Šventiški receptai su grybais - 29 gardžios idėjos
2023-12-15
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 12)
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 12)
@Shutterstock
Grybai tikrai vienas universališkiausių ingredientų. Juos galima įdaryti su įvairiais įdarais, gardinti silkę, ruošti kotletukus, kepti pyragėlius, gaminti troškinius, sriubas, užkandžius ir dar daug įvairių gardumynų. Jie puikiai tinka tiek kasdienai, tiek šventiniam stalui.
Skubame dalintis idėjomis, kurios papuoš šventinį stalą ir pradžiugins skoniais.
Kūčioms šis receptas nuostabiai tiks. Labai tinka tiekti kaip vieną iš karštų patiekalų, bet skanūs ir atvėsę. Sotūs, gardūs, o geriausia, kad paruošiami labai paprastai. O ir prireiks vos kelių ingredientų.
Ar įmanoma pagaminti kišą be kiaušinių? Tikrai taip! Įdaro pagrindą sudaro tofu, taigi šis patiekalas nors ir lengvas, bet praturtintas baltymais bei sotus. Grybai bei porai kišui suteikia gurmaniško skonio. Pagaminti paprasta, bet valgyti nepaprastai gardu.
Labai purios ir skanutėlės mielinės spurgytės, kurios puikiai tiks tiek Kūčioms, tiek Kalėdoms! Skanios ir šiltos, ir atvėsusios. Ruošti galima su džiovintais miško grybais ar tiesiog pievagrybiais.
Kai norisi ant šventinio stalo patiekti nesudėtingą, bet gardų užkandį, šis tam puikiai tiks. Tinka ir Kūčioms, tik rinkitės veganišką majonezą (būna daugelyje parduotuvių). Paruošti labai paprasta, ingredientai taupūs ir tikrai neįmantrūs, o prireiks vos 15 minučių. Pievagrybius galima keisti ir i6mirkytais džiovintais grybais.
Tešla pavyksta minkštutė, o pyragėliai be galo purūs, gardūs. Idealūs vieni arba prie sriubos, salotų. Beje, tai gali būti ir vienas iš pagrindinių Kūčių patiekalų yra pyragėliai su grybais.
Labai greita, nieko minkyti nereikia, tik paruošti įdarą, sukloti tešlą į keksiukų formeles, dėti įdarą ir palikti darbą orkaitei. Vėliau lieka tik mėgautis. Šie keksiukai-pyragėliai gardūs tiek šilti, tiek atvėsę.
Šie pyragėliai atitinka visus Kūčių patiekalų reikalavimus, tad puikiai tiks šventiniam stalui. Pyragėlius galima įdaryti ir smulkintais pievagrybiais, raugintais kopūstais, obuoliene, permaltų aguonų-cukraus įdaru.
Be galo paprastai paruošiami, o kokie skanūs! Idealiai tiks garnyrui prie mėgstamų mėsos, žuvies ar kitų patiekalų ar tiesiog kaip lengva vakarienė ar užkandis. Pievagrybiai iškepa sultingi ir subtiliai pikantiški, tad atsispirti bus sunku!
Nesudėtinga, o kokie aromatai pasklinda kepant, taip ir norisi bėgti į virtuvę ir imti gabaliuką, o vėliau mėgautis. Tinka ir kasdienai, ir šventiniam stalui.
Gardūs silkės užkandukai, kurie greitai paruošiami ir dar greičiau suvalgomi. Puikus užkandis žiemos šventėms ar net Kūčių stalui, nes nenaudojami pieno produktai ar kiaušiniai.
Silkė nuostabiai dera su marinuotais agurkais ir marinuotais miško grybais (baravykais, kazlėkais). Marinuotus miško grybus galite keisti šviežiais pievagrybiais, bet jų imkite dvigubai daugiau.
Pyragas iškepa trapus, auksine plutele, bet sultingas viduje. Galima gaminti su skirtingų rūšių grybais. Naudojant čederį, pyrago spalva būna ryški, jei naudosite kitos rūšies sūrį, kepinio spalva bus kitokia.
Puikaus skonio lęšių ir grybų rutuliukai gali tapti puikiu patiekalu ne tik prie pietų stalo, bet ir nuostabiu užkandžiu. Traškūs išorėje, sultingi viduje, idealus variantas norintiems patirti šiek tiek naujų skonių potyrių.
Gardžioji silkutė su puikiu česnakinių pievagrybių pagardu! Jei dar nesate tokios dar ragavę, siūlome būtinai išbandyti. Skanaujame su virtomis bulvėmis ar riekele duonos.
Tai vienas iš mylimiausių ir paprasčiausių patiekalų, puikiai tinka ne tik Kūčių stalui, bet ir visam Advento laikotarpiui ar šiaip šaltai žiemos dienai!
Jei vis dar ieškote šventinės silkės - rekomenduojame išbandyti šią su pievagrybiais, paprika ir kmynais. Patiks jei mėgstate daugiau daržovių, o silkės kiek mažiau.
Vos keli paprasti ingredientai, paruošimas super paprastas, o pavyksta ir mažiems, ir dideliems. Ypač tinka šventiniam stalui, nes tikrai patogu gardžiuotis.