Lengvas bulvių apkepas su faršu ir pievagrybiais

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 110)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 110)
Bulvių apkepas su faršu ir pievagrybiais
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1.5 kilogramo bulvių (virtų su lupena)
500 gramų faršo
400 gramų pievagrybių
200 gramų grietinėlės
2 vienetai svogūnų
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas morkų
2 skiltelės česnako
1 sauja krapų (susmulkintų)
1 sauja petražolių (susmulkintų)
pagal skonį prieskonių maltai mėsai
pagal skonį druskos
šiek tiek aliejaus
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Išvirtas su lupena bulves nulupti ir sutarkuoti burokine tarka, įmušti kiaušinius, įberti druskos, pipirų ir viską išmaišyti.
2.
Faršą apkepti keptuvėje su morka, vienu pjaustytu svogūnu, česnaku ir mėgiamais prieskoniais maltai mėsai.
3.
Kitą svogūną supjaustyti, apkepti keptuvėje, įdėti supjaustytus pievagrybius, pagardinti druska ir pipirais ir trumpai pakepti. Po to įmaišyti grietinėlę, krapus ir petražoles.
4.
Į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, dėti sluoknį bulvių masės, po to faršą, vėl bulvių ir ant viršaus pievagrybius.
5.
Kepti 170 C laipsnių temperatūroje apie 40 - 50 minučių (pirmas 20 minučių kepti uždengus folija).
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (12)
Loreta
2019-02-22 14:39
Labai skanu, seimynos uzskaitytas, kartosim ATSAKYTI
Vilma
2019-02-13 18:26
Daryciau ji visai kitaip, daug laiko atima ir nebuvo taip super skanu, kaip atrode ATSAKYTI
Deimantė
2019-02-05 16:14
Kodėl turi būti bulvės virtos su lupena? ATSAKYTI
Kristina
2019-02-06 10:17
Su lupena išvirtos bulvės būna kiek kitokios tekstūros, išsaugo daugiau krakmolo. Bet šis apkepas puikiai pavyks, jei bulves virsite ir be lupenos :) ATSAKYTI
Megani
2019-02-02 14:46
Labai skanu! ATSAKYTI
Zofija
2019-02-01 20:23
Galit naudoti karščiui atsparų stiklinį indą su dangčiu pailgos formos, iš kurio gali būti 2 skardelės. To stiklinio indo abi dalys yra vienodo dydžio. Šiek tiek pakepsit su dangčiu, o vėliau nuimsit ir apkeps viršus. ATSAKYTI
Andrius
2018-11-07 14:11
Kam viską keptą dar kepti 50 min? ATSAKYTI
Dovilė
2018-11-07 16:08
Tas padeda skoniams susijungti, bulvės paleidžia kramolo, grietinėlė įsigeria ir iš visų atskirų skonių lieka vienas bendras, tikrai puikus patiekalas :-) Aišku, galima kepti ir trumpiau, irgi valgyti galima bus, bet skonis jau kitoks. Čia taip tad kaip su lėtai kepta ar troškinta mėsa - ji iškepa greičiau, tačiau lėtas gaminimas padeda atsiskleisti kitiems skoniams ir tekstūroms ATSAKYTI
Toma
2018-04-15 11:03
Nenaudojant folijos kepant ar vis vien gautusi? :) ATSAKYTI
Renata
2018-04-16 21:51
Reikėtų tuomet uždengti kepimo popieriaus lapu, šiek tiek skylučių pradursčius, arba, jeigu turite tinkamą dangtį orkaitei :) Folija apsaugo, kad apkepas per anksti skrusti nepradėtų ir džiūti. ATSAKYTI
Aldona
2018-02-04 12:41
Labai skanus :) ATSAKYTI
Evelina
2017-10-25 08:04
Nuostabus apkepas pavyko, aciu! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital