Naminė kreminė varškė

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Naminė kreminė varškė
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Autorius apie receptą: Kreminė varškė yra dažnas pyragų bei tortų ingredientas. Kadangi ne visose parduotuvėse (ypač mažesnių miestų) pavyskta jos rasti, labai dažnai gauname klausimų, kuo ją Kreminė varškė yra dažnas pyragų bei tortų ingredientas. Kadangi ne visose parduotuvėse (ypač mažesnių miestų) pavyskta jos rasti, labai dažnai gauname klausimų, kuo ją pakeisti. Dalinamės paprastučiu receptu, kaip mes patys pasigaminame kremine varškę, kai jos prireikia. Tokią varškytę drąsiai galite naudoti įvairiuose receptuose. Arba tiesiog užsidėti šaukštą mėgiamos uogienės ir mėgautis skaniais, sočiais pusryčiais :) (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
200 gramų varškės 9% (iš kvadratinių pakelių)
100 gramų jogurto, natūralaus (arba 70 g pieno ar rūgpienio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Varškę ir jogurtą sudėkite į dubenį ir sutrinkite rankiniu elektriniu trintuvu iki visiškai vientisos konsistencijos, kad neliktų net mažučių varškės grūdelių (galima trinti ir virtuviniu kombainu).
2.
Neišsigąskite, jeigu kreminė varškė atrodys skystoka - ji suskytėja nuo trintuvo ašmenų temperatūros. Palaikyta šaldytuve ji sutirštės.
3.
Gautą kreminę varškę sukrėskite į sandarų stiklainiuką ir laikykite šaldytuve (šaltesnėje vietoje, toliau nuo durelių). Ten ji gali puikiai gyventi apie 5-7 dienas.
Patarimai:
Jeigu norite visiškai naminės kreminės varškės, darykite taip - pirmiausiai pasigaminkite naminę varškę pagal šį receptą arba šiame straipsnyje esantį receptą. O tada naminę varškę sutrinkite su jogurtu pagal pateiktas proporcijas.
Mes paprastai naudojame pirktinę varškę iš kvadratinių pakelių, nes ji drėgnesnė ir lengviau susitrina. Jeigu naudotumėte sausesnę varškę iš maišelių, jogurto kiekį padidinkite penktadaliu.
Vietoje jogurto galite naudoti rūgpienį arba pieną (jų dėkite truputį mažiau, apie 70 g). Su pienu pagamintą kreminę varškę rekomenduojame sunaudoti per 1-2 dienas, nes ji genda greičiau. Pagaminta su rūgpieniu laikosi panašiai kaip su jogurtu.
Jeigu vietoje natūralaus jogurto naudosite graikišką, jog dėkite šiek tiek daugiau - apie 120-140 g (priklausomai nuo jogurto tirštumo).
AUTORIUS: LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital