Mieliniai pyragėliai su grybais

AUTORIUS:
Kauno Grūdai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Pyragėliai su grybais
Pyragėliai su grybais
Pyragėliai su grybais
Pyragėliai su grybais
Pyragėliai su grybais
Pyragėliai su grybais
Pyragėliai su grybais
Pyragėliai su grybais
Pyragėliai su grybais
Pyragėliai su grybais
Pyragėliai su grybais
Pyragėliai su grybais
Pyragėliai su grybais
Autorius apie receptą: Šie pyragėliai atitinka visus Kūčių patiekalų reikalavimus, tad puikiai tiks šventiniam stalui. Nors įdarui naudojame rudenį mus taip gausiai apdovanojusias gėrybes, Šie pyragėliai atitinka visus Kūčių patiekalų reikalavimus, tad puikiai tiks šventiniam stalui. Nors įdarui naudojame rudenį mus taip gausiai apdovanojusias gėrybes, pyragėlius galima įdaryti ir smulkintais pievagrybiais, raugintais kopūstais, obuoliene, permaltų aguonų-cukraus įdaru. Iš tešlos galite formuoti ir mažas spurgytes ar koldūniukų dydžio pyragėlius bei juos kepti įkaitintame aliejuje. Jeigu kepsite juos ne Kūčioms, rekomenduojame augalinį pieną keisti paprastu, aliejų – sviestu, papildomai į tešlą įmušti kiaušinį bei prieš pašaunant į orkaitę paplaktu kiaušiniu aptepti pyragėlių viršų. (...daugiau) Kauno Grūdai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Įdarui:
80 gramų džiovintų grybų
1 vienetas svogūnų (didelio)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal poreikį sviesto (arba aliejaus)
Tešlai:
250 gramų kvietinių miltų (naudojau „Kauno grūdų“ „Ekstra“)
120 mililitrų augalinio pieno (naudojome avižų)
35 gramai aliejaus
20 gramų cukraus
15 gramų šlapių mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pradėkite ruošti grybų įdarą. Džiovintus grybus užpilkite švariu vandeniu (galite tai padaryti ir iš vakaro) ir 1–2 valandas pamirkykite. Sudėkite į prikaistuvį ir virkite apie 30–40 minučių, kol suminkštės.
2.
Mieles ištrinkite su cukrumi ir trupučiu šilto pieno bei palikite šiltai 10–15 minučių, kad mielės aktyvuotųsi. Didesniame dubenyje sumaišykite mieles, druską, trečdalį miltų, supilkite likusį pašildytą pieną bei aliejų. Viską gerai išmaišykite. Dubenį su tešla uždenkite rankšluosčiu ir palikite pusvalandžiui šiltesnėje vietoje.
3.
Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną įdarui. Apkepkite, kol suminkštės.
4.
Į pyragėlių tešlą po truputį berkite likusius miltus. Gerai išminkyta tešla turi būti minkšta, elastinga ir nelipti prie rankų.
5.
Paruoštą tešlą apiberkite šiek tiek miltų ar aptepkite aliejumi, pridenkite ir 1–1,5 valandos palikite šiltoje vietoje pakilti (laisvai uždenkite rankšluostėliu ar maistine plėvele, paliekant oro tarpelį, tik turėkite omenyje, kad tešla pakils dvigubai).
6.
Išvirusius grybus išgriebkite (jų nuovirą pasilikite), atvėsinkite ir smulkiai sukapokite.
7.
Sudėkite grybus, išmaišykite ir užpilkite nuoviru, kad apsemtų. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. Taip pat galite pagardinti trupintu sultinio kubeliu, taip skonis taps dar sodresnis.
8.
Troškinkite, kol svogūnai taps visiškai minkšti, skystis nugaruos, o visi įdaro skoniai persimaišys. 
Kai įdaras bus paruoštas, palikite, kad jis visiškai atvėstų.
9.
Iš pakilusios tešlos atgnybkite 12–14 kamuoliukų ir iškočiokite „blynukus“, į juos dėkite grybų įdarą (nepagailėkite), formuokite pyragėlius. Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir palikite pyragėlius 15 minučių, kad truputį pakiltų.
10.
Kepkite 175 laipsnių orkaitėje su ventiliatoriumi 20–30 min. (priklauso nuo dydžio). Kai pyragėliai įgaus auksinį atspalvį, ištraukite iš orkaitės ir palikite vėsti ant grotelių.
AUTORIUS: Kauno Grūdai
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (9)
Jolanta
2020-12-27 23:49
Užklausus kuo būtų galima pakeisti augalinį pieną,ar nereikia bandelių kažkuo aptepti,sulaukiau atsakymo.Paskubėjau su klausymais.Dar kartą atidžiai perskaičius pradžią,radau visus atsakymus.Ėmiausi darbo.Bandeles pagal rekomendaciją ne Kūčių stalui iškepiau keisdama aliejų į sviestą,augalinį pieną į paprastą parduotuvinį karvių,mušiau vieną kiaušinį,aptepiau bandeles kiaušinio plakiniu,įdarą parinkau tirštą,savo virtą cidonijų džemą,dėjau daug (jis labai dera bandelėms).Ir rezultatas nenudžiugino.Tą pačią dieną bandelės buvo skanios.Kitą dieną patapo sausos.Su mieliniais gaminiais bendrauju ir žinau,kad visada pats geriausias skonis būna tą dieną kada jie iškepami.Bet turiu puikių receptų,kai kepiniai išsilaiko skanūs ir dvi,tris dienas.Žiūrint į foto,peršasi mintis,kad foto neatitinka tešlos tekstūros,kokia buvo pas mane.Ji buvo maloni darbui,bet toli gražu netinkama tokiam pateikimui (užsukimui panašiam į koldūnus,kibinus).Visada ieškau naujų receptų,bet šio tikrai nekartosiu. ATSAKYTI
Karolina
2020-12-23 11:49
sveiki, jei neturiu džovintų grybų, kuo galima pakeisti juos? ATSAKYTI
Diana
2020-12-23 12:23
Naudokite pievagrybius - smulkiai supjaustykite ir apkepinkite keptuvėje ant aliejaus iki sukris :) ATSAKYTI
Jolanta
2020-12-22 21:59
Laba.Kuo būtų galima pakeisti augalinį pieną?Ar pyragėlių nereikia niekuo aptepti? ATSAKYTI
Diana
2020-12-23 12:24
Galite keisti vandeniu arba sultiniu ATSAKYTI
Ala
2020-12-22 13:14
Ar sausos mieles irgi tinka? ATSAKYTI
Greta
2020-12-22 14:42
Tinka, reikėtų maždaug 5 gramų :) ATSAKYTI
Daina
2020-12-20 15:19
Sveiki, ar galiu per naktį palikti tešlą? ATSAKYTI
I.P.
2020-12-21 17:14
Tik jeigu saldytuve, tada viskas gerai ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital