Liko virtų bulvių? 29 receptai, kaip jas panaudoti
AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2024-02-18
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 12)
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 12)
@ Shutterstock
Dalinamės įvairiais receptais, kaip išradingai ir skaniai panaudoti likusias virtas bulves. Nesvarbu, ar tai likusios virtos bulvės, ar pervirusios, ar vakar ruošta bulvių košė - mūsų pateikiami receptai įkvėps jus sukurti naują patiekalą ir nieko nešvaistyti. Blyneliai, apkepai, virtiniai, kepsneliai, salotos ir dar daugiau puikių receptų.
Skubame dalintis idėjomis, kaip likusias virtas bulves paversti gardžiu patiekalu pietums ar vakarinei.
Šilkinio švelnumo bulvių ir varškės kukuliukai patinka dideliems ir mažiems – tai mėgstamas šeimos vakarienių valgis, kurį paruošite visai nesudėtingai. Kol kukuliukai virs, būtinai pagaminkite ir padažo. Šoninė suteiks pikantiškumo, o grietinėlė – kremiškumo. Galutinis rezultatas bus ne tik fantastiškai skanus, bet ir nostalgiškas, jaukus.
Ar kada bandėte iš bulvių kepti vaflius? Belgiškų vaflių keptuvėje jie iškepa nuostabūs! Viskas paprasta, tokius vaflius paruošite greitai ir paprastai, o jie bus išties skanūs ir sotūs. Puikiai tiks ne tik pietums ar vakarienei, bet ir pietų dėžutei ar užkandžiui.
Ši piemenų pyrago ingredientų įkvėpta sriuba pavyksta labai skani, soti, aromatingai ir greitai dingstanti nuo stalo. Sutrintos bulvės jai suteikia tirštumo ir išskirtinio kremiškumo. Jei mėgstate piemenų pyragą, šiai sriubai sunkiai atsispirsite.
Šie minkštučiai, purūs varškėčiai yra kilę iš Vokietijos, kur turbūt kiekviena šeima turės mėgiamą receptą. Jei laikysitės recepto proporcijų ir bulves sutrinsite tikrai labai gerai, valgantys net nepajaus, kad varškėčiuose yra bulvių, o ir receptas pavyks taupesnis, be glitimo bei tinkantis sunaudoti virtų bulvių likučius.
Sočios, bet gaivios ir labai skanios salotos. Puikiai tinka greitiems pietums, neštis į darbą ar net tiekti prie kitų mėsos patiekalų. Tik keli neįmantrūs ingredientai ir nereikės ilgai sukiotis virtuvėje - puiki idėja pietums.
Jei kartais bulvių išverdate per daug, netyčia perverdate ar likusios bulvių košės valgyti nebesinori, šis receptas puikiai tiks. Suteikti tokioms bulvėms antrą šansą labai paprasta – iš jų (ar iš bulvių košės) labai paprastai galima išsikepti puikių pikantiškų blynelių.
Nuostabaus skonio patiekalas tiesiai iš vaikystės. Paruošti visai nesudėtinga, nebrangu, o skonis - visai kaip vaikystėje. Tinka tiekti su grietine ar tirpinto sviesto ir grietinės padažu.
Šie bulvių lizdai yra labai skanus, taupus, šventiškai atrodantis ir nesunkiai pagaminamas patiekalas. Įdaru drąsiai improvizuokite - vietoje vištienos tinka ir kiauliena ar mėgiama malta mėsa. Arba galima įdarui naudoti vien daržoves ar jas maišyti su konservuotais avinžirniais ar kietai virtais ir sutarkuotais kiaušiniais.
Pavyksta tokie minkšutėliai ir purūs! Jei norite, kad švilpikai būtų traškūs, nemaišykite jų su padažu, o iškeptus švilpikus patiekite lėkštėje ir šalia įdėkite padažo.
Pagal šį itin greitą receptą pagaminsite gardžią ypatingą vakarienę visai šeimai. Tinka ne tik malta mėsa, bet ir jau išvirta ar iškepta mėsa, o grybus galima rinktis pačius įvairiausius - tiek pievagrybius, tiek džiovintus ar šaldytus miško. Jeigu norite išskirtinio skonio, apkepą galite papildomai pagardinti pelėsiniu sūriu ar žiupsniu itališkų žolelių.
Taupūs ir labai skanūs bulvinukai! Nereikės jokių įmantrių ingredientų ar ypatingų gaminimo įgūdžių. Gardu tiekti pabarsčius smulkintais žalumynais, grietine, graikišku jogurtu, grybų padažu. Ypač greitai paruošite, jei turite virtų bulvių likučių!
Puikus receptas tiems, kas mėgsta sočias bulvių salotas. Labai lengvai paruošiamos, įmantrių ingredientų nereikalaujančios, labai gardžios bulvių salotos! Padažo ingredientų proporcijas keiskite pagal savo skonį ir šių salotų tiesiog negalėsite atsivalgyti!
Be galo paprasti, skanūs, sotūs ir aromatingi blynai su nuostabaus skonio įdaru, kurį visai nsunku pasiruošti. Labai skanu tiekti su grietine, pievagrybių padažu ar grietinės ir sviesto padažiuku.
Pavyksta sočios, skanios, ruošiamos be majonezo ir puikiai tinka tiekti prie mėsos. Jei norite dar sočiau, labai tiktų įpjaustyti karštai rūkytos dešrelės, pagardinti skrudinta šonine.
Paprasti, greitai paruošiami kepsneliai - tereikia suformuoti "lizdelius", įdaryti ir pašauti į orkaitę! Kol kotletai kepa, galite pasiruošti salotų. Įdarą galite rinktis ne tik siūlomą recepte, bet ir papildyti jį kepintomis morkomis ar pievagrybiais.
Bulvės ir silkė - tobulas skonių derinys. O supjausčius bulves griežinėliais, jas paskrudinus orkaitėje (nors tikrai nėra būtina), patepus trupučiu tobulo padažo, uždėjus silkės gabaliuką skonis tampa dar įsimintinesnis. Šie kąsneliai nuo stalo dingsta akimirksniu.
Cepelinai pavyksta minkštučiai ir labai labai skanūs! O dar ir tokie nostalgiški. Šiems cepelinams paruošti daug laiko nereikia ir labai greitai išverda, svarbiausia reikia pasirinkti tinkamą bulvių rūšį ir tikrai viskas pavyks.
Tai yra labai skanūs ir sotūs vafliai. Prie jų labai tinka tzatziki padažas arba grietinė su česnaku ir krapais. Jei prie jų pateikti dubenį šviežių salotų, bus labai gardi vakarienė.
Labai greitai pagaminamas patiekalas, kuris žavi puikiu skoniu, o kaip sotu. Tiekti tinka su sviesto ir grietinės padažu, grietine ar kitu mėgiamu padažu.