Šilauogės, tai ne tik uogos, bet ir puiki alternatyvą užkandžams ar ingredientas, norint paruošti pačius gardžiausius pyragus, keksiukus, ledus ar kitus mėgstamus kepinius, desetus ar salotas. Jos suteiks ne tik žavesio paruoštam desertui ar pyragui, bet ir suteiks malonią skonio natą kiekvienam kąsneliui!
Jei turite šilauogių, tačiau pritrūkote idėjų, pristatome net 27 puikius LaMaistas.lt ir projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyvių receptus, iš kurių išsirinks tikriausiai kiekvienas!
Nuostabiai skanūs ir paprastai pagaminami pyragėliai. Vietoje šilauogių galite naudoti mėlynes ar kitas mėgiamas uogas. Cukraus kiekį varškės kreme galite koreguoti pagal savo skonį ir uogų saldumą - jeigu uogos rūgštesnės, jo dėkite daugiau, o jeigu saldesnės - galima mažiau. Jeigu norisi įvairovės, varškę taip galite pakeisti kreminiu sūreliu ar rikotos sūriu.
Citrininis tortas su šilauogėmis – tikras vasaros tortas. Jo sluoksniuose: sodraus skonio, drėgni, sunkesnės tekstūros biskvitai su šilauogėmis, citrinų kremas ir švelnus citrininis maskarponės kremas.
Jei norite pasilepinti pusryčiais, kurie būtų ne tik labai skanūs, bet ir maistingi, šis receptas yra TAI. Ši avižinė košė puiki ir tuo, kad paruošiama iš vakaro, tad ryte teliks gardžiuotis be jokio sukinėjimosi virtuvėje ir rytinio streso!
Labai skanūs ir gaivūs keksiukai, kuriuos kepant pakvips visi namai. Šilauogės čia labai tinka, bet jeigu neturite, drąsiai galite keisti kitomis uogomis ar vaisiais (pvz. smulkiai pjaustytais obuoliais). Trupininis smėlinės tešlos viršus keksiukams suteikia labai gardų akcentą ir itin puošniai atrodo, nors pagaminamas labai paprastai.
Šio torto labai švelni tekstūra dėl filadelfijos sūrio ir šokolado. Skanus migdolų miltų ir riešutų sviesto derinys nepaliks abejingų. O pagrindinas ruošiamas be sausainių.
Lengvas ir nesudėtingas receptas, norintiems nustebinti draugus ar artimuosius! Dvispalvis kremas nėra sudėtingas, tiesiog reikės šiek tiek pastangų ir laiko.
Itin purus biskvitas, gausiai sulaistytas saldžiu pieno mišiniu, tiesiog sutirpsta burnoje. Pyragas neįtikėtinai drėgnas – atpjovus gabalėlį, sirupas pamažu tiesiog sunkiasi iš puraus korėto biskvito; taip pat – labai saldus. Pyragas bus puošnus, vasariškas ir nuostabiai gardus!
Labai greitai pagaminamas, lengvas, gaivus ir vasariškas tartelečių receptas! Pyragas ne tik su gaiviomis uogytėmis, bet ir kremišku varškės sluoksniu.
Pirmasis ir pagrindinis deserto sluoksnis - iš šilauogių gaminamas mūsas. Jis legvutis it pūkelis, neriebus ir natūraliai saldus. Tokie putėsiniai desertai jau kelerius metus laikosi tarp madingiausių konditerijoje ne tik dėl galimybės pagaminti įvairiausių formų, nuostabaus grožio saldumynus, bet ir dėl savo švelnios tekstūros.
Lengvai pagaminamas, labai gaivus, puikiai tinka vasaros sezonui. Be to uogas ir jogurto skonį galima drąsiai keisti į savo mėgstamiausius. Receptą radau knygoje „Saulėtos Virtuvės Saldumynų Knyga".
Uogų sezonas jau čia pat ir puikus metas gaminius gardinti maistingomis uogomis. Šiems keksiukams neatsipirs net vaikai! Pagaminti be kiaušinių ir pieno tiks viesiems alergiškiems!
Šios salotos – tai vasara lėkštėje. Gaivūs, lengvi skoniai ir ryškios spalvos užburs tiek akis, tiek skonio receptorius. Mažiau yra daugiau, tad ir ingredientų čia reikės visai nedaug: saldžių persikų, gaivių šilauogių, pikantiško vytinto kumpio, švelniai karstelėjusių gražgarsčių ir šiek tiek fetos sūrio.
Klafutis – tai prancūziškas saldus kepinys, tradiciškai kepamas su vyšniomis, bet ir šilauogės, mėlynės, avietės, juodieji serbentai, braškės, persikai ir kitos uogos bei vaisiai puikiai tinka šiam desertui. Tobulas vasariškas desertas.
Puikios, gaivios ir spalvingos salotos! Čia arbūzo saldumas persipina su pikantišku fetos (galima keisti ir kitokiu minkštu sūriu, pvz., brinza) skoniu ir šilauogių gaiva į nuostabų derinį. Tinka pagardinti mėtų ar baziliko lapeliais.
Sodrus, drėgnas šokoladinis pyragas. Puikus tiesiog vienas prie arbatos puodelio, tinka mėgstami ledai, plakta grietinėlė. Taip pat galima pasiruošti kremą, panaudojant šviežias uogas arba šaldytų uogų atsargas.
Klafutis yra purus ir lengvas, tuo pačiu – kremiškos tekstūros, saldus, kvepiantis vanile ir lėtais savaitgaliais. Galite jį kepti be jokios progos, bet jei jos vis tik norėtųsi – Velykų pusryčiams toks lepūniškas kepinys būtų pats tas!