minkštimą.
3.
Įberiame cukraus, išmaišome ir kaitiname ant didelės ugnies vis maišydami. Jei yra putų, nugraibome. Užviriname ir ant mažos ugnies verdame apie 10 minučių.
4.
Karštą džemą iš karto supilstome į švarius stiklainius ir užsukame švariais, sandariais dangteliais.
5.
Šį džemą aš laikau šaldytuve, bet turėtų tikti ir vėsus rūsys ar sandėliukas.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (12)
Gražina
2021-07-22 22:44
O aš net neverdu, 1l sulčių dedu 1 kg cukraus ir maišau kol ištirpsta ir sutirštėja. ATSAKYTI
Lilija
2021-07-29 18:23
Ar tuomet būna kaip standūs drebučiai? Močiutė sukdavo – tirpdydavo cukrų, kol ištirdavo, nevirdavo, laikydavo šaldytuve. Sakydavo, kad labai svarbu, kiek cukraus dėta. ATSAKYTI
2021-07-21 12:10
Sveiki, nežinau kodėl, bet gavosi skystas džemas. Gal kas gali pasakyti to priežastį? Viską dariau pagal receptą. ATSAKYTI
Greta
2021-07-21 14:26
Vėstant jis dar tirštėja :) ATSAKYTI
2021-07-21 15:04
Bet jis jau vėsta nuo vakar vakaro. Dar vakar palikau dubenėlyje pora samčių, kad šiandien ryte pasižiūrėčiau kas gavosi, bet žiūriu, kad bėga nuo šaukšto kaip skysta uogienė ATSAKYTI
Dale
2021-07-22 14:57
Dar pavirkit ant silpnos ugnies, po to šaukštu truputį užpilkit ant šaltos lėkštės, turi nenubėgti ATSAKYTI
Rasa
2021-07-23 11:53
Sveiki,gal reikejo naudoti specialu cukru uogienems? ATSAKYTI
Asta
2021-07-23 14:00
Tikrai nebūtina (nors galima, sutirštės dar greičiau), čia senovinis receptas iš tų laikų, kai dar nebūdavo cukraus uogienėms. Mano močiutė taip pat gamindavo - mmm kaip skanu! ATSAKYTI
Angelė
2022-07-27 15:17
Jeigu serbentai buvo nuplauti ir vanduo gerai nenulasintas, o dar pridėjus vandens, buvo per daug atskiesta ATSAKYTI
M
2021-07-13 09:32
Puikiai gavosi, ačiū už receptą ATSAKYTI
M
2021-07-13 09:31
Puikiai gavosi, ačiū už receptą :) ATSAKYTI
Danutė
2019-07-11 19:23
Mėgstu raudonų serbentų virtus drebučius- džemą. Puikiai laikosi ir tinka daryti gaivą, pyragams, su varške ar jogurtu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital