Varškės ir juodųjų serbentų tortas

AUTORIUS:
Birutė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
Varškės ir juodųjų serbentų tortas
Autorius apie receptą: Kremiškas varškės sluoksnis ir nuostabi serbentų gaiva. Tortas ruošiamas su minkštu biskvitu, bet vietoje jo galima naudoti ir sausainių pagrindą, tuomet reikėtų 160 gr Kremiškas varškės sluoksnis ir nuostabi serbentų gaiva. Tortas ruošiamas su minkštu biskvitu, bet vietoje jo galima naudoti ir sausainių pagrindą, tuomet reikėtų 160 gr sausainių sumalti iki trupinių, išmaišyti su 80 gr tirpinto sviesto ir iškloti torto formos dugną, paspaudžiant ir suformuojant pagrindą. (...daugiau) Birutė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
150 gramų kvietinių miltų
100 gramų sviesto
80 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
500 gramų kreminės varškės (pirktinės ar paruoštos pagal šį receptą)
500 gramų jogurto, natūralaus
5 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
60 mililitrų vandens
30 gramų želatinos
1 šaukštas citrinų sulčių
Viršui:
1 stiklinė juodųjų serbentų uogienė (ar šviežių serbentų, sutrintų su cukrumi)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą ištirpiname, paliekame pravėsti. Išmaišome su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušiniu. Beriame žiupsnelį druskos ir su miltais sumaišytus kepimo miltelius. Išminkome tešlą, suspaudžiame ją į plokšią apskritimą ir padedame 20-30 min į šaldytuvą, jog sutvirtėtų (arba 10 minučių į šaldiklį).
2.
Apvalią formą (naudojau 26 cm, bet tinka ir 24 cm) išklojame kepimo popieriumi. Ant jos per stambią tarką užtarkuojame tešlą ir rankomis paspaudžiame suformuodami pagrindą.
3.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. (iki sutvirtės ir bus gražiai auksinės spalvos). Paliekame visiškai atvėsti.
4.
Kol kepa pagrindas pasigaminame varškės kremą. Želatiną užpilame šaltu vandeniu ir paliekame 10 minučių išbrinkti. Tuomet ištirpinti garų vonelėje: indelį su želatina statyti ant didesnio puodo su nedideliu kiekiu vandens ir kaitinti, kol želatina ištirps (neužvirs!). Palikti 10 - 15 minučių atvėsti.
5.
Varškę sumaišome su jogurtu, cukrumi, citrinų sultimis. Po truputį, plakant elektriniu plakikliu, plona srovele supilame atvėsusią želatiną.
6.
Ant iškepusio ir atvėsusio torto pagrindo sudedame varškės sluoksnį ir dedame į šaldytuvą bent 4 val (arba nakčiai), kad sustingtų.
7.
Prieš patiekdami ant pyrago viršaus užpilame juodųjų serbentų uogienės. Skanaus!
AUTORIUS: Birutė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Danute
2016-07-28 11:29
Labai skanus tortas ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital