Gaivus maskarponės tortas su juodaisiais serbentais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Maskarponės tortas su juodaisiais serbentais
Maskarponės tortas su juodaisiais serbentais
Maskarponės tortas su juodaisiais serbentais
Maskarponės tortas su juodaisiais serbentais
Maskarponės tortas su juodaisiais serbentais
Autorius apie receptą: Šį tortą dariau mamos gimtadieniui ir jis pavyko tikrai skanus bei sulaukė daug teigiamų atsiliepimų. Jo receptą nusižiūrėjau Šį tortą dariau mamos gimtadieniui ir jis pavyko tikrai skanus bei sulaukė daug teigiamų atsiliepimų. Jo receptą nusižiūrėjau Aguonėlės tinklaraštyje (...daugiau) Justyna, Baltoje lėkštėje
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių (didelių)
180 gramų cukraus
145 gramai miltų
1.5 šaukšto vandens
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
Pertepimui:
380 gramų juodųjų serbentų
150 gramų cukraus
15 gramų želatinos
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
300 gramų grietinėlės, 35% riebumo
100 mililitrų vandens (želatinai išbrinkinti)
90 gramų cukraus
šiek tiek citrinų sulčių
Sulaistymui:
80 mililitrų vandens
1 šaukštas cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Baltymus išplakti iki standumo, po truputį supilant cukrų. Kai jau matysis blizgumas, dėti po vieną kiaušinio trynį ir gerai paplakti.
2.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įsijoti į kiaušinių tešlą. Įpilti vandens ir atsargiai viską sujungti. Paruoštą tešlą paskirstyti kepimo popieriumi išklotoje kepimo formoje ir kepti iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Ištraukus atvėsinti ir perpjauti į 3 lygias dalis.
3.
Želatiną užpilti vandeniu ir išbrinkinti.
4.
Serbentus kartu su cukrumi sutrinti ir pakaitinti, kol jie visiškai suminkštės, beveik iki virimo. Gautą masę pertrinti per sietelį, įdėti išbrinkusią želatiną ir išmaišyti, kad želatina ištirptų. Padėti į šaldytuvą, kad pradėtų stingti. Pradėjus stingti išplakti, iki kol masė padvigubės ir įgaus šviesią spalvą.
5.
Grietinėlę išplakti su cukrumi ir vėliau sumaišyti su maskarponės mase.
6.
Sulaistymui vandenį sumaišyti su cukrumi, kad ištirptų.
7.
Ant torto padėklo dėti pirmą biskvitą, sulaistyti. Užtepti 1/4 kremo, ant viršaus uždedame 1/2 juodųjų serbentų masės. Dėti antrą biskvitą, jį taip pat sulaistyti, užtepti 1/4 maskarponės kremo, ant viršaus sudėti likusią juodųjų serbentų masę. Dėti trečią biskvitą, sulaistyti ir aptepti tortą likusiu kremu.
8.
Palikti tortą šaldytuve ir puošti pagal nuotaiką.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital