1.
Pradėkite ruošti grybų įdarą. Džiovintus grybus užpilkite švariu vandeniu (galite tai padaryti ir iš vakaro) ir 1–2 valandas pamirkykite. Sudėkite į prikaistuvį ir virkite apie 30–40 minučių, kol suminkštės.
2.
Mieles ištrinkite su cukrumi ir trupučiu šilto pieno bei palikite šiltai 10–15 minučių, kad mielės aktyvuotųsi. Didesniame dubenyje sumaišykite mieles, druską, trečdalį miltų, supilkite likusį pašildytą pieną bei aliejų. Viską gerai išmaišykite. Dubenį su tešla uždenkite rankšluosčiu ir palikite pusvalandžiui šiltesnėje vietoje.
3.
Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną įdarui. Apkepkite, kol suminkštės.
4.
Į pyragėlių tešlą po truputį berkite likusius miltus. Gerai išminkyta tešla turi būti minkšta, elastinga ir nelipti prie rankų. Jei išminkius vis dar atrodo lipnoka, įberkite dar šiek tiek miltų, o jei per kita - įpikite dar truputį augalinio pieno.
5.
Paruoštą tešlą apiberkite šiek tiek miltų ar aptepkite aliejumi, pridenkite ir 1–1,5 valandos palikite šiltoje vietoje pakilti (laisvai uždenkite rankšluostėliu ar maistine plėvele, paliekant oro tarpelį, tik turėkite omenyje, kad tešla pakils dvigubai).
6.
Išvirusius grybus išgriebkite (jų nuovirą pasilikite), atvėsinkite ir smulkiai sukapokite.
7.
Sudėkite grybus, išmaišykite ir užpilkite nuoviru, kad apsemtų. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. Taip pat galite pagardinti trupintu sultinio kubeliu, taip skonis taps dar sodresnis.
8.
Troškinkite, kol svogūnai taps visiškai minkšti, skystis nugaruos, o visi įdaro skoniai persimaišys.
Kai įdaras bus paruoštas, palikite, kad jis visiškai atvėstų.
9.
Iš pakilusios tešlos atgnybkite 12–14 kamuoliukų ir iškočiokite „blynukus“, į juos dėkite grybų įdarą (nepagailėkite), formuokite pyragėlius. Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir palikite pyragėlius 15 minučių, kad truputį pakiltų.
10.
Kepkite 175 laipsnių orkaitėje su ventiliatoriumi 20–30 min. (priklauso nuo dydžio). Kai pyragėliai įgaus auksinį atspalvį, ištraukite iš orkaitės ir palikite vėsti ant grotelių.