Juodųjų serbentų džemas žiemai

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Juodųjų serbentų džemas uogienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas juodųjų serbentų
1 kilogramas cukraus
100 mililitrų vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Serbentus švariai nuplauname (serbentų galiukų nuskabyti nereikia) ir suberiame į puodą. Ten pat supilame vandenį (galima serbentus dar pamaigyti bulvių grūstuve ar šaukštu, kad išsiskirtų sulčių).
2.
Verdame ant nedidelės kol serbentai išleidžia sultis. Man tas užtruko apie 15-20 minučių. Tuomet serbentų masę mediniu šaukštu pertriname per sietelį.
3.
Pilame gautą masę atgal į puodą, beriame cukrų, užviriname ir pamaišydami paverdame apie 10 minučių.
4.
Šiltą džemą išpilstome į paruoštus iškaitintus stiklainiukus ir užsukame švariais, sandariais dangteliais. Apverčiame stiklainius dangteliais žemyn ir paliekame atvėsto/
5.
Atvėsę serbentai sustingsta iki džemo konsistencijos. Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Diana
2018-07-02 19:58
Isbandyta ir labai skanu, as dar idedu juodo sokolado pacioje pabaigoje ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital