Švenčiam serbentų sezoną - 27 puikūs receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-07-11
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Serbentų receptai
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Su vasariškais saulės spinduliais pasitinkame serbentus! Juodieji, raudonieji, balti - tokie žavūs, gausūs vitaminų ir labai skanūs. Kepame pyragus, įsisukame į uogienes žiemai, gaminame padažus prie mėsos ir, oj, kiek daug visko galima prigaminti su šiomis mažomis, bet ypatingomis uogomis. 

Tad susirinkome net 27 receptus, kurie nuves jus į serbentų skonio kelionę, o iš tokios gausybės receptų sau idėją ras kiekvienas. Pasinerti į šią vasaros skonių kelionę yra tiesiog būtina!

Šis keksas tikrai išsiskirs iš visų ragautų! Jis iškepa minkštutis it debesėlis, maloniai drėgnas su varškės, su švelnia serbentų rūgštele. Mes jį gaminome su raudonaisiais serbentais, bet tinka ir juodieji ar kitos mėgiamos uogos kaip vyšnios ar mėlynės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šis tiramisu neįtikėtinai skanus! Žinoma, galite dėti ir vyšnias ar kitas mėgiamas uogas, bet jei neragavote su juodaisiais serbentais, labai rekomenduojame išmėginti, nes tikrai liksite maloniai nustebinti. Serbentai šiam receptui tinka tiek švieži, tiek atitirpinti šaldyti. Tiramisu taip pat galite sluoksniuoti ne atskirose taurėse, o viename inde.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos ir video LaMaistas.lt redakcijos

Paukštiena tikrai darniai „draugauja“ su įvairiais uogų padažais, o šis nuostabios spalvos, skonio ir aromato raudonųjų serbentų padažas su rūgštumo natele net ir nuobodžią vištienos krūtinėlę pavers šventiniu patiekalu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

 Šis pyragas nesunkiai paruošiamas, tačiau sužavintis savo skoniu bei išvaizda. O juodieji serbentai jam suteiks be galo gardžią, saldžiarūgštę natą, tad tikiu, kad kiekvienas kąsnelis ir jus nukels į oazę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šis pyragas ne tik gaivus ir labai skanus, bet ir tikras gražuolis! Trapi tešla, spalvingos uogos, purus baltutėlis viršus - tobulas skonio derinys! O pagaminamas labai paprastai ir taupiai. Galite jį ruošti tiek su raudonaisiais, tiek su juodaisiais serbentais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Ypatingai kvapni uogienė, kuri patinka ir mažiems, ir dideliems smaližiams! Iš tiesų uogienei nereikia jokių įmantrių ingredientų, tačiau jos kvapas ir skonis tiesiog nuostabūs. Kadangi šokolado skonis uogienėje jaučiamas, jį rinkitės kokybišką, su kuo didesniu kakavos procentu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkštas ir labai skanus pyragas su gaiviu serbentų sluoksniu ir traškiu trupininiu viršumi. Suaugę šį pyragą valgo su kava, o vaikai jį labai mėgsta su stikline pieno. Ruošti galima tiek su juodaisiais, tiek su raudonaisiais serbentais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis tortas puikus! O pasibaigus vasarai ir kai nebebus šviežių uogų ir vaisių, tortą puikiai pavyks pasigaminti ir su šaldytais serbentais!

Receptą rasite čia.

Juodųjų bei raudonųjų serbentų rūgštelė bei skonis šiems sausainukams tinka tobulai, bet galite drąsiai kepti ir su kitomis mėgstamomis uogomis ar vaisiais. Sausainukai iškepa minkštučiai, kvapnūs ir tikrai labai skanūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Kvapnus pyragas su malonia, švelnia serbentų rūgštele! Minkštas, purus ir kiekvienas jo kąsnelis sutirpsta burnoje. Pyragas skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs, tinka tiekti su kaušeliu ledų ar plakta grietinėle.

Receptą rasite čia.

Nesudėtingai pagaminamas džemas, kurio skanumą sunku nupasakoti. Rekomenduojame ruošti didesnį kiekį, nes jis toks skanus, kad gali ir nesulaukti žiemos.

Receptą rasite čia.

Šis keksas man visada pasiteisina - pagaminamas be galo paprastai ir greitai, išeiga taupi, o skonis puikus. Keksas pavyksta puikus, drėgnas ir na idealiai subalansuotas. Jo saldumą galite koreguoti savo nuožiūra, atsižvelgdami į tai, kaip saldžiai mėgstate ir su kokiomis uogomis kepate.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Šis tortas tikrai labai ypatingas! Skonis sodrus, nėra pernelyg saldus, labai gerai dera karamelės ir juodųjų serbentų džemo duetas. Jogurtinis kremas suteikia gaivumo. Rekomenduojame išbandyti!

Receptą rasite čia.

Nuostabaus skonio keksas! Šis serbentų kremas maloniai nustebins net tuos, kurie nėra didžiausi serbentų gerbėjai. O derinys su keksine tešla – idealus! Tinka ir su raudonaisiais, ir su juodaisiais serbentais!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Pagaliau galime ramiau atsikvėpti. Šventės atėjo ir praėjo. Lauksime kitų. Kokios šventės buvo jums? Dosnios, sveikos, jaukios, linksmos, ramios, o gal šurmulingos? Man svarbiausia, kad jos buvo pačių artimiausių žmonių būryje. Dėkoju už tai, kad esame sveiki, turime ką padėti ant stalo, o toliau viską susikuriame patys. Nuotaiką, papročius, tradicijas. Šiandien dalinuosi su Jumis savo Kalėdinio torto receptu. Gal pravers Naujiesiems? Receptą radau "Ritos receptai" tinklaraštyje .

Receptą rasite čia.

Jei jau privirėte uogienų, o juodųjų serbentų krūmų šakos dar svyra nuo uogų, siūlome paruošti uogų likerio. Paruošimas gana greitas, vos per savaitę, jis pavyksta labai kvapnus ir švelnaus skonio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanus šokoladinis pyragas su kreminiu varškės, bananų ir juodųjų serbentų įdaru. Pyragas ruošiamas su kremine varške, jeigu tokios neturite, jos nesudėtingai paruošite pagal šį receptą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Tikrai labai skanūs keksiukai, kuriuos ypač tinka ragauti su stikline pieno, puodeliu arbatos ar kavos. Minkštutėlė jogurtinė tešla ir švelniai traškus viršus - tobulas derinys. Keksiukams ypač tinka persikų ar miško uogų skonio jogurtas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Greta, Wild Spoons

Puikus biskvitas ir labai gaivus vyniotinis. Galima naudoti ir kitas mėgstamas uogas, bet labai rekomenduojame išbandyti su serbentais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Labai kvapnūs ir skanūs, nesudėtingi raudonųjų serbentų drebučiai žiemai. Paruošti juos neįtikėtinai paprasta, o skonis - nuostabiai gaivus. Žiemą tinka tepti ant batono riekes su sviestu, tiekti prie blynelių ar tiesiog įsidėti šaukštelį drebučių į šiltą arbatą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikrai labai skanu, ypač kai perkandi maloniai rūgštų serbentą. Šį tinginį labai verta išbandyti vasarą, kai yra šviežių uogų!

Receptą rasite čia.

Dar vienas kvapnus ir labai skanus būdas juoduosius serbentus išsaugoti žiemai. Viskas labai paprasta ir nesudėtinga, be įmantrių ingredientų, o rezultatas visuomet maloniai nudžiugina. Išbandykite ir Jūs!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Tiesiog labai labai labai skanūs ir puručiai! Ne per riebūs ir ne sausi - tobula su puodeliu kvapnios arbatos ar stikline vėsaus pieno. Patiks ir mažiems, ir dideliems!

Receptą rasite čia.

Labai skanus ir visai nesudėtingai paruošiamas tortas vasariškoms šventėms! Švelnus varškės kremas maloniai susipina su gaivius uogų viršumi ir sutirpsta burnoje.

Receptą rasite čia.

Iš pirmo žvilgsnio panašu į paprastą tortą, o prapjovus viduje laukia maloni staigmena - švelnus maskarponės kremas ir gaivus, spalvingas serbentų pertepimas!

Receptą rasite čia.

Spalvingas desertas vos iš keturių ingredientų. Tai lyg serbentų drebučiai iš vaikystės, tik ne besislepiantys stiklainiuose žiemai, o maloniai gaivinantys stiklinėje vasarą.

Receptą rasite čia.

Klasikinė, gerai iš vaikystės pažįstamo, senoviško skonio uogienė. Paįvairinimui galite papildomai įdėti prieskonių, pvz., vanilės ar cinamono, ar net įtarkuoti apelsino žievelės, bet labai skanu ir be papildomų priedų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Saldus ir minkštas pyragas su juodais serbentais. Serbentus galima pakeisti vyšniomis, gervuogėmis, mėlynėmis ar uogiene. Labai skanus šiltas su kaušeliu ledais ar atvėsęs.

Receptą rasite čia.

Lengvas ir purus grietinėlės kremas su serbentais! Recepto autorė pataria tiekti su sviestiniais sausainukais, rasite ir jų receptą!

Receptą rasite čia.

Klafutis – tai prancūziškas saldus kepinys, tradiciškai kepamas su vyšniomis, bet ir šilauogės, mėlynės, avietės, juodieji serbentai, braškės, persikai ir kitos uogos bei vaisiai puikiai tinka šiam desertui. Tobulas vasariškas desertas.

Receptą rasite čia.

Gaivus ir spalvingas tortas be kepimo - su serbentais, grietinėle ir kondensuotu pienu. Tortas tikras gražuolis! Patiks ir mažiems, ir dideliems!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ritos receptai

Itališkas desertas su lietuvišku pagardinimu! Desertas puošnus ir labai skanus, švelnus, saldus ir kremiškas grietinėlės sluoksnis ir gaivus serbentų sluoksnis dera tiesiog pasakiškai skaniai!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Neringos blogas

Gaivus, su malonia serbentų rūgštele ir minkštu biskvitu! Tortas labai dailiai spalvingas, labai puošnus ir tikras gražuolis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Baking Secrets

Tikrai taip, silkė ir serbentai - puikus skonių derinys. Silkės tekstūra ir lengvas sūrumas ir serbentų gaiva, grietinės kremiškumas ir rūgštele nuostabiai gardus. Patiekti tinka su juodos duonos riekele ar virtomis bulvytėmis.

Receptą rasite čia.

Ledai - tikras vasaros simbolis. Na, o su serbentais - labai lietuviškas derinys. Ledai ruošiami grietinėlės pagrindu, be kiaušinių, todėl bus drąsiai jų duoti ragauti ir mažiesiems. Jei norite ledų su švelnia rūgštele, dėkite kiek mažiau cukraus, nei nurodyta recepte.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgittos receptai

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital