Naminis juodųjų serbentų likeris

AUTORIUS:
Justas
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Juodųjų serbentų likeris
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Juodųjų serbentų krūmų šakos svyra nuo uogų, uogienių jau priviriau ir pyragų prikepiau, tad nutariau pasigaminti ir su Jumis pasidalinti serbentų likerio receptu. Pagal šį Juodųjų serbentų krūmų šakos svyra nuo uogų, uogienių jau priviriau ir pyragų prikepiau, tad nutariau pasigaminti ir su Jumis pasidalinti serbentų likerio receptu. Pagal šį būdą likeris paruošiamas gana greitai, vos per savaitę, jo nereikia ilgai laikyti tamsioje vietoje, jis pavyksta labai kvapnus ir švelnaus skonio. (...daugiau) Justas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 kilogramai juodųjų serbentų (gerai prinokusių)
2 litrai degtinės
800 gramų cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Serbentai turi būti kuo sultingesni ir kuo labiau prinokę. Nuimti serbentų šakeles, uogas gerai nuplauti ir sudėti į didelį, gilų dubenį.
2.
Serbentus spaudyti, minkyti rankomis, traiškant uogas, kad išsiskirtų kuo daugiau sulčių. Užpilti degtine ir permaišyti.
3.
Visą masę perkošti per dvigubą marliuką.
4.
Į storadugnį puodą suberti cukrų, užpilti perkoštą serbentų ir degtinės skystį. Kaitinti ant vidutinės kaitros iki užvirimo (ne ilgiau).
5.
Užvirusį ir kiek pravėsusį likerį supilti į stiklainį, palikti atvėsti iki kambario temperatūros ir sandariai uždaryti. Aš pilu tiesiog į švariai išplautą ir orkaitėje išdžiovintą 3 litrų stiklainį. Palikti tamsioje virtuvės spintelėje ar sandėliuke 7 dienoms.
6.
Po 7 dienų likerį dar kartą perkošti per marliuką ir išpilstyti į buteliukus. Skaniausias atvėsintas.
AUTORIUS: Justas
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Loreta
2018-07-13 08:12
Sublenderiuot serbentelius,issunkt ir tada jau degtinuke,cukrus ir visa kita... ATSAKYTI
Genute
2018-07-10 22:29
Ir kam cia terliotis ir kaitinti degtine.Uzpilti uogas cukrumi ir degtine,permaisyti,uzdaryti sandariai ir paslepti tamsioje vesioje vietoje,kuo ilgiau islaikytas-tuo skanesnis ATSAKYTI
Ne Genys
2018-07-11 00:01
Na, matyt tada gausis ne likeris, o užpiltinė. ATSAKYTI
Voveryte
2018-07-13 08:44
Tai visa esme kaitinime. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis