Bulvių apkepas su lašiša ir grietinėle

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Bulvių apkepas su lašiša ir grietinėle
Autorius apie receptą: Tikras gardumėlis. Tikras gardumėlis. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
6 vienetai bulvių (didesnių, virtų)
400 gramų lašišos filė
100 gramų rūkytos lašišos filė
1 vienetas rausvųjų svogūnų (arba paprasto)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
1 šlakelis citrinų sulčių
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštas sviesto
Užpilui:
200 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių (didelių)
80 mililitrų grietinėlės, liesos (naudojau 15% riebumo)
1 pundelis krapų (smulkintų)
pagal skonį druskos
pagal poreikį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Šviežią lašišos filė supjaustyti nedideliais gabalėliais. Pabarstyti druska, pipirais, apšlakstyti citrinos sultimis.
2.
Svogūną susmulkinti.
3.
Į keptuvę dėti sviestą, pilti aliejaus, įkaitinti ir sudėti svogūną. Apkepti.
4.
Bulves ir rūkytą lašišą supjaustyti.
5.
Užpilui į dubenį įmušti kiaušinius, pilti grietinėlę, pieną, berti druskos, pipirų, krapus ir išplakti.
6.
Kepimo formą ištepti aliejumi, sudėti bulves, šviežią ir rūkytą lašišą, svogūnus, berti krapus, supilti užpilą.
7.
Kepi įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių.
8.
Labai tinka tiekti su salotomis.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital