Nuostabūs citrininiai keksiukai su šilauogėmis ir smėliniu viršumi

AUTORIUS:
Anželika Stančikienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Nuostabūs citrininiai keksiukai su šilauogėmis ir smėliniu viršumi
Nuostabūs citrininiai keksiukai su šilauogėmis ir smėliniu viršumi
Nuostabūs citrininiai keksiukai su šilauogėmis ir smėliniu viršumi
Nuostabūs citrininiai keksiukai su šilauogėmis ir smėliniu viršumi
Autorius apie receptą: Labai skanūs ir gaivūs keksiukai, kuriuos kepant pakvips visi namai. Šilauogės čia labai tinka, bet jeigu neturite, drąsiai galite keisti kitomis uogomis ar vaisiais (pvz. Labai skanūs ir gaivūs keksiukai, kuriuos kepant pakvips visi namai. Šilauogės čia labai tinka, bet jeigu neturite, drąsiai galite keisti kitomis uogomis ar vaisiais (pvz. smulkiai pjaustytais obuoliais). Trupininis smėlinės tešlos viršus keksiukams suteikia labai gardų akcentą ir itin puošniai atrodo, nors pagaminamas labai paprastai.
(...daugiau) Anželika Stančikienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
250 gramų graikiško jogurto
230 gramų miltų
1 stiklinė šilauogių
2 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus
50 gramų aliejaus
2 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštas citrinos žievelės (tarkuotos)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 žiupsnelis druskos
Trupiniams:
150 gramų miltų
100 gramų sviesto (tirpinto)
70 gramų cukraus
1 žiupsnelis cinamono (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Trupiniams miltus sumaišykite su cukrumi, supilkite tirpintą sviestą, masę patrinkite tarp pirštų iki trupinių ir dėkite į šaldytuvą.
2.
Tešlai dubenyje sumaišykite cukrų, žiupsnelį druskos bei citrinos žievelę, viską patrinkite, kad gerai susimaišytų. Įmuškite kiaušinius ir viską išplakite. Sudėkite jogurtą, aliejų, citrinos sultis, vanilės ekstraktą ir viską išmaišykite. Įmaišykite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Suberkite į tešlą dalį šilauogių, dalį pasilikite papuošimui, ir dar kartą viską atsargiai išmaišykite.
3.
Supilkite tešlą į keksiukų formeles, užpildykite apie 2/3 formelės. Ant kiekvieno keksiuko dėkite po porą šaukštelių trupinių masės, viršų papuoškite šilauogėm.
4.
Dėkite į 205 C laipsnių orkaitę, po 5 minučių kaitrą sumažinkite iki 180 C laipsnių ir kepkite dar apie 15 minučių. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku. Prieš ragaudami palikite atvėsti.
AUTORIUS: Anželika Stančikienė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital