Sluoksniuotos salotos – tai šventinių stalų karalienės, kurios sugeba sužavėti ne tik vaizdu, bet ir skoniu. Nuo klasikinių su mėsa ar daržovėmis, su lašiša, silke, tunu ir dar daug puikių idėjų. Šie sluoksniuotų salotų receptai neabejotinai taps jūsų šventinių stalų puošmenomis, kurios palepins kiekvieną puikiais skoniais.
Skubame pristatyti net 29 šventiškus sluoksniuotų salotų receptus, kurie kiekvienam suteiks galimybę atrasti savo mėgstamiausią derinį.
Labai skanios, sočios, pikantiškos ir tiesiog tobulos salotos, kurios pavyksta ne tik gardžios, bet ir puošnios. Rūkyta skumbrė jose labai dera, bet taip pat vietoje jos tinka ir tunas ar lašiša.
Labai skanios, greitai paruošiamos ir itin puošniai atrodančios daržovių salotos. Man jas patinka gardinti trupučiu traškios šoninės, bet jei norite varianto be mėsos, galite ją praleisti ar pakeisti pora saujų mėgiamų riešutų, pvz. graikinių.
Puikus klasikinis silkės pataluose receptas, kurio paragavus turbūt ne vienas prisiminsite vaikystę. Šią silkę aš dažniausiai sluoksniuoju torto formoje nuimamais kraštais, bet galite ruošti ir kitokioje formoje ar tiesiog dubenyje. Majonezo kiekį galite padidinti/pamažinti pagal savo skonį ir jo mėgimą. Virdami daržoves nepamirškite, kad jas visas reikėtų virti su lupenomis, o nulupti tik jau išvirusias ir atvėsusias. Taip daržovių skonis liks sodresnis. Jeigu nemėgstate žalių svogūnų skonio, galite jų nedėti arba mišrainę gaminti su pakepintais svogūnais.
Gražuolės sluoksniuotos salotos, kurias paruošti visai nesudėtinga. Salotas galima ruošti sluoksniais į dubenį, išmaišyti, ar net dėti į atskiras stiklinaites. Šias salotas paruošti tikrai neužtrunka, tereikia supjaustyti, suformuoti ir trumpam padėti į šaldytuvą.
Neįmantrūs ingredientai, o salotos pavyksta ne tik labai gardžios, bet ir puošnios, tad tiks ir šventiniam stalui ar kai norsis kažko greito, nesunkiai paruošiamo ir svarbiausia, skanaus! Vietoje silkės tinka ir karštai rūkyta skumbrė ar tunas.
Šventiškos, gardžios, gal kiek neįpratos salotos, bet turėtų patikti lietuviškų patiekalų gerbėjams bei mėgstantiems sočias salotas su tunu. Salotos sočios, dailiai atrodo ant stalo, ypač jei jas ruošite į permatomą stiklinį indą.
Įspūdingai atrodančios salotos, kuriomis nustebinsite ir šeimos narius, ir svečius. Pamatysite, kaip ir kiti užsikrės tokių salotų manija. O salotos ne tik, kad gražiai atrodo, bet dar ir kokios skanios! Šios salotos idealiai dera su kreminiu majonezo ir kefyro padažu. Tokias salotas galima patiekti prie pačių įvairiausių patiekalų.
Tokia silkė kiek kituose nei mums įprastuose pataluose yra tradicinis estiškas patiekalas - laiko patikrintas ir tikrai skanus. Intensyvaus skonio silkė tikrai labai dera su švelnaus skonio ingredientais kaip kad grietinė, kiaušiniai, krapai. Tradiciškai, svogūnai naudojami nekepinti, kad suteikų patiekalui lengvo pikantiškumo, bet jei tokių nemėgstate, žinoma, galite juos pakepinti ar net pamarinuoti.
Skanutėlės liežuvio salotos, kurias galima ruošti į vieną didelį stiklinį indą sluoksniais, patiekti išmaišytas ar į mažas stiklinaites! Liežuvį tinka pakeisti ir virta ar orkaitėje kepta mėsa.
Soti, šventiška ir labai skani mišrainė. Ją galima sluoksniuoti į nusegamą torto žiedą, stiklinį indą, atskiras stiklinaites ar tiesiog išmaišyti. Rūkytą kiaulienos kumpį galima keisti vištiena ar kalakutiena.
Gardžios, lengvai pagaminamos ir šventiškai atrodančios salotos. Jeigu norite švelnesnio skonio, vietoje raugintų agurkėlių galite naudoti marinuotus agurkus arba marinuotus pievagrybius. Vištieną galite naudoti virtą, rūkytą ar keptą, ar net pakeisti rūkytu kumpeliu.
Šventiškai atrodančios, spalvingos, gaivios, skanios ir be galo paprastai pagaminamos salotos. Šio skonių derinio tradicija atėjusi iš JAV, tik ten jos dažniausiai gaminamos su šviežiais arba šaldytais žirneliais bei gardinamos majonezo padažu, o mes šįkart pasirinkome gaivesnį padažą ir naudojome konservuotus žirnelius.
Skaniausios mums šios sluoksniuotos salotos buvo su liežuviu, bet galima naudoti ir kitokią virtą mėsą. Galima ruošti gilioje stiklinėje formoje ar atsegamoje torto formoje.
Labai greitos ir labai skanios lašišos salotos su avokadais. Lašišą galima naudoti sūdytą ar rūkytą, galima net ir keptą, jei turite likučių. Salotas galima ruošti į vieną didelį indą ar ruošti ir patiekti porcijomis.
Greitai paruošiamos, sočios ir puošnios salotos, ypač jei ruošite į permatomas stiklines porcijomis! Ar kada esate ragavę salotų su šprotais? Jei ne, būtinai siūlome išbandyti, o tie, kas jau ragavę, tikriausiai norės pakartoti!
Šios salotos tikrai papuoš šventinį stalą! Be to jos ir labai gardžios, o mažas "miškas" viršuje - grybai augantys tiesiai iš krapų "sąmanų" sužavės ragaujančius.
Labai skanios ir visuomet itin puošniai ant stalo atrodančios salotos! Paruošti jas tikrai labai paprasta, o svečiai visuomet nustemba. Traškučiais puošti salotas patariame prieš pat patiekiant, kad jie nespėtų suminkštėti.
Labai gaivios, sočios ir šventiškos salotos Kalėdų ar Naujųjų metų vaišėms! Paruošti jas visai paprasta, vietoje liežuvio galima naudoti ir kitokią virtą mėsą. Salotas galima ruošti ir į skaidraus stiklo ar kitokį gilesnį indą.
Greitai paruošiamos, pikantiškos ir labai skanios krabų lazdelių salotos. Jas galima patiekti sluoksniuotas ar išmaišytas. Skaniausia patiekti iš karto, bet galima paruošti ir iš anksto.
Kitoks, puošnesnis ir labai gardus būdas patiekti silkės salotas! Tinka ir šventiniam stalui, ir kasdienai. Salotos gardžios, sočios ir labai spalvingos! Žirnelius recepte galima keisti virtomis pupelėmis, pridėti dar vieną – virtų bulvių – sluoksnį, mėlyną svogūną keisti geltonuoju.
Greitai pagaminamos, iš paprastų produktų, sočios ir labai skanios salotos be majonezo. Puošiame svogūnų laiškais ar, jei jų nemėgstate, čia puikiai tiks ir krapai ar porai.
Salotos ir mišrainės tikriausiai puošia daugelio švenčių stalus. Šios - ypatingai skanios, spalvingos, gaivios ir sočios. Derinys skamba galbūt kiek neįprastai, bet, patikėkite, čia labai tinka varškė!
Greitai paruošiamos sluoksniuotos silkės salotos su obuoliais, atrodo puošniai, o ir nereikia ilgai sukiotis virtuvėje. Puikiai tinka tiekti ir švenčių metu.
Gardžios sluoksniuotos salotos su vištiena ir pievagrybiais. Jei norisi, galima viską ir sumaišytu dubenyje, bet taip patiektos papuošia bet kokį stalą.
Skanus, gardus užkandis, su burokėliais, avokadais ir lašiša. Lašiša tinka tiek sūdyta, tiek šaltai rūkyta, o taupesniam variantui galite rinktis ir sūdytą silkę!
Šiuo receptu labai senai pasidalijo viena moteris ir kol kas interneto platybėse niekur tokio nemačiau. Tokio lengvumo, purumo mišrainės nebuvau ragavusi. Nuostabi sūrių ir tuno dermė! Manau, kad daugeliui ji patiks ir paįvairins ne vienos šventės stalą.
Prieš kelias dienas netyčia pamačiau šią mišrainę ir mane labai sudomino, nes tokios dar buvau nebandžiusi. Kaip tik turėjau namuose visus ingredientus, tad šiandien ir pasigaminau išbandymui. Man ir kaimynei patiko, kiti šeimos nariai dar neragavo, bet tikiuosi ir jiems patiks. Beje, mišrainę galite sumaišyti dubenelyje, o ant viršaus užbarstyti aguonas ir sudėti džiuvesėlius (prieš patiekiant) arba galite dėti sluoksniais.