Tobulas raudonujų serbentų pyragas su morengu

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
Morenginis raudonųjų serbentų pyragas
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Morenginis raudonųjų serbentų pyragas
Morenginis raudonųjų serbentų pyragas
Morenginis raudonųjų serbentų pyragas
Morenginis raudonųjų serbentų pyragas
Autorius apie receptą: Nesu nei didelė raudonųjų serbentų, nei didelė pyragų gerbėja, bet šis pyragas man TOBULAS! Raudonųjų serbentų rūgštelė idealiai dera su morengo salstelėjimu, o Nesu nei didelė raudonųjų serbentų, nei didelė pyragų gerbėja, bet šis pyragas man TOBULAS! Raudonųjų serbentų rūgštelė idealiai dera su morengo salstelėjimu, o kremiškas viršus darniai konktrastuoju su trapios tešlos pagrindu. Visi gerumai viename. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
190 gramų kvietinių miltų
100 gramų sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
70 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių trynių (nuo M arba L dydžio kiaušinių)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Viršui:
200 gramų raudonųjų serbentų
100 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių baltymų (nuo M arba L dydžio kiaušinių)
1 šaukštas kukurūzų krakmolo (arba bulvių krakmolo, nubraukto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Serbentus švariai nuplaunu gerai nusausinu ir nuvalau nuo šakelių.
2.
Minkštą kambario temperatūros sviestą mediniu šaukštu ištrinu su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Po vieną sudedu trynius, gerai ištrindama po kiekvieno. Miltus sumaišau su kepimo milteliais. Pusę mltų kiekio suberiu į sviesto masę ir išmaišau šaukštu. Suberiu likusius miltus ir pirma išmaišau šaukštu, o tada greitai užminkau tešlą. Stenkitės neminkyti ilgai, kad sviestas neimtų tirpti - tik tiek, kad neliktų sausų miltų. Tešlą suspaudžiu į plokščią rutulį (plokščią - kad greičiau atšaltų), pridengiu maistine plėvele ir padedu pusvalandžiui į šaldytuvą (arba 10 min į šaldiklį).
3.
Šaldytuvę pabuvusią tešlą sutrupinu į kepimo popieriumi išklotą skardą (naudojau apvalią 21 cm, bet tinka ir 24 cm) ir spausdama rankomis suformuoju pagrindą.
4.
Šaunu į iki 170 C laipsnių įkaitusią orkaitę ir kepu, kol gražiai paruduoja (man užtrunka 20-25 min).
5.
Cukrų dubenyje sumaišau su krakmolu.
6.
Baltymus elektriniu plaktuvu išplaku iki suputoja. Tada plakdama per kelis kartus supilu cukrų ir dar paplaku apie 5-7 minutes iki baltymai tampa standūs. Nebūtina plakti taip standžiai kaip morengams, bet pavertūs dubenį baltymai neturėtų iš jo kristi, o pakėlus plaktuvo antgalį turėtų likti nulinkstančios viršūnės.
7.
Serbentus atsargiai įmaišau į baltymų masę. Baltymų-serbentų masę tolygiai paskirstau ant pyrago pagrindo.
8.
Kepu dar apie 15-20 minučių, kol baltymų sluoksnio viršus lengvai paruduoja.
9.
Iškepusiam pyragui leidžiu truputį atvėsti, o tada pjaustau ir skanaujame!
Patarimai:
Pati nebandžiau, bet manau, kad vietoje raudonųjų serbentų turėtų tikti ir kitokios rūgštesnės uogos. Jeigu uogos saldesnės, plakdami baltymus įspausčiau 1-2 šaukštus citrinos sulčių, kad subalansuotų skonį.
Į pyrago pagrindą galite įtarkuoti citrinos žievelės - labai tinka!
Jeigu pyragą planuojate kepti iš vakaro ir laikyti šaldytuve, į pagrindą miltų dėkite truputį mažiau, nes dėl pagrinde esančio sviesto būdamas šaldytuve pagrindas tampa kietesnis.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (12)
Vika
2023-11-07 13:13
Labai skanus.Šeima 10 balų įvertino.dabar jau kepu iš keturgubos normos .nes išvienos vienu prisėdimu suvalgo:) ATSAKYTI
Gab
2020-08-01 11:34
Dėjau juodų serbentų, tai irgi skanu (gal kiek saldoka).
Tik neperkepkit pagrindo, nes maniškis sausokas išėjo... ATSAKYTI
Viktorija
2020-08-01 09:33
Pyragas tikrai vertas dėmesio! Į viršutinį sluoksnį cukraus įdėjau dvigubai mažiau, tačiau man buvo saldoka. Kitą kartą dvigubai sumažinsiu cukraus ir tešloje. Gaminau su juodaisiais serbentais - labai labai tiko! ATSAKYTI
Regina
2020-07-17 19:18
Labai tinka su bruknėm ar spanguolėm. Naudoju ir šaldytas. Dedu neatšilusias ATSAKYTI
Goda
2020-07-13 18:21
Ne per saldus, ne per rugstus, labai graziai atrodo ir paprastai pagaminamas, ir dar nemazai serbentu sueina :) tikrai TOBULAS serbentu pyragas. ATSAKYTI
Agnė
2019-07-27 19:14
Pats skaniausias serbentų pyragas. ATSAKYTI
Laura
2019-07-27 15:19
Skaniausias kokį kada nors esu kepusi! Nebeliko per porą minučių, visi iškart puolė prašyti recepto. Nerealus!! Ačiū. ATSAKYTI
Dovilė
2019-07-28 16:09
Labai labai smagu, kad patiko :) Mane ir pačią kaskart jį gaminant nustebina, kaip iš paprastų ingredientų toks nerealus skonis pavyksta :-) ATSAKYTI
Rūta
2019-07-15 18:29
Puikus pyragas ATSAKYTI
Jolita
2019-07-14 19:06
Nuostabus pyragas, nesitikejau, kad bus toks skanus. Aciu uz gera ir nebrangu recepta. ATSAKYTI
Aleksandra
2016-07-24 20:23
super pyragas ATSAKYTI
rita
2015-08-15 12:58
labai skanus pyragas ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital