Kepti ridikėliai - tobulas garnyras!

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Kepti ridikėliai
Kepti ridikėliai
Kepti ridikėliai
Autorius apie receptą: Ar kada ragavote keptų ridikėlių? Man jie yra šio pavasario atradimas! Ir nereikia jokių įmantrių dalykų - supjaustai, pakepini su trupučiu prieskonių ir gardžiuojiesi Ar kada ragavote keptų ridikėlių? Man jie yra šio pavasario atradimas! Ir nereikia jokių įmantrių dalykų - supjaustai, pakepini su trupučiu prieskonių ir gardžiuojiesi nerealiu garnyru. Kepinant ridikėlių skonis pakinta - aštrumas sušvelnėja ir išryškėja lengvas salstelėjimas. Mmmm! (...daugiau) Dovilė, BeDietu.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
200 gramų ridikėlių (ar kiek tik norite)
1 saujelė žalumynų (smulkintų, petražolės, kalendros - viskas tinka)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
šiek tiek sviesto (naudoju ghee, bet tinka ir paprastas sviestas ar aliejus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Gaminimas toks paprastas, kad net nėra ką rašyti - ridikėlius nupjaunu ir nupjaustau galiukus. Didesnius ridikėlius pjaustau ketvirčiais, mažesnius - pusiau.
2.
Keptuvėje įkaitinu šiek tiek sviesto. Dedu ridikėlius ir maišydama pakepinu ant vidutinės ugnies apie 12-15 minučių, kol ridikėliai skaniai suminkštėja ir lengvai paskrunda.
3.
Tada druska, pipirai, smulkinti žalumynai ir skanaujam!
4.
Beje, jeigu norite visiškai tingiai - galima kepti ir orkaitėje. Pjaustytus ridikėlius dėkite į dubenį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir prieskoniais, rankomis pavėtykite, kad gerai viskuo pasidengtų ir šaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę kokioms 20-30 minučių (arba kol apskrus ir suminkštės taip, kaip jums patinka).
5.
Su ridikėlių skoniais irgi žaiskite drąsai. Aš parašiau bazių bazę, bet ja neapsiribokite. Pvz. labai skanu ridikėlius pagardinti trupučiu malto kumino, žiupsneliu rūkytos paprikos ir šiek tiek laimo sulčių, o vietoje petražolių - kalendra. Arba drauge su jais pakepinti česnako, vietoje sviesto naudoti alyvuogių aliejų ir pagardinti čiobreliais (ar provanso žolelėmis) bei šlakeliu citrinos sulčių.
6.
Laisvę fantazijai ir skaniems keptiems ridikėliams!
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (1)
Dana
2019-06-03 18:17
Isbandyta, patiko! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital