Gaivus varškės tortas su juodaisiais serbentais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Gaivus varškės tortas su juodaisiais serbentais
Gaivus varškės tortas su juodaisiais serbentais
Gaivus varškės tortas su juodaisiais serbentais
Gaivus varškės tortas su juodaisiais serbentais
Gaivus varškės tortas su juodaisiais serbentais
Autorius apie receptą: Šis tortas puikus! O pasibaigus vasarai ir kai nebebus šviežių uogų ir vaisių, tortą puikiai pavyks pasigaminti ir su šaldytomis uogomis. Šio torto receptą nusižiūrėjau pas Šis tortas puikus! O pasibaigus vasarai ir kai nebebus šviežių uogų ir vaisių, tortą puikiai pavyks pasigaminti ir su šaldytomis uogomis. Šio torto receptą nusižiūrėjau pas Jurgitą. (...daugiau) Justyna, Baltoje lėkštėje
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
2 vienetai kiaušinių (mažų)
60 gramų cukraus
50 gramų miltų
20 gramų aliejaus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
Kremui:
500 gramų kreminės varškės
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų kondensuoto pieno, saldinto
2 šaukštai želatinos
80 mililitrų vandens
Viršui:
250 gramų juodųjų serbentų
100 gramų cukraus (arba pagal skonį)
1.5 šaukšto želatinos
60 mililitrų vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įpilame aliejaus. Tuomet po truputį beriame persijotus miltus su kepimo milteliais ir lėtai plakame, kol masė taps vientisa.
2.
Torto formą nuimamais kraštais (naudojau 24 cm skersmens) išklojame kepimo popieriumi ir pilame į ją tešlą. Kepame iki 150 C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. (tikriname biskvitą mediniu pagaliuku - kai tešla nebelimpa, biskvitas iškepęs). Atvėsiname (galima nuimti kepimo popierių).
3.
Želatiną, skirtą varškės kremui, užpilame 80 ml vandens ir pastatome išbrinkti (apie 20 min.). Išbrinkusią želatiną ištirpiname virš garų vonelės arba virš nedidelės ugnies (jokiu būdu neužviriname) ir atvėsiname.
4.
Varškę sumaišome su kondensuotu pienu. Grietinėlę išplakame iki standumo ir atsargiai įmaišome į varškės masę. Įmaišome atvėsusią želatiną.
5.
Paruoštą kremą pilame ant atvėsusio biskvito ir statome į šaldytuvą, kol sustings.
6.
Kai varškės kremas sustingsta, ruošiame drebučių užpilą. Želatiną, skirtą užpilui, užpilame 60 ml vandens ir paliekame išbrinkti. Serbentus beriame į puodą, įpilame 3 šaukštus vandens. Beriame cukrų ir paverdame ant nedidelės ugnies, kol serbentai suminkštės. Cukraus pilame pagal skonį, nuolat ragaujant, kokio saldumo sirupas. Želatiną ištirpiname ant nedidelės ugnies ir pilame ją į karštą serbentų sirupą, išmaišome.
7.
Serbentų užpilą būtinai atvėsiname ir atsargiai užpilame ant jau sustingusio varškės kremo.
8.
Paliekame tortą šaldytuve, kol sustings (geriausia per naktį).
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
;)
2017-09-07 14:02
Dariau šį tortą. Laaaaaabai skanu. Ragavusiems taip pat patiko. Saldus kremas puikiai dera su rūgštokomis uogomis. Išvaizda įpūdinga. Ta ir daryti tikrai nėra sudėtinga. Sakyčiau kaip "viens, du". Dar bandžiau su raudonaisiais serbentais. Taip pat skanu, tik ne toks kontrastiškas. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital