Pradedame serbentų sezoną! Juodiejis, raudonieji, baltieji - spalvingi ir labai skanūs! Kepame pyragus, ruošiame uogienes ir padažui prie mėsos, gaivūs drebučiai ir kiti skanėstai! Atrinkome net 27 puikiausius receptus!
Šis keksas man visada pasiteisina - pagaminamas be galo paprastai ir greitai, išeiga taupi, o skonis puikus. Keksas pavyksta puikus, drėgnas ir na idealiai subalansuotas. Jo saldumą galite koreguoti savo nuožiūra, atsižvelgdami į tai, kaip saldžiai mėgstate ir su kokiomis uogomis kepate.
Paukštiena tikrai darniai „draugauja“ su įvairiais uogų padažais, o šis nuostabios spalvos, skonio ir aromato raudonųjų serbentų padažas su rūgštumo natele net ir nuobodžią vištienos krūtinėlę pavers šventiniu patiekalu.
Šis pyragas ne tik gaivus ir labai skanus, bet ir tikras gražuolis! Trapi tešla, spalvingos uogos, purus baltutėlis viršus - tobulas skonio derinys! O pagaminamas labai paprastai ir taupiai. Galite jį ruošti tiek su raudonaisiais, tiek su juodaisiais serbentais.
Ypatingai kvapni uogienė, kuri patinka ir mažiems, ir dideliems smaližiams! Iš tiesų uogienei nereikia jokių įmantrių ingredientų, tačiau jos kvapas ir skonis tiesiog nuostabūs. Kadangi šokolado skonis uogienėje jaučiamas, jį rinkitės kokybišką, su kuo didesniu kakavos procentu.
Minkštas ir labai skanus pyragas su gaiviu serbentų sluoksniu ir traškiu trupininiu viršumi. Suaugę šį pyragą valgo su kava, o vaikai jį labai mėgsta su stikline pieno. Ruošti galima tiek su juodaisiais, tiek su raudonaisiais serbentais.
Juodųjų bei raudonųjų serbentų rūgštelė bei skonis šiems sausainukams tinka tobulai, bet galite drąsiai kepti ir su kitomis mėgstamomis uogomis ar vaisiais. Sausainukai iškepa minkštučiai, kvapnūs ir tikrai labai skanūs.
Kvapnus pyragas su malonia, švelnia serbentų rūgštele! Minkštas, purus ir kiekvienas jo kąsnelis sutirpsta burnoje. Pyragas skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs, tinka tiekti su kaušeliu ledų ar plakta grietinėle.
Nesudėtingai pagaminamas džemas, kurio skanumą sunku nupasakoti. Rekomenduojame ruošti didesnį kiekį, nes jis toks skanus, kad gali ir nesulaukti žiemos.
Šis tortas tikrai labai ypatingas! Skonis sodrus, nėra pernelyg saldus, labai gerai dera karamelės ir juodųjų serbentų džemo duetas. Jogurtinis kremas suteikia gaivumo. Rekomenduojame išbandyti!
Nuostabaus skonio keksas! Šis serbentų kremas maloniai nustebins net tuos, kurie nėra didžiausi serbentų gerbėjai. O derinys su keksine tešla – idealus! Tinka ir su raudonaisiais, ir su juodaisiais serbentais!
Jei jau privirėte uogienų, o juodųjų serbentų krūmų šakos dar svyra nuo uogų, siūlome paruošti uogų likerio. Paruošimas gana greitas, vos per savaitę, jis pavyksta labai kvapnus ir švelnaus skonio.
Labai skanus šokoladinis pyragas su kreminiu varškės, bananų ir juodųjų serbentų įdaru. Pyragas ruošiamas su kremine varške, jeigu tokios neturite, jos nesudėtingai paruošite pagal šį receptą.
Tikrai labai skanūs keksiukai, kuriuos ypač tinka ragauti su stikline pieno, puodeliu arbatos ar kavos. Minkštutėlė jogurtinė tešla ir švelniai traškus viršus - tobulas derinys. Keksiukams ypač tinka persikų ar miško uogų skonio jogurtas.
Labai kvapnūs ir skanūs, nesudėtingi raudonųjų serbentų drebučiai žiemai. Paruošti juos neįtikėtinai paprasta, o skonis - nuostabiai gaivus. Žiemą tinka tepti ant batono riekes su sviestu, tiekti prie blynelių ar tiesiog įsidėti šaukštelį drebučių į šiltą arbatą.
Dar vienas kvapnus ir labai skanus būdas juoduosius serbentus išsaugoti žiemai. Viskas labai paprasta ir nesudėtinga, be įmantrių ingredientų, o rezultatas visuomet maloniai nudžiugina. Išbandykite ir Jūs!
Tiesiog labai labai labai skanūs ir puručiai! Ne per riebūs ir ne sausi - tobula su puodeliu kvapnios arbatos ar stikline vėsaus pieno. Patiks ir mažiems, ir dideliems!
Labai skanus ir visai nesudėtingai paruošiamas tortas vasariškoms šventėms! Švelnus varškės kremas maloniai susipina su gaivius uogų viršumi ir sutirpsta burnoje.
Iš pirmo žvilgsnio panašu į paprastą tortą, o prapjovus viduje laukia maloni staigmena - švelnus maskarponės kremas ir gaivus, spalvingas serbentų pertepimas!
Spalvingas desertas vos iš keturių ingredientų. Tai lyg serbentų drebučiai iš vaikystės, tik ne besislepiantys stiklainiuose žiemai, o maloniai gaivinantys stiklinėje vasarą.
Klasikinė, gerai iš vaikystės pažįstamo, senoviško skonio uogienė. Paįvairinimui galite papildomai įdėti prieskonių, pvz., vanilės ar cinamono, ar net įtarkuoti apelsino žievelės, bet labai skanu ir be papildomų priedų.
Saldus ir minkštas pyragas su juodais serbentais. Serbentus galima pakeisti vyšniomis, gervuogėmis, mėlynėmis ar uogiene. Labai skanus šiltas su kaušeliu ledais ar atvėsęs.
Itališkas desertas su lietuvišku pagardinimu! Desertas puošnus ir labai skanus, švelnus, saldus ir kremiškas grietinėlės sluoksnis ir gaivus serbentų sluoksnis dera tiesiog pasakiškai skaniai!
Tikrai taip, silkė ir serbentai - puikus skonių derinys. Silkės tekstūra ir lengvas sūrumas ir serbentų gaiva, grietinės kremiškumas ir rūgštele nuostabiai gardus. Patiekti tinka su juodos duonos riekele ar virtomis bulvytėmis.
Ledai - tikras vasaros simbolis. Na, o su serbentais - labai lietuviškas derinys. Ledai ruošiami grietinėlės pagrindu, be kiaušinių, todėl bus drąsiai jų duoti ragauti ir mažiesiems. Jei norite ledų su švelnia rūgštele, dėkite kiek mažiau cukraus, nei nurodyta recepte.