Varškės sausainiai su serbentais

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 24
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Varškės sausainiai su uogomis serbentais
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Varškės sausainiai su uogomis serbentais
Varškės sausainiai su uogomis serbentais
Varškės sausainiai su uogomis serbentais
Varškės sausainiai su uogomis serbentais
Autorius apie receptą: Serbentų rūgštelė šiems sausainukams tinka tobulai, bet galite drąsiai kepti ir su kitomis mėgstamomis uogomis ar vaisiais. Sausainukai iškepa minkštučiai, kvapnūs ir Serbentų rūgštelė šiems sausainukams tinka tobulai, bet galite drąsiai kepti ir su kitomis mėgstamomis uogomis ar vaisiais. Sausainukai iškepa minkštučiai, kvapnūs ir tikrai labai skanūs. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 24
200 gramų miltų (apytikriai)
180 gramų varškės 9%
90 gramų sviesto
80 gramų cukraus (arba pagal skonį)
2 saujos serbentų (arba kitokių uogų)
1 vienetas kiaušinių trynių (nebūtina, žr. patarimus)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį dedu varškę, minkštą kambario temperatūros sviestą, kiaušinio trynį, beriu cukrų, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos. Rankiniu elektriniu trintuvu viską sutrinu. Ilgai trinti nereikia, tik kad ingredientai apsijungtų. Jeigu neturite trintuvo, galite ištrinti tiesiog mediniu šaukštu.
2.
Miltus sumaišau su kepimo milteliais. Į varškės-sviesto masę beriu pusę miltų ir išmaišau šaukštu. Tada beriu likusius miltus ir greitai užminkau tešlą. Miltų gali reikėti kiek daugiau ar mažiau. Jų dėkite tiek, kad tešla nebūtų llipnį, bet ir jokiu būdu ne kieta. Tešlą suspaudžiu į plokščią diską, pridengiu maistine plėvele ir padedu pusvalandžiui į šaldytuvą (tešlą galima pasiruošti ir iš vakaro).
3.
Gnybiu po gabalėlį tešlos, rankomis suvolioju graikinio riešuto dydžio rutuliuką ir jį suploju tarp delnų į daugmaž 0.5 cm storio apskritimą. Dedu ant kepimo popieriumi išklotos skardos, palikdama tarp sausainukų poros centimetrų tarpus, nes kepdami jie kils.
4.
Į sausainius įspaudžiu uogų. Jų nepagailėkite, nes su daugiau uogų sausainiai būna skanesni.
5.
Sausainius dedu į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepu 20-25 minutes (kol sausainių viršus gražiai paruduoja).
6.
Iškepusius sausainius sudedu atvėsti ant grotelių, o tada jau galima skanauti :)
Patarimai:
Prieš patiekiant sausainukus dar galima pabarstyti trupučiu cukraus pudros, bet tas nebūtina.
Šiuos sausainius paprastai kepu su raudonais ir juodais serbentais, nes jų rūgštelė labai dera su varškinės tešlos salstelėjimu. Bet puikiai tiks ir kitokios mėgiamos uogos, pvz. mėlynės, šilauogės, bruknės. Jeigu uogos saldesnės, cukraus į tešlą dėkite mažiau.
Trynys į tešlą nėra būtinas, tiesiog jis suteikia sausainiams gražesnę, rusvesnę spalvą. Jeigu jo nedėsite, miltų kiekį truputėlį pamažinkite.
AUTORIUS: Dovilė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital