Žemaičių blynai pagal Audronę

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Žemaičių blynai pagal Audronę
Žemaičių blynai pagal Audronę
Žemaičių blynai pagal Audronę
Autorius apie receptą: Šiandien gaminau žemaičių blynus. Mėgstame juos abu su vyru, bet gaminu gana retai. Už lango oras nedžiugina, tai virtuvėje sukinėtis man vienas malonumas. Žemaičių blynų Šiandien gaminau žemaičių blynus. Mėgstame juos abu su vyru, bet gaminu gana retai. Už lango oras nedžiugina, tai virtuvėje sukinėtis man vienas malonumas. Žemaičių blynų įdarui naudojau kiaulienos kumpį ir kaip visada gardinau prieskoniais. Bet kokio gardumo iškepė žemaitukai...mmm, niom, niom. (...daugiau) Audronė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
10 vienetų bulvių (didesnių arba 12 mažesnių, virtų su lupena)
1 vienetas kiaušinių
3 šaukštai kvietinių miltų
3 šaukštai krakmolo
1 šaukštelis prieskonių bulvėms (apytikriai)
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį sviesto (lydyto)
pagal skonį druskos
Įdarui:
0.5 kilogramo kiaulienos kumpio
1 vienetas svogūnų (didesnio arba 2 mažesnių)
pagal poreikį prieskonių mišinio (naudojau Rokiškio Mėsinės "Šefės")
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaulienos kumpį dėti į puodą, užpilti vandeniu, berti druską ir prieskonių mišinį, užvirti ir virti apie 2 valandas iki kol išvirs. Tuomet sumalti.
2.
Į keptuvę dėti sviestą, ištirpinti.
3.
Svogūną susmulkinti, suberti į keptuvę ir apkepti. Tuomet sudėti į dubenį su malta kiauliena ir išmaišyti.
4.
Bulves nulupti ir sumalti. Berti bulvių prieskonius, druską, įmušti kiaušinį, suberti miltus, krakmolą ir išmaišyti.
5.
Iš bulvių masės pasidaryti paplotėlį, dėti įdaro ir formuoti blynelį. Bulvių masė gali būti kiek lipni, tai jei reikia, formuojant blynelius, rankas sudrėkinkite vandeniu.
6.
Į keptuvę dėti sviesto, ištirpinti, sudėti blynelius ir apkepti iš abiejų pusių iki kol gražiai apskrus.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Vitalija
2022-06-07 14:09
Krakmolo į žemaičių blynus nededu.Dedu tik kai gaminu virtų bulvių cepelinus. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital