Lietuviškų vynuogių uogienė

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Lietuviškų vynuogių uogienė
Lietuviškų vynuogių uogienė
Lietuviškų vynuogių uogienė
Autorius apie receptą: Kadangi turėjau truputėlį lietuviškų vynuogių, o jų valgyti šiaip nemėgstu, sugalvojau pažaisti ir pasidaryti uogienės! Vynuogių skonis yra labai stiprus, todėl Kadangi turėjau truputėlį lietuviškų vynuogių, o jų valgyti šiaip nemėgstu, sugalvojau pažaisti ir pasidaryti uogienės! Vynuogių skonis yra labai stiprus, todėl panaudojau ir imbierą, kad skonis būtų dar aštresnis. Taip įdomiau! (...daugiau) Greta, Wild Spoons
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 litrai mėlynųjų vynuogių (lietuviškų)
1 stiklinė cukraus uogienėms
2 gabalėliai imbiero (maždaug nykščio dydžio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Švarias vynuoges suberti į puodą ir kaitinti tol, kol atsiras sulčių. Tuomet viską persunkti per sietelį arba merliuką. Gautą sunką supilti atgal į puodą, suberti cukrų ir sudėti pjaustytą imbierą. Viską virti apie 20 minučių arba tiesiog iki kol konsistencija bus tinkama. Dar kartą uogienę persunkti per stambesnį sietelį, kad neliktų imbiero gabaliukų. Jei imbiero gabaliukai pakankamai dideli, galima tiesiog išrankioti.
2.
Uogienė gana rūgšti ir skystoka. Jei norisi saldesnės, galima dėti daugiau cukraus: tuo pačiu metu ji bus ir tirštesnė. Kadangi aš nemėgstu saldžių uogienių, man ši labai labai patiko.
3.
Taip pat, jei vietoje uogienių cukraus yra naudojamas paprastas, bet kokiu atveju, jo reiktų pilti daugiau, nes uogienė gausis visiškai skysta.
Daugiau gardžių ir patikrintų receptų galite rasti šioje Gretos knygoje
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
As
2023-09-07 18:49
Nemoku gaminti ir negaminu. Be basmos nieko skanaus nepasidarau. Bet kazkada klausiau apie sveikata. Sake, kad vynuoges grynas cukrus. Todel ju vartoti reikia saikingai. Dar is tu paskaitu ciklo. Seniau cukraus nebuvo. Todel virdavo ilgai, kol sutirstedavo. Ir dedavo i molinius indus ira dangteliais nedengdavo. Tik uzdengdavo medziaga, kad kazko neikristu.

Taigi gal reikia virti ilgiau, kol sutirstetu? Dziovinau kazkada vynuoges, kol gavosi beveik razinos. Beveik, todel, kad ilgai ir as anksciau suvalgiau :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital