Jogurtinis keksas su serbentų kremu

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Jogurtinis keksas su serbentų kremu
Autorius apie receptą: Nuostabaus skonio keksas! Nesu serbentų mėgėja, bet šitas serbentų kremas tiesiog sužavėjo. O derinys su keksine tešla – idealus! Šis keksas su kremu taip sužavėjo savo Nuostabaus skonio keksas! Nesu serbentų mėgėja, bet šitas serbentų kremas tiesiog sužavėjo. O derinys su keksine tešla – idealus! Šis keksas su kremu taip sužavėjo savo skoniu, kad išbandžiau jį ir su raudonaisiais, ir su juodaisiais serbentais! (...daugiau) Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
125 gramai miltų
2 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto (minkšto)
75 gramai cukraus
25 gramai jogurto, natūralaus
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kremui:
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų jogurto, natūralaus
100 gramų juodųjų serbentų (arba raudonųjų)
100 gramų cukraus
15 gramų želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Minkštą kambario temperatūros sviestą elektriniu plaktuvu išplakame su cukrumi iki purios masės. Plakdami po vieną įmušame kiaušinius, kiekvieną paplakdami аpie 1 minutę.
2.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir šaukštu įmaišome į sviesto bei kiaušinių masę (maišome kuo trumpiau). Galiausiai įmaišome jogurtą.
3.
Dedame tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą (naudojau 10 х 30 cm dydžio). Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min. Iškepusiam keksui leidžiame visiškai atvėsti, o tada perpjauname į 3 lakštus.
4.
Kremui želatiną užpilame 45 ml. vandens ir paliekame išbrinkti.
5.
Serbentus su 50 gr. cukraus pakaitiname puode virš vidutinės ugnies, kol ištirps cukrus ir serbentai išleis truputį sulčių (galima lengvai pamaigyti juos šaukštu). Į karštus serbentus sudedame išbrinkusią želatiną ir maišome, kol ji ištirps. Serbentus atvėsiname ir sumaišome su jogurtu.
6.
Grietinėlę su likusiu cukrumi išplakame iki standumo. Tada ją atsargiai įmaišome į jogurtą su serbentais. Turime gauti purią masę. Jei kremas atrodo skystokas, palaikykite šaldytuve, kol pradės stingti.
7.
Į tą pačią 10 x 30 formą klojame kepimo popierių. Dedame vieną kekso lakštą, dedame pusę kremo. Tada dedame antrą lakštą, ant jo - likusį kremą ir uždengiame paskutiniu lakštu.
8.
Padedame į šaldytuvą keletui valandų (o dar geriau - nakčiai).
9.
Patiekdami keksą galime pabarstyti cukraus pudra.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital