Burokėlių ir pupelių mišrainė su grybais

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Burokėlių ir pupelių mišrainė su grybais
Autorius apie receptą: Nors pas mus dar šilta, bet kažkaip jau norisi tokių "žieminių" mišrainių. Šį kartą siūlau raudoną mišrainę paįvairinti džiovintais grybais. Man labai patiko šis Nors pas mus dar šilta, bet kažkaip jau norisi tokių "žieminių" mišrainių. Šį kartą siūlau raudoną mišrainę paįvairinti džiovintais grybais. Man labai patiko šis variantas. Ingredientų kiekiai apytikriai, tad galite koreguoti pagal skonį. (...daugiau) Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 gramų burokėlių (virtų)
2 vienetai raugintų agurkų (arba marinuotų)
200 gramų konservuotų raudonųjų pupelių
1 vienetas morkų
100 gramų džiovintų grybų
1 vienetas svogūnų
1 pundelis žalumynų (krapų, petražolių, svogūno laiškų ar kitų mėgstamų)
Padažui:
1 šlakelis aliejaus
2 šaukštai skystis nuo raugintu agurkų (arba nuo marinuotų)
1 šaukštelis citrinų sulčių
pagal skonį druskos
pagal poreikį maltų juodųjų pipirų
Virimui:
pagal poreikį vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į puodą pripilti vandens, užvirti, sudėti grybus ir virti apie 30 minučių, tuomet išgriebti, nusausinti, supjaustyti nedideliais gabaliukais.
2.
Į keptuvę sudėti grybus, pakepti kelias minutes.
3.
Morką sutarkuoti burokine tarka, svogūną susmulkinti, tuomet suberti į keptuvę ir apkepti iki kol morkos kiek suminkštės.
4.
Burokėlius ir agurkus supjaustyti, nupilti skystį nuo pupelių, žalumynus susmulkinti.
5.
Į dubenį suberti burokėlius, agurkus, pupeles, žalumynus, apkeptas daržoves, grybus.
6.
Į dubenėlį įpilti aliejaus, citrinos sulčių, skysčio nuo agurkų, įberti druskos, pipirų ir išmaišyti, supilti į dubenį su daržovėmis, gerai permaišyti.
7.
Paruoštą mišrainę palikti šiek tiek pastovėti, kad pasimarinuotų, tuomet ji dar skanesnė.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital