Bulvių ir pomidorų salotos su medaus ir garstyčių padažu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Bulvių ir pomidorų salotos su medaus ir garstyčių padažu
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Pavyksta sočios, skanios, ruošiamos be majonezo ir puikiai tinka tiekti prie grilyje keptų patiekalų ar kaip garnyrą prie kitaip ruoštos mėsos. Jei norite dar sočiau, labai Pavyksta sočios, skanios, ruošiamos be majonezo ir puikiai tinka tiekti prie grilyje keptų patiekalų ar kaip garnyrą prie kitaip ruoštos mėsos. Jei norite dar sočiau, labai tiktų įpjaustyti karštai rūkytos dešrelės, pagardinti skrudinta šonine. Turite virtų bulvių? Drąsiai panaudokite jas šiame recepte. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
5 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
300 gramų vyšninių pomidorų (arba paprastų pomidorų)
2 saujelės graikinių riešutų (nebūtina)
2 vienetai marinuotų agurkų
20 gramų marinuotų jalapenų (nebūtina)
1 vienetas rausvųjų svogūnų (didesnio)
Užpilui:
6 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai obuolių acto
2 šaukšteliai džiovinto raudonėlio
2 šaukšteliai dižono garstyčių
1 šaukštas citrinų sulčių
1 pundelis petražolių (arba baziliko)
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio medaus (arba pagal skonį, nebūtina)
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų (arba pagal skonį)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves supjaustyti vidutinio dydžio kubeliais, sudėti į puodą, užpilti šaltu vandeniu, pagal skonį pasūdyti. Užvirinti ir viri iki bulvės suminkštės, bet liks tvirtos, nesutižusios. Nusunkti ir palikti atvėsti.
2.
Pomidorus perpjauti pusiau, svogūną susmulkinti, konservuotus agurkus jalapenus susmulkinti ir sudėti į dubenį su bulvėmis. Suberti pasmulkintus graikinius riešutus.
3.
Užpilui į dubenėlį pilti vyno actą, berti raudonėlį, smulkiai kapotas petražoles, pilti citrinų sultis, berti pipirus, druską, aitriųjų paprikų dribsnius, pilti alyvuogių aliejų, dėti garstyčias, medų ir gerai išmaišyti.
4.
Užpilą supilti ant paruoštų salotų ir išmaišyti.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital