Šokoladinis pyragas su šilauogių kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Šokoladinis pyragas su šilauogių kremu
Autorius apie receptą: Sodrus, drėgnas šokoladinis pyragas. Puikus tiesiog vienas prie arbatos puodelio, tinka mėgstami ledai, plakta grietinėlė. Taip pat galima pasiruošti kremą, panaudojant Sodrus, drėgnas šokoladinis pyragas. Puikus tiesiog vienas prie arbatos puodelio, tinka mėgstami ledai, plakta grietinėlė. Taip pat galima pasiruošti kremą, panaudojant šviežias uogas arba šaldytų uogų atsargas. (...daugiau) Daiva, Cukruoti Debesys
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
250 mililitrų kefyro
220 gramų kvietinių miltų
200 mililitrų vandens (verdančio)
3 vienetai kiaušinių
150 gramų šokolado
150 gramų rudojo cukraus
120 mililitrų aliejaus
100 gramų cukraus
50 gramų kakavos
1 vienetas kiaušinių trynių
2 šaukšteliai tirpios kavos
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
120 gramų kreminio sūrio
100 gramų šilauogių
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštas cukraus pudros
0.5 šaukštelio krakmolo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Šokoladą šiek tiek susmulkinti, sudėti į dubenį. Į tą patį dubenį berti kakavą, tirpią kavą. Supilti verdantį vandenį. Uždengti ir leisti apie 5 min. pastovėti. Išmaišyti ir palikti, kad šiek tiek atvėstų.
2.
Kitame dubenyje sumaišyti miltus, baltą, rudą, vanilininį cukrų, kepimo miltelius, druską.
3.
Į pravėsusią šokolado masę įmaišyti kefyrą, aliejų, kiaušinius, trynį. Suberti miltų-cukraus mišinį, šluotele viską sumaišyti iki vientisos konsistencijos tešlos.
4.
Kepimo popieriumi ištiesti kepimo skardą, supilti tešlą.
5.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-45 min. Ar iškepė, patikrinti mediniu iešmeliu. Jei pyragas jau iškepęs, iešmelis liks švarus.
6.
Kremui šilauoges sudėti į prikaistuvį, supilti citrinos sultis. Virti 10-15 min nustačius nedidelę kaitrą.
7.
Krakmolą sumaišyti su šlakeliu vandens, supilti į uogas, šiek tiek pakaitinti, kol sutirštės. Sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos tyrės. Visiškai atvėsinti.
8.
Kreminį sūrį, grietinėle, cukraus pudrą išplakti iki standumo. Sudėti atvėsusią šilauogių tyrę. Išmaišyti.
9.
Kremą dėti tik ant visiškai atvėsusio pyrago.
Patarimai:
Kepimo forma 20x30 cm.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital