Sluoksniuotas silkės užkandis su pievagrybiais, bulvėmis ir morkomis
AUTORIUS:
Algirdas Mazeika
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 4)
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
4 vienetai
kiaušinių
240 gramų
silkių filė
200 gramų
pievagrybių
2 vienetai
bulvių
2 vienetai
morkų
1 vienetas
svogūnų
5 šaukštai
majonezo
šiek tiek
aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves, morkas išvirti ir stambiai sutarkuoti atskirai. Kiaušinius irgi išvirti ir sutarkuoti smulkia tarka atskirai trynius ir baltymus.
2.
Pievagrybius ir svogunūs pasmulkinti ir pakepinti keptuvėje įkaitintame aliejuje.
3.
18 centimetrų torto formą be dugno pastatyti į lėkštę, sluoksniais dėti bulves, paskirstyti šaukštą majonezo, smulkintą silkę, vėl šaukštą majonezo, dėti morkas, majonezo, grybus, vėl majonezo, kiaušinio baltymus, sumaišytus su majonezu ir viršų pabarstyti kiaušinio tryniais.
4.
Pora valandų palaikyti šaltai, puošti pagal savo fantaziją.