Itališkas desertas „Semifreddo“ su šilauogėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Itališkas desertas „Semifreddo“ su šilauogėmis
Itališkas desertas „Semifreddo“ su šilauogėmis
Itališkas desertas „Semifreddo“ su šilauogėmis
Itališkas desertas „Semifreddo“ su šilauogėmis
Autorius apie receptą: Man atrodo, mes daugelis žinome, kad italai puikiausi desertų ekspertai. Tęsiant tradiciją, pasitinkame penktadienį su desertu - gaminau nekeptą itališką desertą Man atrodo, mes daugelis žinome, kad italai puikiausi desertų ekspertai. Tęsiant tradiciją, pasitinkame penktadienį su desertu - gaminau nekeptą itališką desertą „semifreddo“ su šilauogėmis. Žodis "semifreddo" iš italų kalbos verčiamas kaip „pusiau šaldytas“ arba „pusiau šaltas“. Tai tarsi ledai, bet ir ne ledai. Labai subtilus skonis. Receptą radau Iki.lt svetainėje. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
300 gramų maskarponės sūrio
300 gramų šilauogių
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
200 mililitrų jogurto, natūralaus
1 vienetas citrinų
3 šaukštai klevų sirupo (arba agavų sirupo, medus)
2 šaukštai vandens
Pabarstymui:
30 gramų pistacijų (smulkintų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Šilauoges nuplauname. Pusę kiekio suberiame į prikaistuvį. Užpilame vandeniu, pamaigome šakute ir paverdame apie 3 min. Paliekame atvėsti.
2.
Į dubenį sudedame maskarponę, supilame grietinėlę ir išplakame iki vientisos masės.
3.
Į sūrio masę įtarkuojame citrinos žievelę, įspaudžiame citrinos sulčių, supilame sirupą, įmaišome jogurtą. Masę dar kartą gerai išmaišome.
4.
Pailgą kepimo formą išklojame maistine plėvele. Supilame trečdalį paruošto kremo, paskirstome ant viršaus šilauogių tyrės virtos, pabarstome šilauogių, vėl pilame kremo. Ir taip pabaigiame sluoksniuoti desertą. Suvyniojame į maistinę plėvelę ir bent 6 val dedame į šaldymo kamerą.
5.
Prieš pateikdami, itališką desertą bent 5 – 10 min palaikome kambario temperatūroje. Pabarstome smulkintomis pistacijomis.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital