Kepti ridikėliai - tobulas garnyras!

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Kepti ridikėliai
Kepti ridikėliai
Kepti ridikėliai
Autorius apie receptą: Ar kada ragavote keptų ridikėlių? Man jie yra šio pavasario atradimas! Ir nereikia jokių įmantrių dalykų - supjaustai, pakepini su trupučiu prieskonių ir gardžiuojiesi Ar kada ragavote keptų ridikėlių? Man jie yra šio pavasario atradimas! Ir nereikia jokių įmantrių dalykų - supjaustai, pakepini su trupučiu prieskonių ir gardžiuojiesi nerealiu garnyru. Kepinant ridikėlių skonis pakinta - aštrumas sušvelnėja ir išryškėja lengvas salstelėjimas. Mmmm! (...daugiau) Dovilė, BeDietu.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
200 gramų ridikėlių (ar kiek tik norite)
1 saujelė žalumynų (smulkintų, petražolės, kalendros - viskas tinka)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
šiek tiek sviesto (naudoju ghee, bet tinka ir paprastas sviestas ar aliejus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Gaminimas toks paprastas, kad net nėra ką rašyti - ridikėlius nupjaunu ir nupjaustau galiukus. Didesnius ridikėlius pjaustau ketvirčiais, mažesnius - pusiau.
2.
Keptuvėje įkaitinu šiek tiek sviesto. Dedu ridikėlius ir maišydama pakepinu ant vidutinės ugnies apie 12-15 minučių, kol ridikėliai skaniai suminkštėja ir lengvai paskrunda.
3.
Tada druska, pipirai, smulkinti žalumynai ir skanaujam!
4.
Beje, jeigu norite visiškai tingiai - galima kepti ir orkaitėje. Pjaustytus ridikėlius dėkite į dubenį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir prieskoniais, rankomis pavėtykite, kad gerai viskuo pasidengtų ir šaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę kokioms 20-30 minučių (arba kol apskrus ir suminkštės taip, kaip jums patinka).
5.
Su ridikėlių skoniais irgi žaiskite drąsai. Aš parašiau bazių bazę, bet ja neapsiribokite. Pvz. labai skanu ridikėlius pagardinti trupučiu malto kumino, žiupsneliu rūkytos paprikos ir šiek tiek laimo sulčių, o vietoje petražolių - kalendra. Arba drauge su jais pakepinti česnako, vietoje sviesto naudoti alyvuogių aliejų ir pagardinti čiobreliais (ar provanso žolelėmis) bei šlakeliu citrinos sulčių.
6.
Laisvę fantazijai ir skaniems keptiems ridikėliams!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Miglė
2020-05-22 22:29
Kodėl trinat komentarus, jei tiesą buvau parašius, kad pirmose pavasariškose daržovėse, kuomet mūsų organizmui taip trūksta vitaminų, kad neverta šviežių ridikėlių gadint tikiu terminių jų apdorojimu, ir naikint vitaminus! ATSAKYTI
Sima
2020-05-24 16:20
Tai ir negadinkit ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2020-05-25 13:55
Migle, labai dėkui už klausimą. LaMaistas.lt svetainėje stengiamės palikti tik komentarus, susijusius su konkrečiu receptu, t.y. jo sėkmėmis/nesėkmėmis, patarimais gaminant, klausimais apie gaminimą. Bendresnio pobūdžios diskusijoms apie sveikatingumą internete yra daug tikslingesnių vietų, kuriose galima pasitarti, padiskutuoti, gauti patarimų ar tiesiog pasidalinti nuomone. Redakcijoje esame pasitarę ir apsisprendę, jog jei šias diskusijas paliktume ir po receptais, tarp jų pasimestų naudinga su konkrečiu receptu susijusi informacija.

Kalbant apie ridikėlių kepimą - šis receptas yra tik viena iš idėjų, kaip dar galima paruošti ridikėlius ir yra puiki alternatyva skalsesniems garnyrams kaip kad bulvių košė ar virti šlifuoti ryžiai. O jeigu dairotės gaivių receptų su šviežiais ridikėliais, rekomenduojame šias mūsų labai mėgstamas salotas, taip pat šios salotos gardžios, šiek tiek nostalgiško vaikystę menančio skonio. ATSAKYTI
Dana
2019-06-03 18:17
Isbandyta, patiko! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital